Do it yourself

Campingslinger haken

De campingslinger, ken je hem nog? Een slinger om jouw caravan of tent tussen alle andere te vinden door een persoonlijke slinger aan te hangen. Ik haakte deze slinger drie jaar geleden. Hij stond op mijn oude blog. Vorig jaar koppelden we de oude blog naar deze nieuwe website. Dus het patroon voor de campingslinger was verloren.

Patroon van de gehaakte slinger

Ik kreeg mail van lezers waar ze het patroon van de campingslinger terug konden vinden. Helaas, het oude patroon van de campingslinger was alleen nog terug te vinden op Pinterest. Ik haakte de slinger opnieuw, maar net wel even anders door het een beetje kleiner te laten en een een paar vrolijke belletjes toe te voegen. Handig als het een beetje waait. Hierbij een oude zelfmaker in een nieuw jasje.

(lees verder onder de foto’s)

haak een campingslinger om snel je tent of caravan terug te vinden op de camping

Lees ook: Het haken heeft me weer te pakken, vooral met dit regenachtige weer! Samen met Madee werken we aan prachtige projecten, waaronder kleurrijke scrunchies.

haak een campingslinger om snel je tent of caravan terug te vinden op de camping

Lees ook: Op deze pagina heb ik nog meer haak inspiratie

haak een campingslinger om snel je tent of caravan terug te vinden op de camping

Hoe haak je de campingslinger:

 • toer 1: Haak 4 lossen en sluit met een halve vaste
 • toer 2: Haak 9 stokjes (eerste stokje is 3 lossen)
 • toer 3: Haak tussen elk stokje een serie van 2 stokjes.
 • toer 4: Haak de eerste ‘hoek’ door 2 stokjes, 2 lossen en twee stokjes te haken. Haak ik de volgende ruimte 2 stokjes en in die daarop volgt ook 2 stokjes. Haak nu weer een hoek door 2 stokjes, 2 lossen en twee stokjes in 1 ruimte te haken. Haak ikn de volgende ruimte 2 stokjes en in de daarop volgende ruimte ook twee stokjes . Ga zo door zodat er een driehoek ontstaat.
 • toer 5: Haak in elke V een vaste. Haak op de hoekjes 3 vasten in elke V.
 • toer 6: Haak in elke V een vaste. Haak op de hoekjes 2 vasten in elke V.

Basissteken voor het haken

Ben je geïnteresseerd in het leren haken, maar weet je niet hoe je moet starten? Dan help ik je graag op weg met de basissteken van het haken. Op deze pagina geef ik je een introductie tot de zes haaksteken die essentieel zijn voor elke haker, ongeacht je niveau.

Maak een tassel

De campingslinger is bijna klaar

Bevestig de tassel aan een hoek van de driehoek. Haak met een dubbele draad eerst 50 lossen en haak het eerste vlaggetje met vasten aan de slinger. Haak elke keer 5 lossen tussen het volgende vlaggetje. Nog even afhechten en klaar is de campingslinger! Wij nemen de slinger volgende week mee naar de camping.

haak een campingslinger om snel je tent of caravan terug te vinden op de camping

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 24,95 en gratis verzending!

Nog meer zelfmaak inspiratie!

No Comments

  Leave a Reply