Persoonlijk

Rustige naturel slaapkamer

Al een tijdje stond hij op het lijstje om aan te pakken, de slaapkamer. Onze slaapkamer is eenvoudig, klein maar bovenal wit. Met, net als beneden, roze gordijnen als enige kleurelement. Nu vind ik het fijn als een slaapkamer rust uitstraalt, maar sfeer is toch ook een belangrijke factor.

Kleur kiezen

Ik ben een twijfelkont als het om kleur gaat. Ga ik voor de hotelkamer-look, door te kiezen van donkere tinten of ga ik voor naturel. Dat laatste past beter bij mij maar ook bij de rest van de kamer. Want met een gele marmoleumvloer (jep, een project voor 2020) en roze gordijnen, vallen veel kleuren af. Ik begon mijn zoektocht met de Flexa Visualizer-app. Met de app kon ik meteen zien welke kleuren mooi zouden staan bij ons bed. Ik koos met de app voor 3 kleuren uit de Creations serie voor op de muur: Tender Clay, Urban Taupe of Sandy Beach. Ook online op Flexa.nl en in de nieuwe Creations brochure staan de kleuren handig gecombineerd.

(lees verder onder de foto’s)

Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl
Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl

Kleuren testen met de Flexa Kleurtester

Op basis van de app durfde ik het nog niet aan om een definitieve keus te maken, en dat hoeft ook niet. De kleurtesters hebben al mijn twijfels weggenomen. Door de kleuren op kaartjes te verven en op verschillen de plekken in de slaapkamer te hangen  kon ik goed zien hoe de kleuren uit zouden komen op zonnige plekken in de slaapkamer, maar ook ideaal om te zien hoe de kleuren uitkomen nu het zo vroeg donker is. De kleur Urban Taupe viel af. Dit was mijn favoriet, maar werd bij de eerste schemering behoorlijk donker en matchte niet mooi bij de de vloer. Ik hakte de knoop door en koos voor de zandkleur; Sandy Beach

Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl
Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl

Op de woonbeurs had ik al de kleur Fresh Fruit bewonderd. Ik vind het een subtiele Scandinavische kleur rood. Perfect om het bruine antieke nachtkastje met marmer blad. Ook hierbij gaven de kleurtesters de doorslag. De slaapkamer is een combinatie geworden met Sandy Beach, Fresh Fruit en een vleugje blank hout.

Aan de slag

Het nachtkastje had wel enige voorbehandeling nodig. Eerst werd het kastje geschuurd met een fijne korrel en in de grondverf gezet. Hierdoor hecht de verf beter. Ik heb het kastje daarna twee keer een laag matte lak gegeven. Tussendoor goed laten drogen.

De muur heb ik geschilderd met de krijtverf Sandy Beach uit de Creations collectie. En het resultaat is prachtig. De kleur is exacte dezelfde als het bed, waardoor het bed samensmelt met de muur. Ook de wandplank kreeg dezelfde kleur wat nog meer eenheid en rust geeft. Het wit van het linnen dekbedovertrek lijkt nog witter.

Niet alleen het kastje kreeg de kleur Fresh Fruit, de dot aan de muur kreeg ook deze kleur. Zo komt hij subtiel terug in het kleurpallet.

Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl
Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl
Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl

De muur aan de andere kant van het bed kreeg ook deze kleur Sandy Beach. Op deze wand verfde ik een hoge lambriseren om de ruimte groter te doen lijken.

Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl
Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl
Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl
Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl

Het verven van een ruimte kan het zoveel meer warmte, sfeer en rust geven. Ik ben erg blij met het eindresultaat. Het is een kleine aanpassing, met zoveel effect. Wat vinden jullie van het eindresultaat?

Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl

Deze blog maakte ik samen met Flexa. Ik werk al een aantal jaar met Flexa en met veel plezier! Door deze samenwerking heeft mijn huis een flinke metamorfose ondergaan, durf ik meer te werken met kleur, kijk maar eens naar onze zolderkamer, en heb ik al drie keer de kans gekregen om een ruimte in te richten op de woonbeurs. Ik kan mezelf bijna aan kleurexpert noemen.

Lees hieronder mijn andere blogs voor Flexa

Een boek vol met eenvoudige zelfmakers en recepten, je vindt het in Smûk!

Ik laat je zien dat iedereen creatief is, alles wat je nodig hebt zijn eenvoudige instructies. Wedden dat jij met Smûk ook de meest indrukwekkende dingen maakt.

60 zelfmakers & recepten. Inspiratie voor elk seizoen!

No Comments

    Leave a Reply