O, o, o wat zijn de dagen tussen Kerst en oud & nieuw gezellig! Volgepropt met leuke uitjes, nog teveel lekkers in de kasten en uitslapen. Volgende week gooien we de goede voornemens er weer in en de kerstboom eruit 🙂
Vandaag trokken we de kasten open, pakten de bakbijbel van Rutger erbij en haalden wat extra witte chocolade, we maken blondies met kokos. Want we zijn team witte chocolade (en kokos!).
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto)
Wat heb je nodig voor de blondies met kokos
Ere wie ere toekomt, blondies met kokos is een recept van Rutger uit de bakbijbel (blz 349), met wat frambozen van Appie. En dit heb je nodig:
- 160 gram boter
- 150 gram witte chocolade
- 2 eieren + 1 eidooier
- 200 gram witte basterd suiker
- snuf zout
- 1 tl vanille-extract
- 150 gram bloem
- 40 gram geraspte kokos
- handvol frambozen (bevroren is ook prima)
Aan de slag met het maken van de blondies
Verwarm je oven op 175 graden. Neem een velletje bakpapier en doe die in een bakvorm van ongeveer 20×20 cm. Tip maak eerst een prop dan werkt je bakpapier beter mee.
Smelt de boter en 75 gram witte chocolade au bain marie. Als het helemaal gesmolten is laat je het iets afkoelen. Mix ongeveer 5 minuten op hoge snelheid de eieren (+1 dooier) en de suiker. Doe het zout en vanille-extract erdoor en mix totdat het een witte luchtige massa is. Meng met een spatel voorzichtig het chocolademengsel door de luchtige eieren. Wanneer het goed gemengd is doe je de bloem, kokos erbij. Hak 75 gram chocolade grof en spatel deze samen met de frambozen door het beslag. Stort het beslag in de bakvorm en zet deze 30 minuten in de oven tot je blondie goudbruin is. Laat je blondie goed afkoelen in de bakvorm.
Tip: Opzoek naar nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten? Kijk dan ook eens op deze pagina
Lekker eten
Als de blondie helemaal is afgekoeld kun je hem met een scherp mes is 16 stukjes verdelen. En die stukjes zijn groot genoeg! Voor de finishing touch rasp je er wat witte chocolade over en strooi er nog wat framboosjes overheen. Enjoy!
O ja ik poseer hier heel happy voor de nieuwe kast, een Tylko! De afgelopen maanden hebben we geïnvesteerd in wat nieuwe meubels, raambekleding en een kast. Langzaamaan komt alles een beetje binnen. Maar die kast!Liefde op het eerste gezicht.
Ik wens je een fijn 2023!
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Limonade zonder alcohol? Jazeker! En nog lekker ook.
In deze blog deel ik de Perenlimonade van The Holy Kauw, Zachtroze Perziklimonade en Mandarijn Crodino cocktail van Jet.
Blauwe bessen-rozemarijncocktail, herfstige mandarijnlimonade en grapefruitwater met rozemarijn.
Zelf limonade maken; easy! Want nog nooit was limonade maken zo populair sinds dit jaar. Overal poppen de lekkerste recepten op en is het ook nog eens hartstikke…
Citroensorbetijs recept
Makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten maak jezelf citroen sorbetijs. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak vol te scheppen.
Ontbijttaart recept. Eentje met o.a. kwark en jam.
Om de lente te vieren bakte ik een taart. Eentje die je bij het ontbijt serveert met een flinke klodder kwark en wat jam.
Zelf een naanbrood pizza maken? Easy, aan de slag!
Omdat ik de meiden langzaamaan wil leren koken, krijgen ze elke week de opdracht om een gerechtje te maken. De ene week is het spaghetti carbonara de andere…
Maak zelf een dadelnotentaart. Ik leg stap voor stap uit hoe.
Mijn dadelnotentaart, je kunt het een succesnummer noemen. Serveer hem als je visite krijgt, je verjaardag viert of neem de dadelnotentaart mee als je op bezoek gaat. Echt…
Recept boterkoek met een vleugje citroen
Bente haar wens was om samen eens een nachtje in de hoofdstad door te brengen. Ik boekte het Student-hotel aan de Wibautstraat en donderdag vertrokken Bente en ik…
Recept Deense kaneelbroodjes
De heerlijke Deense Slakken, de Scandinavische Kaneelbroodjes waarbij ik de beste recepten van jullie heb gekregen.
Gezond eten op drukke dagen
Sinds een klein jaar eet ik geen vlees meer, wel vis. En, heel eerlijk, ik heb mijn gehaktballetje nog niet gemist. Ik wilde eens proberen of ik 30…
Recept worteltaart met royale frostinglaag
Vorig jaar zomer had ik een interview met Greta, de ontwerpster van de BRYCK-banken en woonaccessoires. In de showroom, de oude Douwe Egberts fabriek, maakte ik kennis met…
Appelchips maken uit SMÛK
Daar is ie weer, de jaarlijkse appelplukblog. Dit jaar is hij iets anders dan andere jaren en deel ik een appelrecept uit mijn boek; appelchips. Appels plukken in…
Maak zelf radijsjes in zuur
Iedere keer als in de supermarkt kom neem ik een bos radijsjes mee. Ik doe ze door de salade, in plakjes op een stukje brood met kaas, op…
No Comments