Persoonlijk

Mintgroen met vleugje Wild Wonder

Wat vinden jullie er van? De Kleur van het Jaar 2023: Wild Wonder. Het is toch altijd wel een bijzonder moment als Flexa de Kleur van het Jaar bekend maakt. Ik krijg dan zin om weer in huis aan de slag te gaan. Met de bekendmaking van de KVHJ is de woonmaand voor geopend verklaard!

(lees verder onder de foto)

De kleur van het jaar: Wild Wonder

Terug naar de Kleur van het Jaar: Wild Wonder – het is een positieve tint met een volle gloed die op de natuur is geïnspireerd. De warme en opbeurende Flexa Kleur van het Jaar 2023, Wild WonderTM, zorgt dat we ons verbonden voelen met de natuur en helpt ons om ons prettiger te voelen in onze huizen. Ontdek hoe we de Kleur van het Jaar kiezen en hoe je deze combineert met trendy tinten om elke kamer te transformeren… (bron: Flexa).

En wat ik van de kleur vind? Heel eerlijk, ik moet hier heel erg aan wennen. Ik moest eerst zien hoe de kleur gecombineerd word. Daarom is het boek ColourFutures 2023 altijd heel fijn. Hierin staan verschillende kleurpalletten met de kleur van het jaar in de hoofdrol, of soms als figurant, ter inspiratie. En hier kan ik wel mee uit de voeten. Er zijn 4 verschillende kleurpaletten, ik ga aan de slag met het ‘Lush’-kleurpallet.

Vooraf

Ik ben dol op onze slaapkamer met de kleur Pink Nudity op de muur. Een warme nude-tint. Alles past bij elkaar en de kamer is lekker licht. Toch wilde ik Wild Wonder een plek geven in de kamer en ik ging rigoureus te werk. Al het roze maakte plaats voor een compleet nieuw fris kleurenpallet. Ik wil de natuurlijke kleuren terug laten komen. Niet dat ik de slaapkamer niet meer mooi vind, in tegendeel. Maar ik ben toe aan iets nieuws een volgende stap en dit keer geen roze in de slaapkamer. Ik koos voor een kleurenpallet die rust en natuur bij elkaar brengt, niet te donker maar een frisse basis met mintgroen en een vleugje Wild Wonder.

De kleur van het jaar: Wild Wonder

Lees ook: Kleurinspiratie

Wild Wonder in de slaapkamer

Aan de slag! Ik schoof het bed van de muur, stofte af en plakte de muren af. Dit vind ik persoonlijk het minst leuke klusje wat er is. Wel meteen de belangrijkste. Want met strak afplakken en netjes werken wordt het resultaat het mooist.

Misted Grey kreeg in dit kleurenpallet de hoofdrol, daardoorheen trok ik een 5 cm baan van Wild Wonder (figurantenrol). De andere wand kreeg een lambrisering van Airy Foliage, met een baan van Wild Wonder en de bovenkant weer de deze kleur Misted Grey.

Bij gebrek aan een kruislijnlaser gebruikte ik de rolmaat. Ik plakte alles zorgvuldig af en begon aan de schilderklus. Alle vlakken heb ik 2 keer geverfd voor het mooiste resultaat. Tip, haal meteen het schilderstape weg als de verf nog nat is, zo voorkom je dat je stukje verf mee weg trekt.

De kleur van het jaar: Wild Wonder
De kleur van het jaar: Wild Wonder

Het eindresultaat!

Hoe vinden jullie het eindresultaat!? Een rustige frisse basis met een vleugje Wild Wonder. Helemaal klaar voor de herfst vind ik :). Door het kleurgebruik straalt de kamer rust en frisheid uit. De vloer vind ik er niet mooi bij. Deze ligt al in ons huis sinds we hier 13 jaar geleden komen wonen. Dat wordt ons volgende project.

Ik stylde de slaapkamer met knaloranje accessoires om het geheel wat een oppepper te geven. De roze gordijnen verving ik door linnen gordijnen. Natuurlijk materialen zoals linnen gordijnen en het jute vloerkleed passen mooi bij het Lush-pakket.

Wat vinden jullie van de Kleur van het Jaar 2023?

De kleur van het jaar: Wild Wonder

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

No Comments

    Leave a Reply