Do it yourself

God’s eye DIY

Zelfmakers, hoe leuk ik het ook vind om te doen, het kwam er de afgelopen weken bar weinig van. Ik had het slappe excuus dat ik het te druk had. Druk met onder andere Netflixen. We ontdekken weer nieuwe series. Zo kijken we gerust vier aflevering van Modus (Zweedse triller over een autistisch meisjes dat een moord ziet gebeuren) achter elkaar. En na Modus zijn we gestart met American Odyssey (een Homeland-achtige serie over een elitesoldate Odelle). Beide aanraders.

God's eye / Mandala maken

Netflix en DIY gaan heel goed samen. Deze God’s eyes zijn tijdens een aflevering American Odyssey prima te doen. In New Mexico was het maken van God’s eyes een spirituele bezigheid. De Huichol indianen maakte deze ‘Gods ogen’ voor op hun altaren, zodat hun goden hen zouden beschermen en waken over degenen die bij de altaren te bidden. Een God’s eye is een symbool van de macht van het zien en begrijpen van onzichtbare dingen. Geef een God’s eye als geschenk bij een nieuwe woning. Een officieel eye heeft 4 punten. Ik maak hem met acht.

Wat heb je nodig voor een God’s eye:

 • 4 lange sateprikkers
 • gekleurd garen
 • schaar

Stap 1: leg twee stokje op elkaar en knoop een touwtje vast in het midden van een stokje. Maak van de twee stokjes een kruis. Begin de draad op de volgende manier, over het stokje en eronderdoor, zo ga je ook naar het volgende stokje. Er bovenlangs en  onderdoor naar het volgende stokje. Ga net zo vaak rond zodat je een mooi wiebertje krijgt. Maak met de andere twee stokjes nog zo’n wiebertje en maak deze iets groter. Deze komt achter het kleine wiebertje.

Stap 2: Plaats het kleine wiebertje voor de grotere. Neem een andere kleur. Keer het werkje met de achterkant naar je toe. Nu komt het lastigste stuk. Knoop een draad vast aan een willekeurig stokje en haal de draad twee keer om het stokje de recht tegenover liggende stokje staat. Ga terug en draai de draad twee keer om het stokje en ga weer terug naar de overkant en draai de draad twee keer om het stokje. Herhaal dit drie keer. Steek dan schuin over naar de naast liggende stokje en draai de draad twee keer om het stokje en doe het ook bij het tegenover liggende stokje. Herhaal dit weer drie keer en doe dit ook bij de rest van de stokjes. Snap je hem nog?

Stap 3. Blijf op de achterkant van het werkje en herhaal stap twee met een andere kleur. Ik gebruikte zwart.

Stap 3. Neem een andere kleur en knoop de draad vast aan een stokje. Sla een stokje over (onder langs) en haal de draad bovenlangs om het stokje heen. Sla weer een stokje (onderlangs) over en wikkel de draad bovenlangs om het stokje (zie foto). Ga vijf of zes keer rondom.

Stap 4. Doe hetzelfde als stap drie nu met een andere kleur met de andere stokjes. Ga weer vijf of zes keer rond.
Stap 5. Pak een andere kleur draad, knoop deze vast en wikkel de draad (bovenlangs) alle stokjes. Ga weer vijf of zes keer rond.

Stap 6. Herhaal stap 3, 4 en vijf.
Je God’s eye is bijna klaar. Je kunt nog wat extra versiering toevoegen door tassels aan de uiteinden te knopen. Ik vind hem zo mooier.

Je eerste exemplaar is even een werkje, maar daarna heb je de beschrijving niet meer nodig en kun je al Netflixend God’s eyes maken. Wij doen nog even een aflevering van American Odyssey.

Heb je deze zelfmaker gemaakt?

Laat me dan weten hoe het geworden is! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #blogwimke. Doei!

Wimke

2 Comments

 • Reply
  Alet
  20 januari 2017 at 06:38

  Wat een leuke Diy. Misschien iets voor het weekend……..

 • Reply
  SIL
  21 januari 2017 at 14:51

  Heel gaaf-staat op mijn want to do lijst

Leave a Reply