Persoonlijk

Tranquil Dawn; De Flexa kleur van het jaar 2020

Tranquil dawn! Gisterochtend stapte ik om 6:30 uur in de auto op weg naar een prachtige gestylde locatie (door Souraya van Binti Home), Brasserie Buitenhuis aan het water voor de bekendmaking. Om 11:00 uur maakte Heleen van Gent live op Instagram de kleur bekend: Tranquil Dawn. ‘Tranquil Dawn is een lichte groengrijze tint met een blauwe ondertoon. De kleur past zich aan waarmee deze wordt gecombineerd en hoe de lichtval is. De naam verwijst naar kleuren van de zonsopgang.’ Prachtig!

(lees verder onder de foto’s)

Tranquil Dawn; de Flexa kleur van het jaar 2020

Ik verwachte dit jaar een diepe warme kleur van het jaar, zoals roest, aubergine of een donkergroene tint. Ik was echt verrast door de frisse kleur van Tranquil Dawn. Mocht je kleur aanbrengen in huis spannend vinden, dan ik Tranquil Dawn en perfecte kleur om mee te beginnen. Deze licht frisse kleur is voor iedereen toegankelijk en combineert heel gemakkelijk met andere kleuren. Zo is Tranquil Dawn ook prachtig naast Spiced Honey (KVHJ’19) en Heart Wood (KVHJ’18).

Vier trendpaletten en thema voor 2020

In totaal zijn er voor 2020 vier trendpaletten: ‘A home for creativity’, ‘A home for care’, ‘A home for play’ en ‘A home for meaning’. Heleen: “Het lichte van Tranquil Dawn zorgt ervoor dat de kleur in alle vier de trendpaletten op verschillende manieren een rol speelt”. Ieder jaar maakt Flexa een trendpallet rondom de Kleur van het Jaar, dat is zo fijn, dat er voor iedereen wel een goede combinatie bij zit. Het overkoepelende thema is; The human touch. In 2020 staat meer menselijkheid centraal. In een tijdperk van digitalisering en oppervlakkigheid is er steeds meer behoefte aan positieve connecties en relaties. We willen voor onszelf zorgen, maar ook voor elkaar. Dat vertaalt zich in The human touch.

Palet 1: A home for Care
Palet 2: A home for Play
Palet 3: A home for Meaning
Palet 4: A home for Creativity

Mijn favoriete trendpalet met Tranquil Dawn

Mijn persoonlijke favoriet is palet 1: A home for Care. Mooie warme kleuren die goed samen combineren en frisheid uitstralen. Mijn radar draait op volle toeren, want waar zal ik de kleur in huis gaan toepassen? Ga ik voor de gang, waar ik Tranquil Dawn combineer met het blank hout of de woonkamer, gecombineerd met de velvet roestkleurige bank of de zolder, die nu nog donkerblauw (Lush Indigo) is. Daar kan wel een frisse wind doorheen.

Ruimte ingericht met het Creativity-palet

Lancering bij Brasserie Buitenhuis

Op uitnodiging van Flexa mocht een groep ambassadeur bloggers als eerst kennismaken met de nieuwe kleur. We mochten composities maken met de kleuren uit de verschillende paletten en werden getrakteerd op fijne taart een fantastische vega-lunch, alles met uitzicht op het water en de opkomende zon. Zo leuk om iedereen weer even te spreken. Bedankt Flexa voor de inspirerende ochtend.

Wat vinden jullie van Tranquil dawn? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties. Laat je een reactie achter onder de foto’s?

Liefs Wimke

(lees verder onder de foto’s)

Tranquil dawn is de Flexa kleur van het jaar 2020 geworden! Rustige dageraad, letterlijk vertaald. Lichtgrijs met een groen tintje.

De kleur van het jaar 2016 / 2017 / 2018 / 2019

Lees hier meer over de kleur van het jaar

Nog meer kleurinspiratie nodig? Lees dan ook eens onderstaande blogs

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

Mijn nieuwste blogs

No Comments

    Leave a Reply