Recepten

Recept cantuccini met een vleugje citroen

Het is weer tijd voor een zomers bakrecept met citroen, want bijna alles met een vleugje citroen is zomers! We maken: Cantuccini, zo lekker! Helemaal als ze bikkelhard zijn en dan even dopen in je cappuccino schuimlaag. Je maakt dit fijne Italiaanse koekje ook makkelijk zelf. Een stuk goedkoper en je hebt meteen een trommel vol. Hoe je deze zomerse cantuccini koekje maakt lees je in dit blog.

(lees verder onder de foto’s)

cantuccini maken - www.wimke.nl

Wat heb je nodig om de cantuccini te maken

  • 2 eieren
  • 200 gram bloem
  • 140 gram fijne kristal suiker
  • flinke snuf zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram ongebrande amandelen met bruin velletje
  • 1 citroen
cantuccini maken - www.wimke.nl

Lees meer: Inspiratie nodig voor een simpel en makkelijk te maken recept? Je visite verrassen met iets heerlijks op tafel of gewoon zelf lekker eten? Met deze makkelijke, gezonde en snelle recepten hoop ik ook je te inspireren om aan de slag te gaan in de keuken. 

Zo maak je het deeg van de cantuccini

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een bakplaat en leg er een vel bakpapier op.

Meng eerst de bloem met de bakpoeder, het zout en de suiker. Klopt 2 eieren los en doe deze bij de bloem. Doe de amandelen erdoor en als laatst de rasp een citroen. Tip, maak het deeg met een mixer met deeghaken, want het deeg is erg plakkerig. Strooi een beetje bloem op het keukenblad en je handen om een rol te maken van het deeg. De rol moet ongeveer 4 cm breed zijn en 20 cm lang. Leg de rol(len) op de bakplaat en bak ongeveer 20 – 25 minuten op 180 graden. Tot als de goudbruin zijn.

Tip, maak het deeg met een mixer met deeghaken, want het deeg is erg plakkerig.

Haal de rollen uit de oven en snij het deeg, wanneer het nog heet is, scheef in plakjes. Leg de koekjes op de platte kan tnog een keer op de bakplaat en bak ze in ongeveer 10 minuten knapperig bruin. Laat de koekjes goed afkoelen, dan worden ze lekker knapperig.

Bewaar de koekjes in zo’n fijn bewaarblik van Brabantia (want ik ben niet voor niks ambassadeur). Je kunt de koekjes hierin ongeveer 2 weken bewaren, als dat lukt.

Tips hoe kan je de cantuccini kan eten

Cantucci, ook wel bekend als biscotti in andere delen van de wereld, zijn knapperige Italiaanse amandelkoekjes die oorspronkelijk afkomstig zijn uit Toscane. Het traditionele genot van deze koekjes is ze te dopen in een glas Vin Santo, een zoete Toscaanse dessertwijn. Door het koekje in de wijn te dompelen wordt het zachter en neemt het de rijke smaken van de wijn op, wat zorgt voor een perfecte harmonie van smaken in de mond. Echter, als wijn niet jouw ding is, zijn cantucci ook heerlijk bij een kopje koffie, thee of zelfs warme chocolademelk. De knapperige textuur maakt ze ideaal om te dopen, maar ze kunnen ook op zichzelf worden genoten. Of je nu kiest voor de traditionele Toscaanse manier of je eigen draai eraan geeft, cantucci koekjes bieden een heerlijk moment van Italiaanse verwennerij.

Nieuwe collectie Brabantia

Brabantia lanceerde vorige maand de nieuwe voorjaar en zomercollectie Ik was meteen verliefd op de nieuwe kleur ‘Dreamy Blue’. De zomerse lichtblauwe kleur is vernieuwend en lekker fris. Er zijn nog meer nieuwe kleuren zoals: Mineral Powerful Blue (een koninklijke kleur blauw), Soft Beige en Mineral Cosy Brown, een warme bruine kleur. Neem maar eens een kijkje op de site van Brabantia. Daar vind je de complete nieuwe collectie. Ik bestelde deze fijne bewaarblikken, nu al een tijdloos item.

Fijne dag!

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Zandkoekjes met maandzaad en citroen

Alleen al om de geur zou je deze koekjes moeten bakken. Goddelijk! Zandkoekjes met citroen en maanzaad. Simpel, snel klaar koekjes en je hebt snel een hele stapel. Wat heb je nodig voor een trommel vol koekjes 250 gram bloem 170 gram roomboter (kamertemperatuur) 150 gram fijne kristal suiker 2 eidooiers 1 zakje…

Lees verder…

Warme lunch met Make & Take

Geluksmomentje wanneer je werklunch uit een warm soepje bestaat en een zelfgebakken brood ipv geplette boterhammen onderuit je tas. Het was toch vorige week vreselijk qua weer enzo. Ik kwam twee keer helemaal verregend thuis. Wat kan ik dan genieten van de warme houtkachel, mooie kaarsen aan en zelfgemaakte soep! En maak meteen…

Lees verder…

Hoe droog jij je was?

Deze vraag stelde ik op Instagram en ik kreeg zoveel leuke reacties! Te leuk om niet te delen. De leukste reacties over droogtips aan de waslijn. Oké oké het is wel een beetje een jaren 70-item, maar vooruit, een droger is natuurijk ook niet meer van deze tijd :). Het is een klusje…

Lees verder…

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de bloemkoolroosjes heel eenvoudig maken en er zijn talloze variaties mogelijk. Neem bijvoorbeeld eens een potje zoetzure bloemkoolroosjes mee naar een dinerdate bij vrienden of familie…

Lees verder…

Recept plaattaart met rode biet en blauwschimmelkaas

Wat is jouw lievelingsgroente? Ik ga voor rode biet! Ik vind ze zomers lekker door een smoothie, in een salade of als basis voor een broodje hamburger. ‘s Winters maak ik er stamppot of een plaattaart met blauwschimmelkaas en balsamico. Wist je dat bieten ook nog eens bomvol met vitaminen en mineralen zitten,…

Lees verder…

No Comments

    Leave a Reply