Persoonlijk

Mijn opruimtips

De afgelopen weken was ik er klaar mee, zoveel spullen, onrust en troepjes. Saar liep constant op iets te kauwen, waren het geen sokken dan liep ze te kauwen op pennen, rietjes of speelgoed van de kinderen. In dit blog deel ik met jullie mijn opruimtips…. met een beetje van mijn schoonmoeder & Mari Kondo 🙂

(lees verder onder de foto’s)

Opruimtips en een Afteroom stoel van MisterDesign

Opgeruimd! van Mari Kondo

Ik kreeg een tijdje geleden het boek Opgeruimd! van Mari Kondo. Ik vind mijn huis voor het oog best opgeruimd, maar als je dan een kast of laadje opentrekt, komt de rommel je tegemoet. We verzamelen bierdoppen in de bestekla, 34 verschillende schaaltjes, incomplete puzzels en tijdschriften uit 2014. Opruimen! Ik begon op zolder met een rol afvalzakken en opbergbakken. Na een uur zag de billykast er al weer heel anders uit. Zo ging ik het hele huis door. Ook de woonkamer heb ik grondig aangepakt en is Saar-proof.

(tekst loopt door onder de foto’s)

Opruimtips en een Afteroom stoel van MisterDesign

Mijn opruimtips gebundeld met die van mijn schoonmoeder en Mari Kondo.

 • Gooi spullen weg die kapot, verkleurd of incompleet zijn (en niet meer te repareren)
 • Vul bakken! Een bak voor knutselspullen, pennen / stiften / potloden, ondergoed, sokken, ansichtkaarten en postzegels.. Eigenlijk kan alles in bakken 🙂
 • Geef spullen weg of breng ze naar de kringloop. Wij brachten dozen vol boeken, puzzels en kleding naar de kringloopwinkel. Maak je meteen een ander  blij.
 • Creëer rust om je heen. Ik heb spullen van de muren gehaald, spiegels, bordjes en tekeningen van de wanden. Slechts enkele posters blijven hangen. Zoveel meer rust op ooghoogte. Dit is een mega aanrader.
 • Grote planten en kleine stekjes hebben een nieuwe eigenaar gekregen. Elke kamer stonden 2 of 3 (verdroogde) plantjes of kleine stekjes. Ik vind planten prachtig, maar het moet wel leuk blijven.
 • Alle tijdschriften van vóór 2018 zijn weggegeven of geef ze met het oud papier mee.
 • De lastigste van allemaal: knustels en tekeningen van de kinderen… Ik heb de mooiste exemplaren bewaard.  Samen met de meiden hebben we een selectie gemaakt. De rest mocht weg.
 • Wat ook enorm scheelt is; het niet meer sparen voor gratis meuk zoals dinoplaatjes, moestuintjes… Gewoon even nee zeggen bij de kassa.
 • Maak een selectie van je mooiste servies (en glazen, bakjes, schalen, taartplateaus…). Je hebt geen reserveservies nodig. Tenzij het een emotionele waarde heeft natuurlijk.
 • en groepeer! Zet bloempotjes, fotolijstjes en souvenirs bij elkaar. Als je ze overal in huis neerzet heb je zoveel meer afstofwerk en staat ook nog eens leuker ;).

Heb je zelf een toptip, laat even een reactie achter onder deze blog. Hebben we er allemaal wat aan.

Opruimtips en een Afteroom stoel van MisterDesign

Op drie poten; De afteroom eetkamerstoel

Over spullen die stuk zijn, had ik het al even gehad. Je hebt er niks meer aan dus waarom bewaren? De houten eetkamerstoel die ik een paar jaar geleden van marktplaats haalde, had duidelijk zijn langste tijd gehad. Hij was gaar en niemand wilde er meer op zitten. De stoel hebben we afgeschreven en weggedaan. Daar moest een andere voor terug komen. Eentje die niet teveel opvalt, bijzonder en tijdloos is.

Samenwerking Misterdesign

Door een fijne samenwerking met MisterDesign vond ik in de webshop de Afteroomstoel van Menu. De Menu-stoel is een ontwerp van designers duo Hung-ming en Hen-Yen Wei, oftewel Afteroom, en lijkt met zijn minimalistische ontwerp op een krukje met rugleuning. Hij is modern, sfeervol en past perfect bij de rest. Hij is ook nog eens mega minimalistisch en opruimproof, want hij staat op slechts drie poten. Hoe tof!

Heb je onderstaande blogs ook al gelezen?

Go Tonone!

We kunnen weer eentje afvinken van de wishlist; de Tonone Bolt lamp. Als ik kijk naar mijn Pinterestaccount,…

Lees meer…

Teckel Saar

Dit is ze dan: Saar! Onze bijna 10 weken oude ruwharige teckelpup. En is ze niet allerliefst!? Vorig…

Lees meer…

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Lees hier de opruimtips van anderen

5 Comments

 • Reply
  Inge
  19 juli 2018 at 00:07

  De knutsel van de kinderen die te groot of teveel zijn zet ik op de foto en dan doe ik ze weg….

 • Reply
  Alet
  19 juli 2018 at 07:01

  Ik sta één keer per jaar op de Brocante markt. Dat ruimt ook flink op en het is nog eens super gezellig ook 🙂
  X

 • Reply
  Ineke
  19 juli 2018 at 15:09

  Ik ga ook eens in de zoveel tijd met een vuilniszak door het huis en breng dan ook een hoop naar de kringloop. En kleding naar het Leger des Heils of een ander goed doel. Dingen weg doen is niet het probleem, maar er komen te gemakkelijk nieuwe spullen in huis. Daarom probeer ik – elke keer als iets nieuws wil kopen – mezelf de vraag te stellen of ik het wel echt nodig heb, of er echt blij van wordt en het een aanvulling is, ipv opvulling. Dat helpt!

  Kijktip: de documentaire ‘Minimalism’ op Netflix 🙂

 • Reply
  Isabel
  19 juli 2018 at 16:08

  Herinneringen van je kids bewaar je in een grote box. Verjaardagskaarten, briefjes, foto’s, kattebelletjes, leuke zaken,…. om dan op hun 18de verjaardag cadeau te doen.
  De oudste hier wordt 18 in januari, ben benieuwd om zijn gezicht te zien 🙂

 • Reply
  Margriet
  20 juli 2018 at 20:57

  Goeie tips, ik ben echt geen goede opruimer. Kinderknutsels doe ik allemaal in een grote doos en bewaar ik.
  Hier paste de lego niet meer in zijn oorspronkelijke bak (ook doordat bouwsels vaak even bewaard worden). Daarvoor heb ik nu een mooie mand gekocht, waarvoor ik een zak met treksluiting heb genaaid die er precies in past. Resultaat is een gezellige en decoratieve mand naast de bank, genoeg ruimte voor de legoblokjes én de bouwsels, en ‘s avonds toch lekker uit het zicht.
  Ik vind je houten vogeltje trouwens heel leuk!

Leave a Reply