Recepten

Recept broodtaart

Wij hadden zin in taart, een taart om te vieren dat het zondag is en dat het zonnetje schijnt. Waarom is er vaak alleen maar taart bij een verjaardag, bruiloft of als je geslaagd bent? Het is toch veel leuker als er bijna elke dag wat te vieren valt. Maar wij hadden dus zin in taart, eentje die niet vier uren moet opstijven in de koelkast of twee uren in de oven. Een lekker-snel-klaar broodtaart. Lees hieronder het recept van de broodtaart.

(lees verder onder de foto’s)

Taart van brood - (c) Wimke.nl

Wat heb je nodig om deze broodtaart maken:

  • 1 klein Turks brood
  • 1 bakje mascarpone (250 gram)
  • 3 eetlepels lemoncurd
  • Fruit wat je lekker vindt (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, blauwe bessen, bramen, rode besjes, passievrucht)
  • Verse munt
  • Poedersuiker

(tekst gaat door onder de foto)

Taart van brood - (c) Wimke.nl
Taart van brood - (c) Wimke.nl

We gaan aan de slag om de broodtaart te maken!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij het brood horizontaal door de helft en stop beide helften voor ongeveer 15 minuten in de oven. Wanneer het brood in de oven zit kun je vast met je kinderen aan de slag met het snijden van het fruit. Meng ook het hele bakje mascarpone met de lemoncurd totdat je een gladde massa hebt.

Tijd om de broodtaart te gaan beleggen 🙂

Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen. Smeer op de binnenkant de helft van het mascarpone-lemoncurd mengsel. Leg de bovenkant van het brood op het mengsel en smeer de bolle kant van het brood in met de rest van het mascarpone-mengsel. Nu kan het grote versieren beginnen en de kinderen kunnen hier prima bij helpen. Strooi rijkelijk met het fruit en je hoeft niet precies te werken. Hoe rommeliger hoe beter. Strooi als laats de munt over de taart. knip of scheur de munt in kleine stukjes. Maak de taart helemaal af met poedersuiker. Strooi de suiker erover vlak voordat je de broodtaart serveert. Dan heeft de taart het hoogste wauw-gehalte.

(tekst loopt door onder de foto’s)

Taart van brood - (c) Wimke.nl
Taart van brood - (c) Wimke.nl

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

Nog meer inspiratie nodig? Lees dan ook eens onderstaande blogs met heerlijke recepten:

Recept panpizza

Ik ontving de nieuwe duurzame pannen van GreenPan van fonQ. Vandaag kon ik ze meteen even testen. Ik maakte snelle panpizza’s, ideaal als lunch of als je even…

Lees meer…

Recepten

Heerlijke snelle recepten die voor iedereen gemakkelijk te maken zijn, zoals een tulband met Kerstzelf pasta maken tot een heerlijke foccasia met vijgen.

No Comments

    Leave a Reply