Recepten

Blondies met kokos, witte chocolade en frambozen

O, o, o wat zijn de dagen tussen Kerst en oud & nieuw gezellig! Volgepropt met leuke uitjes, nog teveel lekkers in de kasten en uitslapen. Volgende week gooien we de goede voornemens er weer in en de kerstboom eruit 🙂

Vandaag trokken we de kasten open, pakten de bakbijbel van Rutger erbij en haalden wat extra witte chocolade, we maken blondies met kokos. Want we zijn team witte chocolade (en kokos!).

(lees verder onder de foto)

Blondies met kokos, witte chocolade en frambozen

Wat heb je nodig voor de blondies met kokos

Ere wie ere toekomt, blondies met kokos is een recept van Rutger uit de bakbijbel (blz 349), met wat frambozen van Appie. En dit heb je nodig:

  • 160 gram boter
  • 150 gram witte chocolade
  • 2 eieren + 1 eidooier
  • 200 gram witte basterd suiker
  • snuf zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 gram bloem
  • 40 gram geraspte kokos
  • handvol frambozen (bevroren is ook prima)

Aan de slag met het maken van de blondies

Verwarm je oven op 175 graden. Neem een velletje bakpapier en doe die in een bakvorm van ongeveer 20×20 cm. Tip maak eerst een prop dan werkt je bakpapier beter mee.

Smelt de boter en 75 gram witte chocolade au bain marie. Als het helemaal gesmolten is laat je het iets afkoelen. Mix ongeveer 5 minuten op hoge snelheid de eieren (+1 dooier) en de suiker. Doe het zout en vanille-extract erdoor en mix totdat het een witte luchtige massa is. Meng met een spatel voorzichtig het chocolademengsel door de luchtige eieren. Wanneer het goed gemengd is doe je de bloem, kokos erbij. Hak 75 gram chocolade grof en spatel deze samen met de frambozen door het beslag. Stort het beslag in de bakvorm en zet deze 30 minuten in de oven tot je blondie goudbruin is. Laat je blondie goed afkoelen in de bakvorm.

Blondies met kokos, witte chocolade en frambozen

Tip: Opzoek naar nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten? Kijk dan ook eens op deze pagina

Blondies met kokos, witte chocolade en frambozen

Lekker eten

Als de blondie helemaal is afgekoeld kun je hem met een scherp mes is 16 stukjes verdelen. En die stukjes zijn groot genoeg! Voor de finishing touch rasp je er wat witte chocolade over en strooi er nog wat framboosjes overheen. Enjoy!

O ja ik poseer hier heel happy voor de nieuwe kast, een Tylko! De afgelopen maanden hebben we geïnvesteerd in wat nieuwe meubels, raambekleding en een kast. Langzaamaan komt alles een beetje binnen. Maar die kast!Liefde op het eerste gezicht.

Ik wens je een fijn 2023!

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 17,95 en gratis verzending!
Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Recept bokkenpootjestaart

Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…

Lees meer…

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…

Lees meer…

Flower Focaccia recept

Het zit erop, onze stormachtige voorjaarsvakantie. We begonnen met een paar dagen Terschelling. We kunnen altijd zo genieten van dit mooie eiland, maar nu was het weer zo…

Lees meer…

No Comments

    Leave a Reply