Bloemen en planten

Lievelingsbloemen

collage_fotor7lievelingsbloemen-2lievelingsbloemen-3collage_fotor10lievelingsbloemen-20lievelingsbloemen-6lievelingsbloemen-17collage_fotor8lievelingsbloemen-14Langzaamaan wordt ons huis weer een beetje leefbaar. We hebben weer een eettafel en op de gele kan weer gehangen worden. De keuken doet wat hij moet doen, het is de afwerking waar we op wachten. De bijkeuken en garage zijn nog niet klaar. Dit komt omdat de nieuwe betonvloer in deze ruimtes moet drogen. Daardoor staan tijdelijk de vriezer, wasmand, opbergdozen en Wopke’s racefiets in de woonkamer.

Om het een beetje meer een thuis te maken, haalde ik mijn lievelingsbloemen, dahlia’s. Ik haalde ze bij de bloemist maar zag ze ook nog in bloei bij de pluktuin. Het is vast de laatste keer dat ik een bos kon plukken. Dus ik nam nog meer dahlia’s mee.

Dahlia’s doen me denken aan vroeger en ik moet altijd lachen als ik eraan terug denkt. Ik was een jaar of zeven. Ik was veel samen met mijn beste vriendin Maria. Deze keer was haar tante op visite en we wilden tante Marietje verrassen met bloemen. In de buurt gingen we op zoek naar mooie zomerbloeiers. We vonden dahlia’s, in de mooiste kleuren en vormen. We liepen de tuin in trokken en scheurden een mooi bos dahlia’s bij elkaar. Totdat onze plukactie abrupt werd verstoord door het hard kloppen van een zegelring tegen het raam. Buurvrouw Boonstra was erg boos. Geschrokken renden we terug naar huis. Gelukkig vielen de bloemen in de smaak, maar de buurvrouw kwam verhaal halen. Dahlia’s zijn nog steeds mijn favoriet en niet veilig in de buurt :).

Wat zijn jouw lievelingsbloemen? Of heb jij bloemen met een mooi verhaal? Deel jouw verhaal op de site van mooiwatbloemendoen.nl.

Ik wens het noorden en midden van het land, een fijne herfstvakantie! Wat betreft het zuiden, wie wat bewaard….
Groetjes,

Wimke

Deze blog maakte ik samen met mooiwatbloemendoen.nl.

No Comments

    Leave a Reply