Do it yourself

Haken en weven

Toen ik net bevallen was van Bente, verveelde ik mij kapot. Van een zesendertig-urige werkweek zat ik ineens thuis met mijn zwangerschapsverlof. Ik deed wat iedereen mij adviseerde, ik genoot enorm, maar verveelde mij ook. Bente was zo’n rustig kindje dat veel sliep.

Blogs

Ik begon in die tijd blogs te ontdekken. Ik was meteen fan van  de blogs Wood & Wool Stool en Attic 24. Blogs waar mooie kleurrijke dekentjes werden gehaakt. Nog steeds ben ik trouwe lezer van de blog van Ingrid (Wood & Wool Stool). Haken, dat was wat ik wilde leren!

Leren weven

Ik haalde wol en een haaknaald en mijn schoonmoeder leerde mij haken. Na een middag oefenen was is zo blij met mijn eerste granny square.  Dus ik bleef haken en de afgelopen 9 jaar heb ik bijna vijfentwintig ledikantdekens gehaakt. Nu ben ik toe aan een nieuwe hobby. Ik wil weer wat nieuws leren. Het nieuwe magazine Koel zorgde ervoor dat ik een weefraam kocht. Ik vind dit meer dan leuk!

Weven op een weefraam

En het is nog eens best een werkje. Het weven op zich niet, maar het opspannen van de draden en het afhechten van je kunstwerk vergt flink wat geduld. Net als bij het haken ga ik helemaal op in mijn nieuwe hobby en ga los op mooie wolletjes in de handwerkwinkel.

(lees verder onder de foto’s)

Leren weven - www.wimke.nl
Leren weven - www.wimke.nl

Leren weven

Wil je ook leren weven? Koop een weefraam via marktplaats, de kringloop of koop hem online. Mijn raam is 45 cm breed. Leer het opspannen van je weefgetouw via dit filmpje van Marlous van Oh Marie. Dat geld ook voor het maken van Turkse knopen (de slierten onderaan je werk) en het afhechten van je werkje. Nu je dit weet kun je gaan experimenteren met patronen.

Leren weven - www.wimke.nl
Leren weven - www.wimke.nl

Lees ook: Een plantenhanger haken

weefraam-17
weefraam-8

Bekijk ook eens: Paris Paris

weefraam-7

Ik ga weer verder met mijn volgend weefproject! Misschien vind je het ook wel leuk om een muts te haken?

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 20 euro en gratis verzending!
Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

1 Comment

 • Reply
  Margriet
  14 mei 2018 at 21:01

  Heel leuk, ik krijg meteen zin om dit ook te proberen! (ik heb net je boek en daardoor je blog ontdekt, heel inspirerend!).

Leave a Reply