Uittips

Vive la Jura

Zon, dat is waar we op hoopten. We boekten onze vakantie dit jaar twee weken voor vertrek. Want stel dat er een hittegolf in Nederland zou komen, dan bleven we aan de Nederlandse kust. We wilden veel zon, hele dagen zwemmen, tot ‘s avonds laat in de korte broek buiten zitten en elke dag ontbijten eten in de bikini.


Voor de perfecte zonvakantie speurde ik op internet langs campings aan zee, een rivier of meer. Checkte de beoordelingen op Zoover en dan nog de weersvoorspellingen. En dat was me een dagtaak! Want het zou me toch niet gebeuren dat we een trui en joggingsbroek moesten dragen. Gelukkig hebben we alles af kunnen vinken. Vorige week vertrokken we naar Frankrijk, de groene streek de Jura. Ik had een kleine camping geboekt aan de rivier de Loue. De meisjes gingen op zoek naar vriendinnetjes en binnen een paar dagen zagen we ze bijna niet meer. Ze zwommen in het zwembad, in de rivier, deden mee met de activiteiten van het animatieteam en zongen mee met de karaoke. De mooiste vakantie ooit, vonden ze.


We hebben geprobeerd om een stadje te bezoeken: Dole. Maar na een korte rondwandeling, een slush puppie en een paar foto zijn we teruggereden. We wilden liever zwemmen en lezen. In deze korte week las ik drie boeken: Voor jou (zakdoeken bij de hand), Het meisje in de trein (goeie triller, goed verhaal en verrassend eind) en de Jaarclub (niet aan beginnen, slechte triller).


Gisteravond zijn we teruggekomen. De wasmachine draaide vandaag overuren en ben ik weer begonnen met het opnieuw inpakken van onze koffers. We vertrekken nog voor een midweek naar Appelscha. We hebben hier een kampeerplek mèt boomhut geboekt, hoe vet is dat! Je kunt onze vakantie volgen op Instagram.

No Comments

    Leave a Reply