Tijdens deze sinterklaasperiode ligt het huis vol met speculaasbrokken, chocolademunten, pepernoten en schuimpjes. Je kunt deze traktaties ook heerlijk gebruiken om een granola te maken. We hebben de schuimpjes niet gebruikt, maar is misschien wel superlekker. Ik deel hier mijn recept om zelf granola te maken.
Wat lees je in dit blog
(lees het recept hoe sinterklaas granola te maken onder de foto’s)
Tip: Opzoek naar nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten? Kijk dan ook eens op deze pagina
Wat heb je nodig om granola te maken
- havermout
- kokosolie
- agavesiroop
- speculaaskruiden
- kruidnootjes
- chocolademunten of -letters
- speculaaskoekjes of -brokken
Hoe maak je granola
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt een flinke eetlepel kokosolie met 2 eetlepels agavesiroop in de magnetron of in een pannetje. Doe 5 grote eetlepels havermoutvlokken in een kom, giet de warme olie met agavesiroop erbij en roer door. Neem 2 theelepels speculaaskruiden en een snuf zout en doe deze bij het mengsel. Meng alles goed door. Doe een vel bakpapier op de ovenschaal en verdeel de havermout over de plaat. Bak in ongeveer 20 minuten, maar je moet er wel even bij blijven.
Laat de granola afkoelen. Hak een hand vol kruidnootjes, speculaaskoekjes en wat chocolademunten grof en meng dit met de afgekoelde granola. Klaar is een perfect sinterklaas ontbijt.
Recept Granola
Lees je me weten wat je van dit recept om granola te maken vond?
Brabantia – Love To Give
Deze blog maakte ik samen met Brabantia. Zag je de prachtige voorraadbussen en prullenbak? Deze komen uit de Love to Give brochure. De voorraadbussen zijn zo superhandig en sluiten de bussen goed af. Met de duidelijke markeringen op de maatbeker kun je precies de juiste porties rijst, pasta’s, couscous per persoon afmeten. En voor elke verkochte voorraadbus doneert Brabantia aan The Hunger Project. Dat geeft toch ook nog een goed gevoel!
De Bo Touch Bin stond al hoog op mij wensenlijstje. Een prullenbak die het ook nog eens hartstikke goed doet naast mijn Smeg :). Ik heb de prullenbak met twee binnenemmers, een kleintje voor het groen-afval en en een grotere voor het overige. Mocht je echt een nuttig cadeau voor sinterklaas/ kerst vragen, is dit een dikke tip.
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
Nog meer inspiratie nodig? Lees dan ook eens onderstaande blogs:
Recept pasta alla norma van Bente
Sinds een paar maanden staat pasta alla norma hier regelmatig op het menu. Dat komt door Aaf en Lies de podcast (tip), hier komt het recept regelmatig voorbij….
Zandkoekjes met maandzaad en citroen
Alleen al om de geur zou je deze koekjes moeten bakken. Goddelijk! Zandkoekjes met citroen en maanzaad. Simpel, snel klaar koekjes en je hebt snel een hele stapel….
Warme lunch met Make & Take
Geluksmomentje wanneer je werklunch uit een warm soepje bestaat en een zelfgebakken brood ipv geplette boterhammen onderuit je tas. Het was toch vorige week vreselijk qua weer enzo….
Recept kokosmakronen met framboos
Ben je vergeten een cadeau te regelen voor een speciale gelegenheid? Geen zorgen, bak een flinke portie van deze heerlijke kokosmakronen met frambozen. Deze kokosmakronen zijn niet alleen…
Recept kwarkbrood met rozijnen
De tijd vliegt en voor je het weet, is het alweer tijd voor een gezellige voorjaarsbrunch! Ik hou van deze tijd van het jaar, vooral van het genieten…
Recept bokkenpootjestaart
Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…
Recept blondies met kokos, witte chocolade en frambozen
O, o, o wat zijn de dagen tussen Kerst en oud & nieuw gezellig! Volgepropt met leuke uitjes, nog teveel lekkers in de kasten en uitslapen. Volgende week…
Recept auberginedip (baba ganoush)
Het duurde even dat ik ze lekker vond. Ik weet nog precies waar dat omslagpunt lag. Tijdens een etentje bij wereldrestaurant Dara in Amersfoort kwam ik erachter hoe…
Een lunch van restjes
Voorkom voedselverspilling en maak met de Make & Take collectie van Brabantia de lekkerste lunches voor onderweg
Bloemkoolroosjes in zuur
Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…
Recept cantuccini met een vleugje citroen
Het is weer tijd voor een zomers bakrecept met citroen, want bijna alles met een vleugje citroen is zomers! We maken: Cantuccini, zo lekker! Helemaal als ze bikkelhard…
Sorbetijs maken van sinaasappels
Joe, heb je het weerbericht voor volgende week al even bekeken? Zomer! Heerlijke dagen van 24 graden. Tijd om de tuin klaar te maken en de vriezer vol…
1 Comment
Alet
30 november 2017 at 09:41Die Granola ziet er lekker uit.
Oudste vond hier jaren geleden ook de verstopte Kerstkado’s, we kunnen er nu samen nog
heerlijk om lachen.