Recepten

Recept auberginedip (baba ganoush)

Het heeft even geduurd voordat ik aubergines lekker vond. Ik weet nog precies wanneer dat omsloeg: tijdens een etentje bij wereldrestaurant Dara in Amersfoort. Daar proefde ik voor het eerst een écht goede baba ganoush. Sindsdien, en dat is zo’n acht jaar geleden, maak ik regelmatig een recept met aubergine. Je kunt ze roosteren, stoven, grillen of frituren. In deze blogpost deel ik een eenvoudig recept voor een zelfgemaakte auberginedip.

Als je een eenvoudige dip zoekt die je snel op tafel zet, is deze auberginedip een aanrader. Je maakt hem met een paar ingrediënten en hij past goed bij brood, rauwkost of als bijgerecht. Zo krijg je op een lekkere manier wat extra groenten binnen.

(lees verder onder de foto’s)

Ben je op zoek naar een gezonde en smaakvolle dip die je snel en gemakkelijk kunt maken? Dan is het recept voor auberginedip een geweldige keuze! Met slechts een paar ingrediënten kun je een heerlijke dip maken die niet alleen vol groenten zit, maar ook nog eens super lekker is.
Auberginedip
Auberginedip

Lees ook: Ik maakte voor Brabantia 3 recepten met aubergine, waaronder dit overheerlijke recept om een auberginedip te maken, super bij een foccaccia of toastje.

Ben je op zoek naar een gezonde en smaakvolle dip die je snel en gemakkelijk kunt maken? Dan is het recept voor aubergine dip een geweldige keuze! Met slechts een paar ingrediënten kun je een heerlijke dip maken die niet alleen vol groenten zit, maar ook nog eens super lekker is.

Wat heb je nodig om een auberginedip te maken

  • 3 aubergines
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram feta
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • verse peterselie

Hoe maak je de perfecte auberginedip

Met dit recept maak je stap voor stap een romige auberginedip. Verwarm de oven voor op 230 graden. Prik met een vork gaatjes in de aubergines en leg ze op een bakplaat. Zo voorkom je dat ze openspatten tijdens het roosteren. Rooster de aubergines ongeveer 30 minuten tot de binnenkant zacht is. Haal ze daarna uit de oven en laat ze even afkoelen.

Snijd de aubergines in de lengte doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Doe dit in een keukenmachine samen met het sap van een citroen, een fijngesneden ui, twee teentjes knoflook en de feta. Mix alles tot een grove pasta. Voeg tijdens het mixen olijfolie toe tot je de gewenste structuur hebt. Breng de dip op smaak met peper en zout.

Garneer de auberginedip met wat verkruimelde feta en fijngehakte peterselie. Laat de dip even opstijven in de koelkast voor het serveren. Serveer deze zelfgemaakte auberginedip met versgebakken brood. Een eenvoudig en smaakvol recept voor elke gelegenheid.

Auberginechips & Melanzane

De herfst is een fijne periode om te koken met aubergine. Deze veelzijdige groente past goed in ovenschotels zoals lasagne, maar ook in een zelfgemaakte auberginedip. Daarnaast kun je er verrassend lekkere en gezonde chips van maken. In dit recept lees je hoe je zelf auberginechips en melanzane klaarmaakt.

Aubergine dip

Brabantia

Deze blogpost maakte ik samen met Brabantia. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen. Dit jaar ben ik trotse ambassadeur en schreef ik al meer blogs met Brabantia. Komt die koksopleiding toch nog van pas 😉

Ben je op zoek naar inspiratie voor in de keuken? Op deze pagina vind je een overzicht van alle recepten die ik de afgelopen tijd heb gemaakt. Van simpele doordeweekse maaltijden tot verrassende gerechten voor in het weekend.

Hulp bij stomen met Brabantia

Jongens, vergeet strijken, kleding stomen it is. En ik kan zeggen, wat een verademing! Je bespaart tijd, je kleding blijft mooier en je hoeft niet de hele boel op te tuigen (strijkplank neerzetten) om een bloesje te strijken dat je meteen aan wilt. In deze blog vertel ik meer over de nieuwe Refresh…

Lees verder…

Zandkoekjes met maandzaad en citroen

Alleen al om de geur zou je deze koekjes moeten bakken. Goddelijk! Zandkoekjes met citroen en maanzaad. Simpel, snel klaar koekjes en je hebt snel een hele stapel. Ik deel hier het recept zandkoekjes. Wat lees je in dit blogWat heb je nodig voor een trommel vol zandkoekjesHoe maak zandkoekjes Wat heb je…

Lees verder…

Warme lunch met Make & Take

Geluksmomentje wanneer je werklunch uit een warm soepje bestaat en een zelfgebakken brood ipv geplette boterhammen onderuit je tas. Het was toch vorige week vreselijk qua weer enzo. Ik kwam twee keer helemaal verregend thuis. Wat kan ik dan genieten van de warme houtkachel, mooie kaarsen aan en zelfgemaakte soep! En maak meteen…

Lees verder…

Hoe droog jij je was?

Deze vraag stelde ik op Instagram en ik kreeg zoveel leuke reacties! Te leuk om niet te delen. De leukste reacties over droogtips aan de waslijn. Oké oké het is wel een beetje een jaren 70-item, maar vooruit, een droger is natuurijk ook niet meer van deze tijd :). Het is een klusje…

Lees verder…

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de bloemkoolroosjes heel eenvoudig maken en er zijn talloze variaties mogelijk. Neem bijvoorbeeld eens een potje zoetzure bloemkoolroosjes mee naar een dinerdate bij vrienden of familie…

Lees verder…

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

No Comments

    Leave a Reply