O, o, o wat zijn de dagen tussen Kerst en oud & nieuw gezellig! Volgepropt met leuke uitjes, nog teveel lekkers in de kasten en uitslapen. Volgende week gooien we de goede voornemens er weer in en de kerstboom eruit 🙂
Vandaag trokken we de kasten open, pakten de bakbijbel van Rutger erbij en haalden wat extra witte chocolade, we maken blondies met kokos. Want we zijn team witte chocolade (en kokos!).
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto)
Wat heb je nodig voor de blondies met kokos
Ere wie ere toekomt, blondies met kokos is een recept van Rutger uit de bakbijbel (blz 349), met wat frambozen van Appie. En dit heb je nodig:
- 160 gram boter
- 150 gram witte chocolade
- 2 eieren + 1 eidooier
- 200 gram witte basterd suiker
- snuf zout
- 1 tl vanille-extract
- 150 gram bloem
- 40 gram geraspte kokos
- handvol frambozen (bevroren is ook prima)
Aan de slag met het maken van de blondies
Verwarm je oven op 175 graden. Neem een velletje bakpapier en doe die in een bakvorm van ongeveer 20×20 cm. Tip maak eerst een prop dan werkt je bakpapier beter mee.
Smelt de boter en 75 gram witte chocolade au bain marie. Als het helemaal gesmolten is laat je het iets afkoelen. Mix ongeveer 5 minuten op hoge snelheid de eieren (+1 dooier) en de suiker. Doe het zout en vanille-extract erdoor en mix totdat het een witte luchtige massa is. Meng met een spatel voorzichtig het chocolademengsel door de luchtige eieren. Wanneer het goed gemengd is doe je de bloem, kokos erbij. Hak 75 gram chocolade grof en spatel deze samen met de frambozen door het beslag. Stort het beslag in de bakvorm en zet deze 30 minuten in de oven tot je blondie goudbruin is. Laat je blondie goed afkoelen in de bakvorm.
Tip: Opzoek naar nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten? Kijk dan ook eens op deze pagina
Lekker eten
Als de blondie helemaal is afgekoeld kun je hem met een scherp mes is 16 stukjes verdelen. En die stukjes zijn groot genoeg! Voor de finishing touch rasp je er wat witte chocolade over en strooi er nog wat framboosjes overheen. Enjoy!
O ja ik poseer hier heel happy voor de nieuwe kast, een Tylko! De afgelopen maanden hebben we geïnvesteerd in wat nieuwe meubels, raambekleding en een kast. Langzaamaan komt alles een beetje binnen. Maar die kast!Liefde op het eerste gezicht.
Ik wens je een fijn 2023!
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Recept pompoenpannenkoeken
Mijn favoriete seizoen de herfst is weer volop aan de gang en daar mogen pompoenen niet bij ontbreken. Ik maak met pompoenen curry, de lekkerste soepen of door…
Koffie recepten
Ik weet nog precies met wie en waar ik mijn eerste ijskoffie dronk. Het is 20 jaar geleden dat ik met mijn zus Marije op vakantie was op…
Recept shortbread koekjes met citroen & maanzaad
Yes, er werd weer volop gebakken dit weekend! We begonnen met citroen shortbread koekjes, dat werden later citroen maanzaad shortbread koekjes. We vonden dat de koekjes nog wel…
Recept panpizza
Ik ontving de nieuwe duurzame pannen van GreenPan van fonQ. Vandaag kon ik ze meteen even testen. Ik maakte snelle panpizza’s, ideaal als lunch of als je even…
Geniet van alcoholvrije glühwein met dit recept
Hoe is het? En met de kerststress? Bij mij gaat alles goed, de boodschappen zijn gedaan, het kerstdiner is besteld en de kerstkaarten zijn verstuurd. Nu kan ik…
Recept sinaasappelcake met amandelen
Dit plaatje lijkt alweer lang geleden! Vorig weekend was het fantastisch herfstweer. We maakten de tuin winterklaar en dronken koffie in de zon. Mijn favoriete seizoen. Morgen komt…
Recept plukbrood met veel knoflook
Mijn weekenden vullen zich weer met het bakken van heerlijke dingen! Vorig weekend maakte ik deze naked cake, maar maakte ik ook de Melanzane van Oom Frans. En…
Recept naked cake
Weekend! En wat heb ik er zin in! Vorige week is onze houtkachel geplaatst. Het was een beslissing waar we lang over na hebben gedacht. We zijn er…
Recept appeltaart met yoghurt en walnoten – jaarlijkse appelpluk
Appels uit eigen tuin. Maak een appeltaartje met yoghurt en walnoten.
Zelf een borrelbrood maken? Lees hier het recept.
Borrelbrood uit de pan, dat is toch een mega uitvinding! Vroeger, 15 jaar geleden hadden Wopke en ik een broodbakmachine. Deze bakte heerlijk brood, maar een onding op…
Recept scones met citroen maanzaad en romige lemoncurd
Het is weer tijd voor een heerlijk recept. Eentje waar je meteen veel van moet maken. Zo heb je wat om weg te geven, of lekker alles voor…
Gevuld Turks brood van restjes groente
Zondag is soepdag. Dat is wat ik van huis uit heb meegekregen. Vroeger aten we rond twee uur ‘s middags groentesoep met balletjes, een karbonaadje en soms bakte…
No Comments