Do it yourself

Maak zelf Glühwein

Er zijn zoveel geuren waar je blij van wordt, van schone was aan de waslijn, een appeltaart die net uit de oven komt, pas gemaaid gras, vers brood en gebrande koffie. Maar ook de geur van Kerst. Kerst vind ik ruiken naar een dampende mok Glühwein, eucalyptus takken, kaneel van de peperkoek en de dennengeur van de kerstboom.

(Wat je nodig hebt om je eigen kerstgeur te maken lees je onder de foto’s)

Glühwein

Het is zo heerlijk thuiskomen als het huis naar gezelligheid ruikt. Ik husselde wat kerstkruiden en producten door elkaar en het huis is gehuld in een oase van kerst. Alle geurkaarsen en geurzakjes zijn verleden tijd. Nou ja behalve die van Locht dan, dat zijn kleine cadeautjes voor mezelf. Het is heel gemakkelijk om je eigen ‘Christmas smell’  te maken. De meeste ingrediënten heb je wel in huis.

Wat heb je nodig om je eigen glühwein te maken:

 • 2 schijven sinaasappel
 • 1 schijf citroen
 • theelepel kruidnagel
 • 4 laurierblaadjes
 • 2 kaneelstokjes
 • 1 steranijs
 • een kopje rauwe cranberries
 • 4 bekers water

Aan de slag!

Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en verwarm het rustig op het vuur. Laat het niet te hard koken. Voeg wanneer de kerstmelange indampt weer wat water toe. Je kunt natuurlijk ook andere geuren toevoegen zoals vanillestokjes of een beetje speculaaskruiden, net wat jij lekker vindt. It’s beginning to smell a lot like Christmas!

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 24,95 en gratis verzending!

Recept bokkenpootjestaart

Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…

Lees meer…

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…

Lees meer…

No Comments

  Leave a Reply