Recepten

Recept kokosmakronen met framboos

Ben je vergeten een cadeau te regelen voor een speciale gelegenheid? Geen zorgen, bak een flinke portie van deze heerlijke kokosmakronen met frambozen. Deze kokosmakronen zijn niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook een ware uiting van liefde en waardering

Kokosmakronen: een eenvoudig recept voor een lekkere traktatie

Wat maakt onze kokosmakronen zo bijzonder? Ze zijn zoet en knapperig aan de buitenkant, zacht en sappig aan de binnenkant, met een vleugje zuurheid van de frambozen. Dit contrast van smaken maakt ze heel erg lekker. En het beste deel? Het maken van deze kokosmakronen is zo simpel dat iedereen het kan!

(lees verder onder de foto)

Wat heb je nodig voor ongeveer 14 flinke kokosmakronen

  • 200 gram geraspte kokos
  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 2 eiwit
  • 2 handjes frambozen (diepvries mag ook)
Een heerlijk recept voor kokosmakronen met knapperige randjes en een zachte, zoete kokosvulling

Hoe maak je overheerlijke kokosmakronen thuis: een eenvoudig stap-voor-stap recept

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verwarm de oven voor op 180 graden. Neem 2 eieren, splits deze en klop het eiwit tot schuim. Ondertussen spatel je de kokosrasp (tip: haal het bij de toko) door de gecondenseerde melk. Vervolgens spatel je het opgeklopte eiwit erdoor. Als laatste verkruimel je met je vingers de frambozen en voeg je deze toe aan het beslag. Spatel alles voorzichtig door elkaar. Maak gelijke bollen met je handen of gebruik een ijslepel en leg deze op de bakplaat. Zorg voor wat ruimte tussen de bollen zodat ze kunnen uitlopen. Druk de bollen iets plat. Bak de kokosmakronen in 15 minuten tot ze lichtbruin zijn en laat ze daarna afkoelen op een rooster. Tip: ze zijn het allerlekkerst als ze nog een beetje warm zijn!

Geniet van zelfgemaakte kokosmakronen - een perfecte traktatie voor bij de koffie of als dessert

Lees ook: Ontdek heerlijke en gezonde recepten om je gasten te verwennen of van te genieten. Laat je inspireren en ga aan de slag in de keuken.

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Kan ik dit recept ook maken zonder frambozen?

Ja, je kunt dit recept ook maken zonder frambozen. Je kunt het dan gewoon maken als kokosmakronen zonder de frambozen toe te voegen.

Kan ik dit recept ook maken met ander fruit?

Ja, je kunt ook ander fruit gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan blauwe bessen, aardbeien of bramen.

Kan ik de kokosmakronen bewaren?

Ja, je kunt de kokosmakronen bewaren in een luchtdichte container op kamertemperatuur gedurende 3-4 dagen.

Recept panpizza

Ik ontving de nieuwe duurzame pannen van GreenPan van fonQ. Vandaag kon ik ze meteen even testen. Ik maakte snelle panpizza’s, ideaal als lunch of als je even…

Lees meer…

Recept naked cake

Weekend! En wat heb ik er zin in! Vorige week is onze houtkachel geplaatst. Het was een beslissing waar we lang over na hebben gedacht. We zijn er…

Lees meer…

No Comments

    Leave a Reply