Persoonlijk Recepten

Hangstoel in de tuin

Hangstoel in de tuin - WimkeDe hangstoel kwam net op tijd, of misschien net te laat. Op de laatste mooie zomerse dag (vorige week donderdag) van juni, kwam de witte hangstoel binnen. Na weken twijfelen of de kersenboom wel sterk genoeg zou zijn voor de hangstoel of dat de stoel misschien toch in de veranda moet hangen, besloten we om de stoel te bestellen en daarna keuzes te maken. Ik haalde een stevig stuk zeiltouw en een karabijnhaak. Slingerde het touw om de dikste tak, knoop erin en haak eraan bevestigd. Gelukt, de boom is sterk genoeg, het grote relaxen kan beginnen. En nu we een kleine anderhalve dag hebben kunnen genieten van deze ultra zomerse relaxstoel, bedenk ik mij waarom ik zolang twijfelde. Hangstoel in de tuin - WimkeHangstoel in de tuin - WimkeDe kersenboom is het middelpunt van onze tuin. En deze periode helemaal. De kersen zijn bijna rijp en dat weten de vogels ook. Dagelijks worden de rijpe kersen opgegeten door de vogels. Voor ons hangen de kersen net te hoog, helaas geen emmers vol met kersen voor ons. Misschien span ik volgend jaar een net over de boom en ga ik ze plukken.Hangstoel in de tuin - WimkeHangstoel in de tuin - WimkeOp deze bijna laatste zomerse dag in juni, ik ga ervan uit dat nog vele zomerdagen zullen volgen, trakteerde ik Madee en mezelf op chunky monkey ijs. Omdat ik graag kook uit het Boek van Jet, maakte ik haar gezonde variant.

Wat heb je nodig voor chunky monkey ijs?

 • 3 bruine bananen
 • 3 grote eetlepels volle kwark
 • handje ongezouten walnoten (grof gehakt)
 • 1/2 reep pure chocolade (grof gehakt)

Haal de bananen uit de schil en snijd ze in grove stukken en doe de bananenstukken in een diepvrieszakje in de vriezer. Minimaal 4 uren. Doe de kwark, bananen in de blender. Mix de bananen een beetje zacht. Voeg de noten en de chocolade toe en roer voorzichtig even door met een lepel.  Schep het ijs in een bakje en duik in de hangstoel.

X WimkeHangstoel in de tuin - Wimke
Deze blog maakte ik in samenwerking met fonQ. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die passen bij mij en mijn blog. Andere blogs welke ik samen met fonQ maakte zijn o.a. Pasen met brioche en eieren en Pasta maken.

1 Comment

 • Reply
  Alet
  6 juli 2017 at 08:53

  Een mooi plekje om te zitten en lekkere kersen en heerlijk ijs om te spullen. Dat is nog eens op en top genieten. Een fijne zomer daar. X

Leave a Reply