Persoonlijk

Bright Skies bij lancering Kleur van het Jaar 2022

Hoe je een lancering moet organiseren, daar weet Flexa wel raadt mee! Wauw, Flexa vroeg kleurvrienden Marij (van Enter my Attic) voor de fantastische styling en Souraya deed de presentatie. Wij (Elske en ik) waren gisteren uitgenodigd voor de kleur van het Jaar 2022 in het Hoogtij in Amsterdam. Een locatie met uitzicht op de strakblauwe lucht en de stad Amsterdam. Prachtig! Het was zo leuk om na ruim bijna twee jaar alle kleurvrienden van Flexa weer te zien. Na de presentatie van Heleen van Gent (creatief directeur van het Flexa ColorLab) werd om 11:00 uur op het Insta-account van Flexa live de Kleur van het Jaar onthuld: Bright Skies, een luchtige lichtblauwe tint. Ik vind hem prachtig!

(lees verder onder de foto’s)

Lees ook: Van warme naturellen naar frisse kleuren!

Kleur van het Jaar 2022 - Bright Skies - www.wimke.nl

Bright Skies Kleur van het Jaar 2022

Bij het zien van de kleur was ik blij verrast. Ik hou van lichte pastelkleuren, Pink Nudity, Gentle Stone, Misty Morning en Iets Heide (lila) zijn kleuren die je hier in huis veel tegenkomt. Daar past de lichtblauwe kleur Bright Skies heel goed tussen. Ik was zelfs al een beetje aan het kijken naar een lichtblauw vergrijsde tint voor in huis. Tijdens onze zomervakantie was ik hier al enorm door geïnspireerd. Ik kocht het Deense woonmagazine Boligliv, waar deze kleur al veel in terug kwam.

Frisse lucht

Het overkoepelende thema voor de Kleur van het Jaar 2022 is ‘Een teug frisse lucht’. En dat hadden we wel nodig na lang binnenzitten. We willen onze horizon weer verbreden. Bright Skies is een lichte luchtige en optimistische kleur die een nieuw leven uitstraalt. En dat is toch een mooie achterliggende gedachte!

Vier kleurpaletten

Rondom de Kleur van het Jaar zijn paletten gemaakt met kleuren die gemakkelijk zijn toe te passen en de verschillende trends reflecteren. Deze paletten staan voor de 4 trends:

Het Studio-palette

De Studio-kleuren zijn rustgevende kleuren, met luchtige roze, rode en sinaasappeltonen die de ruimtes een warmte, zachtheid en glamour geven. Dit is mijn favoriet, ik word hier heel blij van. Binnenkort ga ik met dit palet aan de slag.

Het Workshop-palette

Het workshop-palette is perfect voor het veranderen van een ruimte die meeredre functies heeft. Met energieke tinten geel , roze en groen. Door deze kleuren met elkaar te combineren krijgt elke ruimte een frisse look.

Het Greenhouse-palette

De natuur als bron voor kleur. Met de Greenhouse-kleuren kun je positieve effecten van de natuur naar binnen halen . Lichte , natuurlijke tinten groen, grijs en blauw. Dit palet weerspiegelt het buitenleven.

Het Salon-palette

Luchtige neutrale tinten van het Salon-palette geven lichtheid aan je interieur en brengen een positief en toekomstgericht gevoel. Perfect voor een nieuwe start.

Welk palet is jouw favoriet?

Kleur van het Jaar 2022 - Bright Skies - www.wimke.nl

Ik heb veel zin om aan de slag te gaan met het Studio-palet. Het is tenslotte woonmaand en zo na de zomervakantie begint het toch weer te kriebelen hoor. Ik krijg zin om op te ruimen en te verven. Binnenkort hier meer over. Ik ga kleuren uitzoeken.

Fijne avond!

Kleur van het Jaar 2022 - Bright Skies - www.wimke.nl

Welke kleuren waren het afgelopen jaar de kleur van het jaar

Onderstaande blogs schreef ik ook in samenwerking met Flexa

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

No Comments

    Leave a Reply