Tijdens deze sinterklaasperiode ligt het huis vol met speculaasbrokken, chocolademunten, pepernoten en schuimpjes. Je kunt deze traktaties ook heerlijk gebruiken om een granola te maken. We hebben de schuimpjes niet gebruikt, maar is misschien wel superlekker. Ik deel hier mijn recept om zelf granola te maken.
Wat lees je in dit blog
(lees het recept hoe sinterklaas granola te maken onder de foto’s)
Tip: Opzoek naar nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten? Kijk dan ook eens op deze pagina
Wat heb je nodig om granola te maken
- havermout
- kokosolie
- agavesiroop
- speculaaskruiden
- kruidnootjes
- chocolademunten of -letters
- speculaaskoekjes of -brokken
Hoe maak je granola
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt een flinke eetlepel kokosolie met 2 eetlepels agavesiroop in de magnetron of in een pannetje. Doe 5 grote eetlepels havermoutvlokken in een kom, giet de warme olie met agavesiroop erbij en roer door. Neem 2 theelepels speculaaskruiden en een snuf zout en doe deze bij het mengsel. Meng alles goed door. Doe een vel bakpapier op de ovenschaal en verdeel de havermout over de plaat. Bak in ongeveer 20 minuten, maar je moet er wel even bij blijven.
Laat de granola afkoelen. Hak een hand vol kruidnootjes, speculaaskoekjes en wat chocolademunten grof en meng dit met de afgekoelde granola. Klaar is een perfect sinterklaas ontbijt.
Recept Granola
Lees je me weten wat je van dit recept om granola te maken vond?
Brabantia – Love To Give
Deze blog maakte ik samen met Brabantia. Zag je de prachtige voorraadbussen en prullenbak? Deze komen uit de Love to Give brochure. De voorraadbussen zijn zo superhandig en sluiten de bussen goed af. Met de duidelijke markeringen op de maatbeker kun je precies de juiste porties rijst, pasta’s, couscous per persoon afmeten. En voor elke verkochte voorraadbus doneert Brabantia aan The Hunger Project. Dat geeft toch ook nog een goed gevoel!
De Bo Touch Bin stond al hoog op mij wensenlijstje. Een prullenbak die het ook nog eens hartstikke goed doet naast mijn Smeg :). Ik heb de prullenbak met twee binnenemmers, een kleintje voor het groen-afval en en een grotere voor het overige. Mocht je echt een nuttig cadeau voor sinterklaas/ kerst vragen, is dit een dikke tip.
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Nog meer inspiratie nodig? Lees dan ook eens onderstaande blogs:
Recept bokkenpootjestaart
Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…
Blondies met kokos, witte chocolade en frambozen
O, o, o wat zijn de dagen tussen Kerst en oud & nieuw gezellig! Volgepropt met leuke uitjes, nog teveel lekkers in de kasten en uitslapen. Volgende week…
Recept aubergine dip (baba ganoush)
Het duurde even dat ik ze lekker vond. Ik weet nog precies waar dat omslagpunt lag. Tijdens een etentje bij wereldrestaurant Dara in Amersfoort kwam ik erachter hoe…
Make & Take – een lunch van restjes
Voorkom voedselverspilling en maak met de Make & Take collectie van Brabantia de lekkerste lunches voor onderweg
Bloemkoolroosjes in zuur
Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…
Zomerse cantuccini met een vleugje citroen
Het is weer tijd voor een zomers bakrecept met citroen, want bijna alles met een vleugje citroen is zomers! We maken: Cantuccini, zo lekker! Helemaal als ze bikkelhard…
Sorbetijs maken van sinaasappels
Joe, heb je het weerbericht voor volgende week al even bekeken? Zomer! Heerlijke dagen van 24 graden. Tijd om de tuin klaar te maken en de vriezer vol…
Flower Focaccia recept
Het zit erop, onze stormachtige voorjaarsvakantie. We begonnen met een paar dagen Terschelling. We kunnen altijd zo genieten van dit mooie eiland, maar nu was het weer zo…
Recept plaattaart met rode biet en blauwschimmelkaas
Wat is jouw lievelingsgroente? Ik ga voor rode biet! Ik vind ze zomers lekker door een smoothie, in een salade of als basis voor een broodje hamburger. ‘s…
Recept kersttulband met sinaasappel en cranberries
Zoek eens op Pinterest op kerstrecepten. Je komt de meest feestelijke recepten en ideeën tegen. Op mijn food-board zie ik dat ik dan ook wel heel vaak foto’s…
Recept pompoen pannenkoeken
Mijn favoriete seizoen de herfst is weer volop aan de gang en daar mogen pompoenen niet bij ontbreken. Ik maak met pompoenen curry, de lekkerste soepen of door…
Koffie recepten
Ik weet nog precies met wie en waar ik mijn eerste ijskoffie dronk. Het is 20 jaar geleden dat ik met mijn zus Marije op vakantie was op…
1 Comment
Alet
30 november 2017 at 09:41Die Granola ziet er lekker uit.
Oudste vond hier jaren geleden ook de verstopte Kerstkado’s, we kunnen er nu samen nog
heerlijk om lachen.