Ben je vergeten een cadeau te regelen voor een speciale gelegenheid? Geen zorgen, bak een flinke portie van deze heerlijke kokosmakronen met frambozen. Deze kokosmakronen zijn niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook een ware uiting van liefde en waardering
Kokosmakronen: een eenvoudig recept voor een lekkere traktatie
Wat maakt onze kokosmakronen zo bijzonder? Ze zijn zoet en knapperig aan de buitenkant, zacht en sappig aan de binnenkant, met een vleugje zuurheid van de frambozen. Dit contrast van smaken maakt ze heel erg lekker. En het beste deel? Het maken van deze kokosmakronen is zo simpel dat iedereen het kan!
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto)
Wat heb je nodig voor ongeveer 14 flinke kokosmakronen
- 200 gram geraspte kokos
- 200 ml gecondenseerde melk
- 2 eiwit
- 2 handjes frambozen (diepvries mag ook)
Hoe maak je overheerlijke kokosmakronen thuis: een eenvoudig stap-voor-stap recept
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verwarm de oven voor op 180 graden. Neem 2 eieren, splits deze en klop het eiwit tot schuim. Ondertussen spatel je de kokosrasp (tip: haal het bij de toko) door de gecondenseerde melk. Vervolgens spatel je het opgeklopte eiwit erdoor. Als laatste verkruimel je met je vingers de frambozen en voeg je deze toe aan het beslag. Spatel alles voorzichtig door elkaar. Maak gelijke bollen met je handen of gebruik een ijslepel en leg deze op de bakplaat. Zorg voor wat ruimte tussen de bollen zodat ze kunnen uitlopen. Druk de bollen iets plat. Bak de kokosmakronen in 15 minuten tot ze lichtbruin zijn en laat ze daarna afkoelen op een rooster. Tip: ze zijn het allerlekkerst als ze nog een beetje warm zijn!
Lees ook: Ontdek heerlijke en gezonde recepten om je gasten te verwennen of van te genieten. Laat je inspireren en ga aan de slag in de keuken.
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Ja, je kunt dit recept ook maken zonder frambozen. Je kunt het dan gewoon maken als kokosmakronen zonder de frambozen toe te voegen.
Ja, je kunt ook ander fruit gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan blauwe bessen, aardbeien of bramen.
Ja, je kunt de kokosmakronen bewaren in een luchtdichte container op kamertemperatuur gedurende 3-4 dagen.
Recept pompoen pannenkoeken
Mijn favoriete seizoen de herfst is weer volop aan de gang en daar mogen pompoenen niet bij ontbreken. Ik maak met pompoenen curry, de lekkerste soepen of door…
Koffie recepten
Ik weet nog precies met wie en waar ik mijn eerste ijskoffie dronk. Het is 20 jaar geleden dat ik met mijn zus Marije op vakantie was op…
Shortbread koekjes met citroen & maanzaad
Yes, er werd weer volop gebakken dit weekend! We begonnen met citroen shortbread koekjes, dat werden later citroen maanzaad shortbread koekjes. We vonden dat de koekjes nog wel…
Recept panpizza
Ik ontving de nieuwe duurzame pannen van GreenPan van fonQ. Vandaag kon ik ze meteen even testen. Ik maakte snelle panpizza’s, ideaal als lunch of als je even…
Geniet van alcoholvrije glühwein met dit recept
Hoe is het? En met de kerststress? Bij mij gaat alles goed, de boodschappen zijn gedaan, het kerstdiner is besteld en de kerstkaarten zijn verstuurd. Nu kan ik…
Recept sinaasappelcake met amandelen
Dit plaatje lijkt alweer lang geleden! Vorig weekend was het fantastisch herfstweer. We maakten de tuin winterklaar en dronken koffie in de zon. Mijn favoriete seizoen. Morgen komt…
Recept plukbrood met veel knoflook
Mijn weekenden vullen zich weer met het bakken van heerlijke dingen! Vorig weekend maakte ik deze naked cake, maar maakte ik ook de Melanzane van Oom Frans. En…
Recept naked cake
Weekend! En wat heb ik er zin in! Vorige week is onze houtkachel geplaatst. Het was een beslissing waar we lang over na hebben gedacht. We zijn er…
Recept appeltaart met yoghurt en walnoten – jaarlijkse appelpluk
Appels uit eigen tuin. Maak een appeltaartje met yoghurt en walnoten.
Zelf een borrelbrood maken? Lees hier het recept.
Borrelbrood uit de pan, dat is toch een mega uitvinding! Vroeger, 15 jaar geleden hadden Wopke en ik een broodbakmachine. Deze bakte heerlijk brood, maar een onding op…
Recept scones met citroen maanzaad en romige lemoncurd
Het is weer tijd voor een heerlijk recept. Eentje waar je meteen veel van moet maken. Zo heb je wat om weg te geven, of lekker alles voor…
Gevuld Turks brood van restjes groente
Zondag is soepdag. Dat is wat ik van huis uit heb meegekregen. Vroeger aten we rond twee uur ‘s middags groentesoep met balletjes, een karbonaadje en soms bakte…
No Comments