Persoonlijk

Tranquil Dawn slaapkamer make-over

Aan de slag met de kleur van het jaar! Tranquil dawn. Ik was al heel blij met onze slaapkamer. Lekker naturel en basic, met een mooie zandkleur op de muur en oud roze gordijnen en het lekkerste bed wat je maar kunt bedenken. Ik werd aan het denken gezet toen ik het nieuwe Flexa ColourFutures 2020 boek zag. Er mag wel wat meer kleur in onze slaapkamer. Meer een hotelsfeer die warm en knus aanvoelt. Naast zandkleur zijn de rest van de muren wit en er staat een giga witte kledingkast die zo praktisch is en onooglijk, dat ik al om mij heen kijk voor een ander exemplaar. En dan hebben we het nog niet gehad over de nog praktischere vloer van geel marmoleum. Ooit komt er wat stijlvollers.

Tranquil dawn; De kleur van het jaar 2020

Tijdens de lancering van de Kleur van het jaar kreeg ik een tas mee met de kleurtesters uit het Flexa Creativity pallet en de brochure die daarbij hoort. Warme herfsttinten die prachtig combineren met de Kleur van het Jaar Tranquil Dawn. Onze slaapkamer is helemaal klaar voor een hotelkamerlook, maar wel passend bij de oud roze gordijnen. Naast de Kleur van het Jaar koos ik voor Greyed Green en Cheeky Chestnut. Ik testte deze drie kleuren op de muur in onze naturel slaapkamer, een combinatie van deze drie moest het worden.

Afdekken en afplakken

Weer eens wat anders dan een lambrisering ging ik nu voor een groot vlak achter het hoofdboard van ons bed, als een soort raam. Belangrijk is om het vlak goed uit te meten met een meetlint en goed afplaktape. Plak meteen de rest van de kamer goed af. Ik vind afplakken altijd een rotwerkje, maar als je even de tijd ervoor neemt betaalt zich dat zeker terug. Dek de vloer en het bed goed af en je kunt aan de slag!

Tranquil Dawn en Greyed Green

Waar ik normaal zou kiezen voor een warme roze tint, zoals Pink Nudity koos ik nu voor een heel andere stijl. Groentinten in combinatie met bruin, echt herfst! De muren kregen de kleur Greyed Green. Met de kleur Tranquil Dawn verfde ik een vlak op de muur. Verf, net als de muren, het vlak in twee lagen voor de mooiste dekking. Tip: trek meteen het afplaktape van de muur als de verf nog nat is voor het beste resultaat.

Ik was eerst nog in twijfel of ik de wand tegenover het vlak helemaal zou verven of deels. Want zo’n donkere kleur toevoegen is nog best een impact. Omdat ik te nieuwsgierig was naar het eindresultaat heb ik de complete wand geverfd. Geen lambrisering dit keer, maar het echte werk. Laat de herfst maar komen!

(lees verder onder de foto’s)

Inrichten en stylen

Het leukste deel van een metamorfose is het inrichten. Ik liet de kleur Cheeky Chesnut deels terugkomen in de kussens en het sprei op het bed. De wandplank verfde ik ook mee en is precies dezelfde afmeting van de letterbaklamp. De vintage stoeltjes haalde ik weer van zolder en dienen nu als nachtkastjes. De slaapkamer heeft door deze metamorfose echt een sfeerboost gekregen. Met een vleugje steenrood erbij krijgt de kamer wat meer pit. En het eindresultaat? Een mega metamorfose al zeg ik het zelf. Greyed Green is een warme basis voor de slaapkamer. Misschien trek ik deze herfsttrend wel door in de rest van het huis. Als ik het durf…

Wat vinden jullie van het eindresultaat? Ben jij al klaar voor kleur?

Bright Skies bij lancering Kleur van het Jaar 2022

Hoe je een lancering moet organiseren, daar weet Flexa wel raadt mee! Wauw, Flexa vroeg kleurvrienden Marij (van Enter my Attic) voor de fantastische styling en Souraya deed de presentatie. Wij (Elske en ik) waren gisteren uitgenodigd voor de kleur van het Jaar 2022 in het Hoogtij in Amsterdam. Een locatie met uitzicht…

Lees meer…

Witte keuken krijgt kleur

Ken je deze blog nog? Onze nieuwe witte keuken, mijn pride & joy :). Vier jaar geleden zochten we de keuken uit. Ik wist precies wat ik wilde, alles moet wit. Zelfs de stootrandjes bij de kastjes moesten wit worden. Kleur kon ik wel toevoegen met accessoires. Op wat houten schalen en snijplanken,…

Lees meer…

Lila in de slaapkamer – Iets heide

Goedemorgen! Wat is het fijn wakker worden in een zomerse slaapkamer! Weet je nog vorig jaar, toen kreeg de slaapkamer een prachtige hotelkamerlook kreeg, met Greyed Green gecombineerd met de Kleur van het Jaar Tranquil Dawn. Wopke was er heel blij mee, stoer en sfeervol. Maar ik moest na een half jaar nog…

Lees meer…

Klaar de Voorjaarsklus; make-over van de werkkamer

De werkkamer Ik knipper met mijn ogen en er is alweer een week voorbij. De tijd gaat snel thuis. En daar helpt het mooie weer ook bij. Vorige week ben ik aan de slag gegaan met het opruimen van de zolder. Wopke deelt hier de werkkamer samen met Madee. Het is een mooie…

Lees meer…

Tranquil Dawn slaapkamer make-over

Aan de slag met de kleur van het jaar! Tranquil dawn. Ik was al heel blij met onze slaapkamer. Lekker naturel en basic, met een mooie zandkleur op de muur en oud roze gordijnen en het lekkerste bed wat je maar kunt bedenken. Ik werd aan het denken gezet toen ik het nieuwe…

Lees meer…

Rich Butterscotch voor een tienerkamer

Twaalf jaar is Bente geworden! Over twee weken mag ze haar boeken ophalen en gaat ze naar de brugklas. Voor haar verjaardag vroeg ze een outfit, schooltas en een make over van haar kamertje, eentje voor grotere meiden. Nu moet ik haar gelijk geven, het kamertje kon wel wat kleur gebruiken. Ik haalde…

Lees meer…

Terug naar een roze basis met Flexa Gentle Red

Dat ik een beetje fan ben van de kleur roze wisten jullie al. Al eerder verfde ik de muren in de woonkamer de Flexa-kleur Stylish Pink. Ik was op slag verliefd op de poederroze kleur, hij is zacht, subtiel, sfeervol en combineert gemakkelijk. Door de verbouwing kregen alle muren weer een witte basis….

Lees meer…

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

Heb je deze blogs van mij ook al eens gelezen?

Zolderkamer met lef

Ik vind mezelf op dit moment best stoer. De knoop is doorgehakt en de kleur is besteld. De zolder wordt anders. Ik zal je er …
Lees meer

1 Comment

  • Reply
    Wendy
    29 oktober 2019 at 12:41

    Wat ontzettend mooi! Die kleuren, de inrichting… En tegen “pizza for breakfast” zeg ik ook volmondig ja, hahaha.

Leave a Reply