Persoonlijk Uittips

Heerlijk uitwaaien en wandelen in Hindeloopen

Wandelen, alsof we iets heel smerigs zeggen. Bente en Madee vinden wandelen vreselijk. ‘Hoe lang gaan we dan?’, ‘gaan we daar wel wat leuks doen’?, ‘moeten we ver’? en ‘hebben ze er wel een restaurantje voor warme chocolademelk?’. Op de foto’s ziet het er mooi en gezellig uit, maar het is eigenlijk niet te doen. Maar zo’n hele dag thuis, beetje wassen, stofzuigen en scrollen op mijn telefoon is ook geen optie als de zon schijnt. Dus hup in de auto en omkopen met een warme chocolademelk.

Hindeloopen is heerlijke wandelplek

Voor een paar weekenden terug reden naar Hindeloopen. Hindeloopen is mijn favoriete wandelplek èn fotografeerplek. Ik neem dan ook altijd mijn camera mee. Het blauwe reddingshuisje bij de haven is te gek fotomateriaal. Na een wandeling over de dijk lopen we terug en drinken we warme choco bij het restaurantje op de hoek. We zijn genoeg uitgewaaid en gaan voldaan terug naar huis om lekker op de bank te hangen achter de iPad ;).

Tip: Culinaire fietselfstedentocht

(lees verder onder de foto’s)

Er op uit

Op mijn blog heb ik nog diverse andere heerlijke er-op-uit tips. Je kan ze hier bekijken. Heb je zelf ook een tip? Stuur me gerust een mailtje.

Lees ook eens: Atelier Swoop | Harlingen

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 20 euro en gratis verzending!
Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

11 Comments

 • Reply
  Nynke
  26 januari 2017 at 20:54

  Heel herkenbaar! Hier gaan de jongens ook met frisse tegenzin mee wandelen 🙁
  Soms gaat de spacescooter of step mee. Zijn ze iets beter vooruit te branden…
  Je foto’s zijn wel prachtig geworden!!

  • Reply
   Wimke Tolsma
   27 januari 2017 at 09:56

   Gelukkig zijn we niet de enige ;). De spacescooter mee is wel een goede tip!
   x

 • Reply
  Joyce
  26 januari 2017 at 21:37

  prachtige foto’s weer Wimke!

 • Reply
  Judith
  26 januari 2017 at 22:05

  Ah, onze meiden zijn dus niet de enigen die tegensputteren bij het voostel erop uit te gaan, maar als we eenmaal uit de auto zijn willen ze niet meer naar huis. Mooie foto’s, wij gaan meestal naar Stavoren, maar Hindeloopen is een goed idee voor de volgende keer.

  • Reply
   Wimke Tolsma
   27 januari 2017 at 09:57

   He ja Stavoren! Daar ben ik ook al even niet geweest, deze was ik even vergeten. Stavoren is ook zo leuk. Hoe heet die visboer ook alweer? x

 • Reply
  Dita
  27 januari 2017 at 07:41

  Mooie foto’s! Hindeloopen is zo leuk. Wij lagen er vorig jaar met de boot.

  • Reply
   Wimke Tolsma
   27 januari 2017 at 09:58

   Ooo als wij een boot hadden dan ging ik ook daar naartoe! Je hebt daar ook zulke leuke mini strandjes, maar dat is voor de zomer weer leuker 😉 XX

 • Reply
  Alet
  29 januari 2017 at 09:22

  Inderdaad, ze zijn niet altijd gemakkelijk over te halen. En dan mag een beetje omkopen met warme chocolademelk best. Vind ik trouwens zelf ook fijn en gezellig, afsluiten met iets warms. En uiteindelijk voelt iedereen er zich goed bij, even buiten uitwaaien.
  Je maakte prachtige foto’s!

 • Reply
  Janneke
  7 februari 2017 at 16:10

  Mijn tante is altijd helemaal vol lof over de kringloopwinkel in Hindeloopen! In november waren we bij haar in Joure op bezoek en natuurlijk gingen we dus ook naar Hindeloopen. Wat denk je? Alle winkeltjes, restaurantjes en ook de kringloop waren dicht.. pech gehad 🙁 Ben nu wel heel erg benieuwd naar die kringloop geworden!

 • Reply
  Heleen
  11 januari 2020 at 09:29

  Zocht naar kringloop hindeloopen, kwam hier terecht en wil nu dit kwijt. Onze kinderen vinden wandelen wel leuk. We moeten ze maar over een hele kleine hobbel heenhelpen. Misschien komt dat doordat zij maar 2 uur per week achter een beeldscherm mogen en wij ook geen tv hebben….

Leave a Reply