Uittips

Schoorl

‘Niemand is een binnenmens’, ik vind dat zo’n goede slogan van Bever. Elke keer als je even buiten bent voel je je een beetje beter. En dat is ook zo. Deze reclame zat vorig weekend steeds in mijn hoofd. We vertrokken voor een weekend naar Schoorl om wat buitenlucht op te snuiven.


Al een tijdje werk ik voor Fijn op Vakantie. Zij hebben de mooiste vakantiehuizen aan de kust. Dit weekend mochten we in een van de huizen op het vakantiepark Schoorlse Duinen om wat buitenlucht op te snuiven. Het vakantiepark ligt op slechts 2 km van Schoorl en 3 km van Bergen. Het huisje was heerlijk ruim, schoon en de bedden opgemaakt. Mijn vakantie was meteen begonnen.


Schoorl is erg leuk in de zomer, zo lekker dichtbij zee en fijne terrasjes. Maar Schoorl vind ik nog mooier in de herfst / winter. De natuur is er schitterend. We konden er natuurlijk niet onderuit om een bezoek te brengen aan de klimduin welke we om 9:30 uur ‘s ochtend heerlijk voor onszelf hadden. Konden we meteen ook even langs mijn favo winkeltje; L’Etoile in Schoorl. Alle spullen die Elisabeth verkoopt hebben een eerlijk verhaal. Hier kochten we onze jaarlijkse special voor in de kerstboom.

Ieder jaar kopen we een mooie special voor in de kerstboom, eentje met een mooie herinnering of een die de meisjes hebben uitgezicht. Onze kerstboom is dan  ook een allegaartje van verschillende kerstspullen. Dierbaar zijn het huisje van Wopke zijn opa en de kerstballen met deuk van mijn beppe. Donderdag stond ik hierover met een artikel in het AD. Je kunt het hier terug lezen.

Zondagochtend vertrokken we vroeg naar het Buitencentrum De Schoorlse Duinen. Ik vond het Buitencentrum wat saai klinken, maar niks was minder waar. Zo’n ontzettend mooi natuurgebied en het centrum zelf zo leuk voor kinderen. Bente en Madee kregen we niet weg bij de lichtbakken met zacht zand (a la de Zandtovenaar) en wij genoten van de gepofte tamme kastanjes. We volgden een korte kabouterroute, maakten veeeel foto’s van de prachtige natuur. Kijk eens naar dat laagje ijs op de hei en bladeren en sloten de dag (en het weekend) af met een warme erwtensoep.

No Comments

    Leave a Reply