Persoonlijk

Tranquil Dawn slaapkamer make-over

Aan de slag met de kleur van het jaar! Tranquil dawn. Ik was al heel blij met onze slaapkamer. Lekker naturel en basic, met een mooie zandkleur op de muur en oud roze gordijnen en het lekkerste bed wat je maar kunt bedenken. Ik werd aan het denken gezet toen ik het nieuwe Flexa ColourFutures 2020 boek zag. Er mag wel wat meer kleur in onze slaapkamer. Meer een hotelsfeer die warm en knus aanvoelt. Naast zandkleur zijn de rest van de muren wit en er staat een giga witte kledingkast die zo praktisch is en onooglijk, dat ik al om mij heen kijk voor een ander exemplaar. En dan hebben we het nog niet gehad over de nog praktischere vloer van geel marmoleum. Ooit komt er wat stijlvollers.

Tranquil dawn; De kleur van het jaar 2020

Tijdens de lancering van de Kleur van het jaar kreeg ik een tas mee met de kleurtesters uit het Flexa Creativity pallet en de brochure die daarbij hoort. Warme herfsttinten die prachtig combineren met de Kleur van het Jaar Tranquil Dawn. Onze slaapkamer is helemaal klaar voor een hotelkamerlook, maar wel passend bij de oud roze gordijnen. Naast de Kleur van het Jaar koos ik voor Greyed Green en Cheeky Chestnut. Ik testte deze drie kleuren op de muur in onze naturel slaapkamer, een combinatie van deze drie moest het worden.

Afdekken en afplakken

Weer eens wat anders dan een lambrisering ging ik nu voor een groot vlak achter het hoofdboard van ons bed, als een soort raam. Belangrijk is om het vlak goed uit te meten met een meetlint en goed afplaktape. Plak meteen de rest van de kamer goed af. Ik vind afplakken altijd een rotwerkje, maar als je even de tijd ervoor neemt betaalt zich dat zeker terug. Dek de vloer en het bed goed af en je kunt aan de slag!

Tranquil Dawn en Greyed Green

Waar ik normaal zou kiezen voor een warme roze tint, zoals Pink Nudity koos ik nu voor een heel andere stijl. Groentinten in combinatie met bruin, echt herfst! De muren kregen de kleur Greyed Green. Met de kleur Tranquil Dawn verfde ik een vlak op de muur. Verf, net als de muren, het vlak in twee lagen voor de mooiste dekking. Tip: trek meteen het afplaktape van de muur als de verf nog nat is voor het beste resultaat.

Ik was eerst nog in twijfel of ik de wand tegenover het vlak helemaal zou verven of deels. Want zo’n donkere kleur toevoegen is nog best een impact. Omdat ik te nieuwsgierig was naar het eindresultaat heb ik de complete wand geverfd. Geen lambrisering dit keer, maar het echte werk. Laat de herfst maar komen!

(lees verder onder de foto’s)

Inrichten en stylen

Het leukste deel van een metamorfose is het inrichten. Ik liet de kleur Cheeky Chesnut deels terugkomen in de kussens en het sprei op het bed. De wandplank verfde ik ook mee en is precies dezelfde afmeting van de letterbaklamp. De vintage stoeltjes haalde ik weer van zolder en dienen nu als nachtkastjes. De slaapkamer heeft door deze metamorfose echt een sfeerboost gekregen. Met een vleugje steenrood erbij krijgt de kamer wat meer pit. En het eindresultaat? Een mega metamorfose al zeg ik het zelf. Greyed Green is een warme basis voor de slaapkamer. Misschien trek ik deze herfsttrend wel door in de rest van het huis. Als ik het durf…

Wat vinden jullie van het eindresultaat? Ben jij al klaar voor kleur?

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 20 euro en gratis verzending!
Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Heb je deze blogs van mij ook al eens gelezen?

1 Comment

 • Reply
  Wendy
  29 oktober 2019 at 12:41

  Wat ontzettend mooi! Die kleuren, de inrichting… En tegen “pizza for breakfast” zeg ik ook volmondig ja, hahaha.

Leave a Reply