Do it yourself

Campingslinger haken

De campingslinger, ken je hem nog? Een slinger om jouw caravan of tent tussen alle andere te vinden door een persoonlijke slinger aan te hangen. Ik haakte deze slinger drie jaar geleden. Hij stond op mijn oude blog. Vorig jaar koppelden we de oude blog naar deze nieuwe website. Dus het patroon voor de campingslinger was verloren.

Patroon van de gehaakte slinger

Ik kreeg mail van lezers waar ze het patroon van de campingslinger terug konden vinden. Helaas, het oude patroon van de campingslinger was alleen nog terug te vinden op Pinterest. Ik haakte de slinger opnieuw, maar net wel even anders door het een beetje kleiner te laten en een een paar vrolijke belletjes toe te voegen. Handig als het een beetje waait. Hierbij een oude zelfmaker in een nieuw jasje.

(lees verder onder de foto’s)

haak een campingslinger om snel je tent of caravan terug te vinden op de camping
haak een campingslinger om snel je tent of caravan terug te vinden op de camping

Lees ook: Op deze pagina heb ik nog meer haak inspiratie

haak een campingslinger om snel je tent of caravan terug te vinden op de camping

Hoe haak je de campingslinger:

  • toer 1: Haak 4 lossen en sluit met een halve vaste
  • toer 2: Haak 9 stokjes (eerste stokje is 3 lossen)
  • toer 3: Haak tussen elk stokje een serie van 2 stokjes.
  • toer 4: Haak de eerste ‘hoek’ door 2 stokjes, 2 lossen en twee stokjes te haken. Haak ik de volgende ruimte 2 stokjes en in die daarop volgt ook 2 stokjes. Haak nu weer een hoek door 2 stokjes, 2 lossen en twee stokjes in 1 ruimte te haken. Haak ikn de volgende ruimte 2 stokjes en in de daarop volgende ruimte ook twee stokjes . Ga zo door zodat er een driehoek ontstaat.
  • toer 5: Haak in elke V een vaste. Haak op de hoekjes 3 vasten in elke V.
  • toer 6: Haak in elke V een vaste. Haak op de hoekjes 2 vasten in elke V.

Basissteken voor het haken

In mijn boek Smûk staan een aantal gehaakte zelfmakers. Ook vind je in mijn boek de basisuitleg van de vier haaksteken die ik vaak gebruik.

Maak een tassel

De campingslinger is bijna klaar

Bevestig de tassel aan een hoek van de driehoek. Haak met een dubbele draad eerst 50 lossen en haak het eerste vlaggetje met vasten aan de slinger. Haak elke keer 5 lossen tussen het volgende vlaggetje. Nog even afhechten en klaar is de campingslinger! Wij nemen de slinger volgende week mee naar de camping.

haak een campingslinger om snel je tent of caravan terug te vinden op de camping
IN MIJN BOEK SMÛK LAAT IK ZIEN DAT IEDEREEN KAN KNUTSELEN, BAKKEN EN HANDWERKEN

60 zelfmakers en recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen. 

Bestel
Informatie

€ 17,95 en gratis verzending!

Smûk is beoordeeld met 5 sterren via Bol.com

Nog meer zelfmaak inspiratie!

No Comments

    Leave a Reply