Donkere dagen voor kerst. Vandaag is de langste nacht en kortste dag. Om drie uur vanmiddag was het al bijna donker en moest ik de kaarsjes al aansteken. Zo jammer want ik haalde net mijn eerste eigengemaakte tulband uit de oven en hij was erg erg goed gelukt. Toch heb ik mijn camera erbij gepakt en foto’s van deze kersttulband met cranberry’s en pistachenootjes gemaakt.
Recept tulband
Terug naar de kersttulband. Ik vond het recept bij Foody. Een tulband maken had ik één keer eerder gedaan, maar gebruikte toen een pakje voor tulband mix (oeps). Die tulband was zo droog dat hij vrij snel weggegooid werd. Ik moest het nog een keer proberen en hij is deze keer erg goed gelukt. De toplaag is van witte chocolade met pistachenootjes en cranberry’s. Goddelijke combinatie!
(lees verder onder de foto’s)
Een mooi gedekte tafel
Wij dekken altijd de tafel met een kleed, een placemat is altijd te klein. Zonder kleed vind ik eten zo ongezellig, maar misschien moet ik er nog aan wennen. Vroeger aten wij ook altijd met een kleed op tafel. Mijn moeder had speciale voor de zomer en de winter. Heel gezellig vond ik het dan als het winterkleed dan op tafel kwam. Bij Mister Design vond ik dit frisse tafelkleed. Ik ga hem gebruiken tijdens de kerstdagen. Ik vind de helder blauwe kleur heel gaaf en past perfect bij mijn poster van Lisa Grue. Het tafelkleed is de Splash van Ferm Living en ontworpen door Trine Andersen. Het is lekker groot zodat de meiden hun mond er aan af kunnen vegen. Dit afvegen is een rare gewoonte…welke erin geslopen is. Ik zet hem bij de goede voornemens, zonde als we pasta of tomatensoep eten.
Tip: Opzoek naar nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten? Kijk dan ook eens op deze pagina
Kwarkbrood met rozijnen
Je knippert met je ogen en het is al bijna Pasen! Ik ben dol op Pasen, maar nog meer op eieren en lekkere broodjes. Uitgebreid brunchen met familie…
Recept bokkenpootjestaart
Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…
Blondies met kokos, witte chocolade en frambozen
O, o, o wat zijn de dagen tussen Kerst en oud & nieuw gezellig! Volgepropt met leuke uitjes, nog teveel lekkers in de kasten en uitslapen. Volgende week…
Recept aubergine dip (baba ganoush)
Het duurde even dat ik ze lekker vond. Ik weet nog precies waar dat omslagpunt lag. Tijdens een etentje bij wereldrestaurant Dara in Amersfoort kwam ik erachter hoe…
Make & Take – een lunch van restjes
Voorkom voedselverspilling en maak met de Make & Take collectie van Brabantia de lekkerste lunches voor onderweg
Bloemkoolroosjes in zuur
Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…
Zomerse cantuccini met een vleugje citroen
Het is weer tijd voor een zomers bakrecept met citroen, want bijna alles met een vleugje citroen is zomers! We maken: Cantuccini, zo lekker! Helemaal als ze bikkelhard…
Sorbetijs maken van sinaasappels
Joe, heb je het weerbericht voor volgende week al even bekeken? Zomer! Heerlijke dagen van 24 graden. Tijd om de tuin klaar te maken en de vriezer vol…
Flower Focaccia recept
Het zit erop, onze stormachtige voorjaarsvakantie. We begonnen met een paar dagen Terschelling. We kunnen altijd zo genieten van dit mooie eiland, maar nu was het weer zo…
Recept plaattaart met rode biet en blauwschimmelkaas
Wat is jouw lievelingsgroente? Ik ga voor rode biet! Ik vind ze zomers lekker door een smoothie, in een salade of als basis voor een broodje hamburger. ‘s…
Recept kersttulband met sinaasappel en cranberries
Zoek eens op Pinterest op kerstrecepten. Je komt de meest feestelijke recepten en ideeën tegen. Op mijn food-board zie ik dat ik dan ook wel heel vaak foto’s…
Recept pompoen pannenkoeken
Mijn favoriete seizoen de herfst is weer volop aan de gang en daar mogen pompoenen niet bij ontbreken. Ik maak met pompoenen curry, de lekkerste soepen of door…
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
No Comments