Persoonlijk

Bright Skies bij lancering Kleur van het Jaar 2022

Hoe je een lancering moet organiseren, daar weet Flexa wel raadt mee! Wauw, Flexa vroeg kleurvrienden Marij (van Enter my Attic) voor de fantastische styling en Souraya deed de presentatie. Wij (Elske en ik) waren gisteren uitgenodigd voor de kleur van het Jaar 2022 in het Hoogtij in Amsterdam. Een locatie met uitzicht op de strakblauwe lucht en de stad Amsterdam. Prachtig! Het was zo leuk om na ruim bijna twee jaar alle kleurvrienden van Flexa weer te zien. Na de presentatie van Heleen van Gent (creatief directeur van het Flexa ColorLab) werd om 11:00 uur op het Insta-account van Flexa live de Kleur van het Jaar onthuld: Bright Skies, een luchtige lichtblauwe tint. Ik vind hem prachtig!

(lees verder onder de foto’s)

Kleur van het Jaar 2022 - Bright Skies - www.wimke.nl

Bright Skies Kleur van het Jaar 2022

Bij het zien van de kleur was ik blij verrast. Ik hou van lichte pastelkleuren, Pink Nudity, Gentle Stone, Misty Morning en Iets Heide (lila) zijn kleuren die je hier in huis veel tegenkomt. Daar past de lichtblauwe kleur Bright Skies heel goed tussen. Ik was zelfs al een beetje aan het kijken naar een lichtblauw vergrijsde tint voor in huis. Tijdens onze zomervakantie was ik hier al enorm door geïnspireerd. Ik kocht het Deense woonmagazine Boligliv, waar deze kleur al veel in terug kwam.

Frisse lucht

Het overkoepelende thema voor de Kleur van het Jaar 2022 is ‘Een teug frisse lucht’. En dat hadden we wel nodig na lang binnenzitten. We willen onze horizon weer verbreden. Bright Skies is een lichte luchtige en optimistische kleur die een nieuw leven uitstraalt. En dat is toch een mooie achterliggende gedachte!

Vier kleurpaletten

Rondom de Kleur van het Jaar zijn paletten gemaakt met kleuren die gemakkelijk zijn toe te passen en de verschillende trends reflecteren. Deze paletten staan voor de 4 trends:

Het Studio-palette

De Studio-kleuren zijn rustgevende kleuren, met luchtige roze, rode en sinaasappeltonen die de ruimtes een warmte, zachtheid en glamour geven. Dit is mijn favoriet, ik word hier heel blij van. Binnenkort ga ik met dit palet aan de slag.

Het Workshop-palette

Het workshop-palette is perfect voor het veranderen van een ruimte die meeredre functies heeft. Met energieke tinten geel , roze en groen. Door deze kleuren met elkaar te combineren krijgt elke ruimte een frisse look.

Het Greenhouse-palette

De natuur als bron voor kleur. Met de Greenhouse-kleuren kun je positieve effecten van de natuur naar binnen halen . Lichte , natuurlijke tinten groen, grijs en blauw. Dit palet weerspiegelt het buitenleven.

Het Salon-palette

Luchtige neutrale tinten van het Salon-palette geven lichtheid aan je interieur en brengen een positief en toekomstgericht gevoel. Perfect voor een nieuwe start.

Welk palet is jouw favoriet?

Kleur van het Jaar 2022 - Bright Skies - www.wimke.nl

Ik heb veel zin om aan de slag te gaan met het Studio-palet. Het is tenslotte woonmaand en zo na de zomervakantie begint het toch weer te kriebelen hoor. Ik krijg zin om op te ruimen en te verven. Binnenkort hier meer over. Ik ga kleuren uitzoeken.

Fijne avond!

Kleur van het Jaar 2022 - Bright Skies - www.wimke.nl

Welke kleuren waren het afgelopen jaar de kleur van het jaar

Onderstaande blogs schreef ik ook in samenwerking met Flexa

Bright Skies bij lancering Kleur van het Jaar 2022

Hoe je een lancering moet organiseren, daar weet Flexa wel raadt mee! Wauw, Flexa vroeg kleurvrienden Marij (van Enter my Attic) voor de fantastische styling en Souraya deed de presentatie. Wij (Elske en ik) waren gisteren uitgenodigd voor de kleur van het Jaar 2022 in het Hoogtij in Amsterdam. Een locatie met uitzicht…

Lees meer…

Witte keuken krijgt kleur

Ken je deze blog nog? Onze nieuwe witte keuken, mijn pride & joy :). Vier jaar geleden zochten we de keuken uit. Ik wist precies wat ik wilde, alles moet wit. Zelfs de stootrandjes bij de kastjes moesten wit worden. Kleur kon ik wel toevoegen met accessoires. Op wat houten schalen en snijplanken,…

Lees meer…

Lila in de slaapkamer – Iets heide

Goedemorgen! Wat is het fijn wakker worden in een zomerse slaapkamer! Weet je nog vorig jaar, toen kreeg de slaapkamer een prachtige hotelkamerlook kreeg, met Greyed Green gecombineerd met de Kleur van het Jaar Tranquil Dawn. Wopke was er heel blij mee, stoer en sfeervol. Maar ik moest na een half jaar nog…

Lees meer…

Klaar de Voorjaarsklus; make-over van de werkkamer

De werkkamer Ik knipper met mijn ogen en er is alweer een week voorbij. De tijd gaat snel thuis. En daar helpt het mooie weer ook bij. Vorige week ben ik aan de slag gegaan met het opruimen van de zolder. Wopke deelt hier de werkkamer samen met Madee. Het is een mooie…

Lees meer…

Tranquil Dawn slaapkamer make-over

Aan de slag met de kleur van het jaar! Tranquil dawn. Ik was al heel blij met onze slaapkamer. Lekker naturel en basic, met een mooie zandkleur op de muur en oud roze gordijnen en het lekkerste bed wat je maar kunt bedenken. Ik werd aan het denken gezet toen ik het nieuwe…

Lees meer…

Rich Butterscotch voor een tienerkamer

Twaalf jaar is Bente geworden! Over twee weken mag ze haar boeken ophalen en gaat ze naar de brugklas. Voor haar verjaardag vroeg ze een outfit, schooltas en een make over van haar kamertje, eentje voor grotere meiden. Nu moet ik haar gelijk geven, het kamertje kon wel wat kleur gebruiken. Ik haalde…

Lees meer…

Terug naar een roze basis met Flexa Gentle Red

Dat ik een beetje fan ben van de kleur roze wisten jullie al. Al eerder verfde ik de muren in de woonkamer de Flexa-kleur Stylish Pink. Ik was op slag verliefd op de poederroze kleur, hij is zacht, subtiel, sfeervol en combineert gemakkelijk. Door de verbouwing kregen alle muren weer een witte basis….

Lees meer…

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

No Comments

    Leave a Reply