Persoonlijk

Trakteren op school

De traktatie-lat ligt hoog. Eigenlijk leg ik hem zelf te hoog. Terwijl ik dacht dat ik hem dit jaar wat lager had gelegd. Madee werd vorige week zeven en mocht vrijdag trakteren op school. Dit jaar wilde ze cupcakes en niet iets gezonds. Dat snap ik volkomen. De jarige heeft besloten.

Madee wilde trakteren op cupcakes, een wens die al in augustus een paar keer voorbij kwam. Het liefst met een flinke klodder botercreme, glitterparels en andere dingetjes waar tanden en kiezen heel gemakkelijk op breken. Gelukkig was ze meteen om toen ik voorstelde om regenboogjes op de cupcakes te plakken, gewoon platte zonder wolkje. Met de regenboog cupcakes trokken we het thema van het eenhoornfeest lekker door. Donderdagmiddag begon ik met de klus. Uit voorzorg voor het mislukken van de cupcakes, haalde ik kant en klare uit de supermarkt (tssssss).

Ik rolde het fondant op het aanrecht, mengde kleuren voor de regenboog en rolde slierten. Na twee uren had ik nog maar zeven cupcakes klaar. Niet zo perfect als ik gehoopt had, maar Madee glunderde. Tussen het rollen door vroeg ik haar ‘hoeveel meisjes zitten er bij jou in de klas’? ‘Acht, hoezo’? Ik maakte nog één laatste regenboog cupcake. Voor de elf jongens kwamen er ijsbeer cupcakes (wat moeten we zonder Instagram). De ijsberen pasten niet helemaal in het eenhoorn thema, maar een succes waren ze wel.

Nog even een paar tips hoe om te gaan met fondant:

 • fondant wordt zacht en bewerkbaar als je het met warme handen kneed
 • strooi altijd wat bloem op je aanrecht en deegroller om plakken te voorkomen
 • vastplakken doe je met een beetje water

 

2 Comments

 • Reply
  Henrieke
  23 januari 2017 at 06:38

  Heel slim om ook ijsbeertjes te maken, en juist het hebben van twee soorten ziet er mega luxe uit, al was het misschien uit tijdoverweging 😉

 • Reply
  carolien
  25 januari 2017 at 14:45

  Wat een leuke cupcakes. Daar scoor je, uhh je dochter, hoge ogen mee!

Leave a Reply