Persoonlijk

Bruine lampen en roze gordijnen

Kijk eens hoe prachtig! Ik ben om hoor, roze gordijnen zijn zo ontzettend mooi. Van buiten vallen ze niet zo op, maar van binnen komt de lente je tegemoet. In de Kerstvakantie had ik de ingeving om de oude witte inbetweens te vervangen voor roze gordijnen. Witte zijn altijd goed, maar roze is een verrassende keuze :). Toen ik de gordijnen op ging halen was ik ineens niet meer zo zeker van mijn zaak. Ik had ze zelf opgemeten en ik had niet gekeken naar andere. Zo spannend om ze dan op te hangen en hopen dat ze passen bij de bruine lampen, de blankhouten meubels en de blauwe poster. En kijk, niks meer aan doen toch? Nou ja, misschien verf ik binnenkort nog even een wandje…

Bruine Muuto Grain lampen en poederroze gordijnen, een perfecte combinatie - www.wimke.nlBruine Muuto Grain lampen en poederroze gordijnen, een perfecte combinatie - www.wimke.nlBruine Muuto Grain lampen en poederroze gordijnen, een perfecte combinatie - www.wimke.nl

Bruine Muuto Grain lampen

Bruin en roze zijn de nieuwe favoriete kleuren in huis. Je had de muuto grain lamp vast al een keer voorbij zien komen op Instagram. Ja joh wat een verhaal die lampen! Toen ik de lampen thuisbezorgd kreeg, wilde ik ze meteen vervangen voor de oude lampen. Waarom wachten tot Wopke thuis zou komen. Dat moest ik zelf ook kunnen. Op YouTube ging ik op zoek naar instructievideo’s hoe je lampen moest aansluiten. Ik dook in de wereld van kroonsteentjes, bruine en blauwe fase – en nuldraden en een centraaldoos.  Het loskoppelen van de oude lampen ging heel voorspoedig, net als het aansluiten van de nieuwe lampen. Ik hing ze even hoog aan het plafond en draaide de dimmer vol open. En jawel! Eindelijk wist ik hoe je lampen moet aansluiten. De lampen hebben totaal 2 uren gebrand. Ik had me vergeten te verdiepen in het verschil tussen led-dimmers en gewone dimmers. De nieuwe lampen waren alleen geschikt op een led-dimmer. Gelukkig had ik nog een elektriciën in mijn telefoonlijst die het dimkastje heeft vervangen voor een led-dimmer en de lampen nog even gecheckt op mijn aansluitkunsten.

De bruine eenvoudige design hanglampen zijn een ontwerp van Jens Fager en schijnen prachtig, waardoor het lijkt alsof  er twee warm schijnende spots boven de eettafel hangen. Het licht is sfeervol en absoluut niet overheersend.

Tip: mocht je nou ook deze of andere lampen kopen, laat je even goed informeren of je te maken hebt met led-lampen en of ze dimbaar zijn.
Bruine Muuto Grain lampen en poederroze gordijnen, een perfecte combinatie - www.wimke.nlBruine Muuto Grain lampen en poederroze gordijnen, een perfecte combinatie - www.wimke.nl

Heb je deze blogs ook al eens gelezen?

Go Tonone!

We kunnen weer eentje afvinken van de wishlist; de Tonone Bolt lamp. Als ik kijk naar mijn Pinterestaccount,…

Lees meer…

Teckel Saar

Dit is ze dan: Saar! Onze bijna 10 weken oude ruwharige teckelpup. En is ze niet allerliefst!? Vorig…

Lees meer…

Deze blog maakte ik in samenwerking met MisterDesign. Ik werk samen met merken en bedrijven die bij mij en mijn blog passen.

3 Comments

 • Reply
  Verie
  26 januari 2018 at 19:16

  Echt heel gaaf! Het staat heel warm en gezellig bij elkaar. Geniet ervan!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 • Reply
  Maartje
  25 april 2018 at 16:42

  Dit is een erg mooi interieur geworden vind ik.

 • Reply
  Vera
  25 augustus 2018 at 19:55

  Hi Wimke,
  waar heb je de gordijnen destijds gekocht?
  groetjes Vera

Leave a Reply