Persoonlijk

Tranquil Dawn; De Flexa kleur van het jaar 2020

Tranquil dawn! Gisterochtend stapte ik om 6:30 uur in de auto op weg naar een prachtige gestylde locatie (door Souraya van Binti Home), Brasserie Buitenhuis aan het water voor de bekendmaking. Om 11:00 uur maakte Heleen van Gent live op Instagram de kleur bekend: Tranquil Dawn. ‘Tranquil Dawn is een lichte groengrijze tint met een blauwe ondertoon. De kleur past zich aan waarmee deze wordt gecombineerd en hoe de lichtval is. De naam verwijst naar kleuren van de zonsopgang.’ Prachtig!

(lees verder onder de foto’s)

Tranquil Dawn; de Flexa kleur van het jaar 2020

Ik verwachte dit jaar een diepe warme kleur van het jaar, zoals roest, aubergine of een donkergroene tint. Ik was echt verrast door de frisse kleur van Tranquil Dawn. Mocht je kleur aanbrengen in huis spannend vinden, dan ik Tranquil Dawn en perfecte kleur om mee te beginnen. Deze licht frisse kleur is voor iedereen toegankelijk en combineert heel gemakkelijk met andere kleuren. Zo is Tranquil Dawn ook prachtig naast Spiced Honey (KVHJ’19) en Heart Wood (KVHJ’18).

Vier trendpaletten en thema voor 2020

In totaal zijn er voor 2020 vier trendpaletten: ‘A home for creativity’, ‘A home for care’, ‘A home for play’ en ‘A home for meaning’. Heleen: “Het lichte van Tranquil Dawn zorgt ervoor dat de kleur in alle vier de trendpaletten op verschillende manieren een rol speelt”. Ieder jaar maakt Flexa een trendpallet rondom de Kleur van het Jaar, dat is zo fijn, dat er voor iedereen wel een goede combinatie bij zit. Het overkoepelende thema is; The human touch. In 2020 staat meer menselijkheid centraal. In een tijdperk van digitalisering en oppervlakkigheid is er steeds meer behoefte aan positieve connecties en relaties. We willen voor onszelf zorgen, maar ook voor elkaar. Dat vertaalt zich in The human touch.

Palet 1: A home for Care
Palet 2: A home for Play
Palet 3: A home for Meaning
Palet 4: A home for Creativity

Mijn favoriete trendpalet met Tranquil Dawn

Mijn persoonlijke favoriet is palet 1: A home for Care. Mooie warme kleuren die goed samen combineren en frisheid uitstralen. Mijn radar draait op volle toeren, want waar zal ik de kleur in huis gaan toepassen? Ga ik voor de gang, waar ik Tranquil Dawn combineer met het blank hout of de woonkamer, gecombineerd met de velvet roestkleurige bank of de zolder, die nu nog donkerblauw (Lush Indigo) is. Daar kan wel een frisse wind doorheen.

Ruimte ingericht met het Creativity-palet

Lancering bij Brasserie Buitenhuis

Op uitnodiging van Flexa mocht een groep ambassadeur bloggers als eerst kennismaken met de nieuwe kleur. We mochten composities maken met de kleuren uit de verschillende paletten en werden getrakteerd op fijne taart een fantastische vega-lunch, alles met uitzicht op het water en de opkomende zon. Zo leuk om iedereen weer even te spreken. Bedankt Flexa voor de inspirerende ochtend.

Wat vinden jullie van Tranquil dawn? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties. Laat je een reactie achter onder de foto’s?

Liefs Wimke

(lees verder onder de foto’s)

Tranquil dawn is de Flexa kleur van het jaar 2020 geworden! Rustige dageraad, letterlijk vertaald. Lichtgrijs met een groen tintje.

De kleur van het jaar 2016 / 2017 / 2018 / 2019

Lees hier meer over de kleur van het jaar

Nog meer kleurinspiratie nodig? Lees dan ook eens onderstaande blogs

Bright Skies bij lancering Kleur van het Jaar 2022

Hoe je een lancering moet organiseren, daar weet Flexa wel raadt mee! Wauw, Flexa vroeg kleurvrienden Marij (van Enter my Attic) voor de fantastische styling en Souraya deed de presentatie. Wij (Elske en ik) waren gisteren uitgenodigd voor de kleur van het Jaar 2022 in het Hoogtij in Amsterdam. Een locatie met uitzicht…

Lees meer…

Witte keuken krijgt kleur

Ken je deze blog nog? Onze nieuwe witte keuken, mijn pride & joy :). Vier jaar geleden zochten we de keuken uit. Ik wist precies wat ik wilde, alles moet wit. Zelfs de stootrandjes bij de kastjes moesten wit worden. Kleur kon ik wel toevoegen met accessoires. Op wat houten schalen en snijplanken,…

Lees meer…

Lila in de slaapkamer – Iets heide

Goedemorgen! Wat is het fijn wakker worden in een zomerse slaapkamer! Weet je nog vorig jaar, toen kreeg de slaapkamer een prachtige hotelkamerlook kreeg, met Greyed Green gecombineerd met de Kleur van het Jaar Tranquil Dawn. Wopke was er heel blij mee, stoer en sfeervol. Maar ik moest na een half jaar nog…

Lees meer…

Klaar de Voorjaarsklus; make-over van de werkkamer

De werkkamer Ik knipper met mijn ogen en er is alweer een week voorbij. De tijd gaat snel thuis. En daar helpt het mooie weer ook bij. Vorige week ben ik aan de slag gegaan met het opruimen van de zolder. Wopke deelt hier de werkkamer samen met Madee. Het is een mooie…

Lees meer…

Tranquil Dawn slaapkamer make-over

Aan de slag met de kleur van het jaar! Tranquil dawn. Ik was al heel blij met onze slaapkamer. Lekker naturel en basic, met een mooie zandkleur op de muur en oud roze gordijnen en het lekkerste bed wat je maar kunt bedenken. Ik werd aan het denken gezet toen ik het nieuwe…

Lees meer…

Rich Butterscotch voor een tienerkamer

Twaalf jaar is Bente geworden! Over twee weken mag ze haar boeken ophalen en gaat ze naar de brugklas. Voor haar verjaardag vroeg ze een outfit, schooltas en een make over van haar kamertje, eentje voor grotere meiden. Nu moet ik haar gelijk geven, het kamertje kon wel wat kleur gebruiken. Ik haalde…

Lees meer…

Terug naar een roze basis met Flexa Gentle Red

Dat ik een beetje fan ben van de kleur roze wisten jullie al. Al eerder verfde ik de muren in de woonkamer de Flexa-kleur Stylish Pink. Ik was op slag verliefd op de poederroze kleur, hij is zacht, subtiel, sfeervol en combineert gemakkelijk. Door de verbouwing kregen alle muren weer een witte basis….

Lees meer…

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

Mijn nieuwste blogs

No Comments

    Leave a Reply