Do it yourself

Fries Geluk: bermblommen

Wist je dat Friezen de gelukkigste Nederlanders zijn? En als geboren en getogen Fries snap ik dat, ik geef mijn geluksmeter ook een 9+. Mijn gelukslevel schiet omhoog door een zomerdag door te brengen op de Oudegaaster Brekken, een veldboeket uit de berm, roeien op de Friese wateren of een weekend met familie uitwaaien op Terschelling. Het is zo simpel.

Fries Geluk, bermblommen plukken en persen Fries Geluk, bermblommen plukken en persen

Fries Geluk

Het Friese Geluk wil ik met jullie delen. Mijn blog heeft naast de zelfmakers en de recepten nu een extra categorie Fries Geluk. Hier deel ik al het mooie van Friesland, plekken waar je even wilt stoppen voor een picknick, mooie stranden, knusse dorpjes, pluktuinen en wie misschien een lekker fries recept of zelfmaker.

Soms krijg ik een mail of vraag via Facebook van lezers die een weekend naar Friesland komen. Ik deel dan graag mijn Friese topplekken en deze plekken deel ik nu ook op mijn blog.

Fries Geluk, bermblommen plukken en persen Fries Geluk, bermblommen plukken en persen Fries Geluk, bermblommen plukken en persen

Bermblommen persen

Dit is de eerste in de serie Fries Geluk: bermblommen. Fries Geluk wat gewoon om de hoek groeit maakt mijn dag. De berm in IJlst wordt niet meer zo vaak gemaaid als vroeger en dat vinden we helemaal niet erg. Dit weekend namen we de pocket flowerpress van studio Carmela Bogman mee, een schaar en plukten de mooiste blommen. Deze stopten we meteen tussen de velletjes papier van het persboekje. De mobiele bloemenpers gemaakt van semi transparant kunststof met er tussenin een boekje dat dienst doet als pers. Nadat de bloem is geperst kun je de Pocket FlowerPress gebruiken als lijstje om je geperste bloem in op te hangen. Zo handig, simpel en leuk, dat ik het jammer vind dat ik dit niet hebt bedacht :).

Fijne dag!

Fries Geluk, bermblommen plukken en persen Fries Geluk, bermblommen plukken en persen Fries Geluk, bermblommen plukken en persen

4 Comments

 • Reply
  Anna Maria
  9 juni 2017 at 01:40

  Ik als Noord Hollander ben ook heel gelukkig hoor hihi. Maar Friesland ias mooi, bermbloemen nog mooier en ben benieuwd wat je allemaal gaat delen.

  (ik ging vroeger met mijn ouders vaak naar Friesland op vakantie met de tent.)

 • Reply
  Alet
  10 juni 2017 at 07:57

  Wat een leuk idee. Ik ben wel nieuwsgierig naar de mooie plekjes van Friesland.
  Fijn weekend daar!

 • Reply
  Jan J. van Daalen
  10 november 2020 at 17:44

  Wat een mooi en spannend beeld van Friesland. Tegenwoordig wonen we in Limburg in het gebied dat wordt aangeduid met de naam Maasduinen, ook heel mooi.
  Het is me al een paar keer gelukt onze vrienden uit Nijmegen en Groesbeek naar Friesland te doen reizen voor een korte vakantie. Ze waren verbijsterd!

  Met Limburgse groet!

  • Reply
   Wimke Tolsma
   11 november 2020 at 20:06

   Wat ontzettend leuk om te horen! Er zijn zoveel mooie plekken in Nederland. Wij vinden Limburg ook schitterend! Al een paar keer in de buurt van Gulpen vakantie gevierd.

   Fijne avond!

Leave a Reply