Zelfmaken

Campingslinger 2.0

De campingslinger, ken je hem nog? Een slinger om jouw caravan of tent tussen alle andere te vinden door een persoonlijke slinger aan te hangen. Ik maakte deze slinger drie jaar geleden. Hij stond op mijn oude blog. Vorig jaar koppelden we de oude blog naar deze nieuwe website. Dus het patroon voor de campingslinger was verloren. Ik kreeg mail van lezers waar ze het patroon van de campingslinger terug konden vinden. Helaas, het oude patroon van de campingslinger was alleen nog terug te vinden op Pinterest. Ik haakte de slinger opnieuw, maar net wel even anders door het een beetje kleiner te laten en een een paar vrolijke belletjes toe te voegen. Handig als het een beetje waait. Hierbij een oude zelfmaker in een nieuw jasje.

(lees verder onder de foto’s)

haak een campingslinger om snel je tent of caravan terug te vinden op de camping

Smûk nu te koop voor € 19,95 incl. verzendkosten

Om je eigen geluk te maken, heb je niet veel meer nodig dan een paar tips. Die geef ik je in Smûk.

haak een campingslinger om snel je tent of caravan terug te vinden op de camping
haak een campingslinger om snel je tent of caravan terug te vinden op de camping

Hoe haak je de campingslinger:

 • toer 1: Haak 4 lossen en sluit met een halve vaste
 • toer 2: Haak 9 stokjes (eerste stokje is 3 lossen)
 • toer 3: Haak tussen elk stokje een serie van 2 stokjes.
 • toer 4: Haak de eerste ‘hoek’ door 2 stokjes, 2 lossen en twee stokjes te haken. Haak ik de volgende ruimte 2 stokjes en in die daarop volgt ook 2 stokjes. Haak nu weer een hoek door 2 stokjes, 2 lossen en twee stokjes in 1 ruimte te haken. Haak ikn de volgende ruimte 2 stokjes en in de daarop volgende ruimte ook twee stokjes . Ga zo door zodat er een driehoek ontstaat.
 • toer 5: Haak in elke V een vaste. Haak op de hoekjes 3 vasten in elke V.
 • toer 6: Haak in elke V een vaste. Haak op de hoekjes 2 vasten in elke V.

Maak een tassel

De campingslinger is bijna klaar

Bevestig de tassel aan een hoek van de driehoek. Haak met een dubbele draad eerst 50 lossen en haak het eerste vlaggetje met vasten aan de slinger. Haak elke keer 5 lossen tussen het volgende vlaggetje. Nog even afhechten en klaar is de campingslinger! Wij nemen de slinger volgende week mee naar de camping.

haak een campingslinger om snel je tent of caravan terug te vinden op de camping

Hieronder nog meer zelfmaak inspiratie!

In mijn boek Smûk zijn mijn 60 favoriete zelfmakers en recepten gebundeld.

Ik laat aan de hand van 256 pagina’s zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies indrukwekkende dingen maakt.

60 zelfmakers & recepten. Inspiratie voor elk seizoen!

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Annique
  24 augustus 2019 at 15:50

  Hoi Wimke,
  Ik vind je campingslinger echt superbenzine wil hem graag maken voor in onze camper. Alleen komt ik bij toer 4 in de problemen. Wat ik ook doe er ontstaat geen 3 hoek. Ik heb je instructies al op verschillende manieren proberen te interpreteren maar jet is me niet duidelijk hoe ik die driehoek moet creëren. Als je tijd hebt zou je dan een dummie versie van toer 4 willen sturen? En als ik verder kijk schrijf je in toer 5 haak in elke v een vaste. Wat bedoel je met v? Normaal gezien is dat toch de afkorting voor vaste. Maar daarvoor zijn er enkel stokjes en lossen gehaakt. Je snapt het al ik ben een beginner met nog weinig haakinzicht .
  Groetjes Annique

Leave a Reply