Er zijn zoveel geuren waar je blij van wordt, van schone was aan de waslijn, een appeltaart die net uit de oven komt, pas gemaaid gras, vers brood en gebrande koffie. Maar ook de geur van Kerst. Kerst vind ik ruiken naar een dampende mok Glühwein, eucalyptus takken, kaneel van de peperkoek en de dennengeur van de kerstboom.
(Wat je nodig hebt om je eigen kerstgeur te maken lees je onder de foto’s)
Glühwein
Het is zo heerlijk thuiskomen als het huis naar gezelligheid ruikt. Ik husselde wat kerstkruiden en producten door elkaar en het huis is gehuld in een oase van kerst. Alle geurkaarsen en geurzakjes zijn verleden tijd. Nou ja behalve die van Locht dan, dat zijn kleine cadeautjes voor mezelf. Het is heel gemakkelijk om je eigen ‘Christmas smell’ te maken. De meeste ingrediënten heb je wel in huis.
Wat heb je nodig om je eigen glühwein te maken:
- 2 schijven sinaasappel
- 1 schijf citroen
- theelepel kruidnagel
- 4 laurierblaadjes
- 2 kaneelstokjes
- 1 steranijs
- een kopje rauwe cranberries
- 4 bekers water
Aan de slag!
Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en verwarm het rustig op het vuur. Laat het niet te hard koken. Voeg wanneer de kerstmelange indampt weer wat water toe. Je kunt natuurlijk ook andere geuren toevoegen zoals vanillestokjes of een beetje speculaaskruiden, net wat jij lekker vindt. It’s beginning to smell a lot like Christmas!
60 zelfmakers en recepten
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
€ 17,95 en gratis verzending!
Smûk is beoordeeld met 5 sterren via Bol.com
Zomerse cantuccini met een vleugje citroen
Het is weer tijd voor een zomers bakrecept met citroen, want bijna alles met een vleugje citroen is zomers! We maken: Cantuccini, zo lekker! Helemaal als ze bikkelhard…
Sorbetijs maken van sinaasappels
Joe, heb je het weerbericht voor volgende week al even bekeken? Zomer! Heerlijke dagen van 24 graden. Tijd om de tuin klaar te maken en de vriezer vol…
Flower Focaccia recept
Het zit erop, onze stormachtige voorjaarsvakantie. We begonnen met een paar dagen Terschelling. We kunnen altijd zo genieten van dit mooie eiland, maar nu was het weer zo…
Recept plaattaart met rode biet en blauwschimmelkaas
Wat is jouw lievelingsgroente? Ik ga voor rode biet! Ik vind ze zomers lekker door een smoothie, in een salade of als basis voor een broodje hamburger. ‘s…
Recept kersttulband met sinaasappel en cranberries
Zoek eens op Pinterest op kerstrecepten. Je komt de meest feestelijke recepten en ideeën tegen. Op mijn food-board zie ik dat ik dan ook wel heel vaak foto’s…
Recept pompoen pannenkoeken
Mijn favoriete seizoen de herfst is weer volop aan de gang en daar mogen pompoenen niet bij ontbreken. Ik maak met pompoenen curry, de lekkerste soepen of door…
Koffie recepten
Ik weet nog precies met wie en waar ik mijn eerste ijskoffie dronk. Het is 20 jaar geleden dat ik met mijn zus Marije op vakantie was op…
Shortbread koekjes met citroen & maanzaad
Yes, er werd weer volop gebakken dit weekend! We begonnen met citroen shortbread koekjes, dat werden later citroen maanzaad shortbread koekjes. We vonden dat de koekjes nog wel…
Recept panpizza
Ik ontving de nieuwe duurzame pannen van GreenPan van fonQ. Vandaag kon ik ze meteen even testen. Ik maakte snelle panpizza’s, ideaal als lunch of als je even…
Recept alcoholvrije glühwein met mandarijn
Hoe is het? En met de kerststress? Hier alles onder controle. Boodschappen gedaan, kerstdiner is besteld en de kerstkaarten zijn verstuurd. Nu kan het grote Netflix-genieten beginnen. Om…
Recept sinaasappelcake met amandelen
Dit plaatje lijkt alweer lang geleden! Vorig weekend was het fantastisch herfstweer. We maakten de tuin winterklaar en dronken koffie in de zon. Mijn favoriete seizoen. Morgen komt…
Recept plukbrood met veel knoflook
Mijn weekenden vullen zich weer met het bakken van heerlijke dingen! Vorig weekend maakte ik deze naked cake, maar maakte ik ook de Melanzane van Oom Frans. En…
No Comments