Ben je vergeten een cadeau te regelen voor een speciale gelegenheid? Geen zorgen, bak een flinke portie van deze heerlijke kokosmakronen met frambozen. Deze kokosmakronen zijn niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook een ware uiting van liefde en waardering
Kokosmakronen: een eenvoudig recept voor een lekkere traktatie
Wat maakt onze kokosmakronen zo bijzonder? Ze zijn zoet en knapperig aan de buitenkant, zacht en sappig aan de binnenkant, met een vleugje zuurheid van de frambozen. Dit contrast van smaken maakt ze heel erg lekker. En het beste deel? Het maken van deze kokosmakronen is zo simpel dat iedereen het kan!
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto)
Wat heb je nodig voor ongeveer 14 flinke kokosmakronen
- 200 gram geraspte kokos
- 200 ml gecondenseerde melk
- 2 eiwit
- 2 handjes frambozen (diepvries mag ook)
Hoe maak je overheerlijke kokosmakronen thuis: een eenvoudig stap-voor-stap recept
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verwarm de oven voor op 180 graden. Neem 2 eieren, splits deze en klop het eiwit tot schuim. Ondertussen spatel je de kokosrasp (tip: haal het bij de toko) door de gecondenseerde melk. Vervolgens spatel je het opgeklopte eiwit erdoor. Als laatste verkruimel je met je vingers de frambozen en voeg je deze toe aan het beslag. Spatel alles voorzichtig door elkaar. Maak gelijke bollen met je handen of gebruik een ijslepel en leg deze op de bakplaat. Zorg voor wat ruimte tussen de bollen zodat ze kunnen uitlopen. Druk de bollen iets plat. Bak de kokosmakronen in 15 minuten tot ze lichtbruin zijn en laat ze daarna afkoelen op een rooster. Tip: ze zijn het allerlekkerst als ze nog een beetje warm zijn!
Lees ook: Ontdek heerlijke en gezonde recepten om je gasten te verwennen of van te genieten. Laat je inspireren en ga aan de slag in de keuken.
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Ja, je kunt dit recept ook maken zonder frambozen. Je kunt het dan gewoon maken als kokosmakronen zonder de frambozen toe te voegen.
Ja, je kunt ook ander fruit gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan blauwe bessen, aardbeien of bramen.
Ja, je kunt de kokosmakronen bewaren in een luchtdichte container op kamertemperatuur gedurende 3-4 dagen.
Met dit recept maak je zelf een overheerlijke franse perentaart.
Vorig jaar op zondag 6 oktober was de laatste streekmarkt van het seizoen bij It Flinkeboskje. Voor wie de streekmarkt niet kent, de naam zegt het al, een…
Limonade zonder alcohol? Jazeker! En nog lekker ook.
In deze blog deel ik de Perenlimonade van The Holy Kauw, Zachtroze Perziklimonade en Mandarijn Crodino cocktail van Jet.
Blauwe bessen-rozemarijncocktail, herfstige mandarijnlimonade en grapefruitwater met rozemarijn.
Zelf limonade maken; easy! Want nog nooit was limonade maken zo populair sinds dit jaar. Overal poppen de lekkerste recepten op en is het ook nog eens hartstikke…
Citroensorbetijs recept
Makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten maak jezelf citroen sorbetijs. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak vol te scheppen.
Ontbijttaart recept. Eentje met o.a. kwark en jam.
Om de lente te vieren bakte ik een taart. Eentje die je bij het ontbijt serveert met een flinke klodder kwark en wat jam.
Zelf een naanbrood pizza maken? Easy, aan de slag!
Omdat ik de meiden langzaamaan wil leren koken, krijgen ze elke week de opdracht om een gerechtje te maken. De ene week is het spaghetti carbonara de andere…
Maak zelf een dadelnotentaart. Ik leg stap voor stap uit hoe.
Mijn dadelnotentaart, je kunt het een succesnummer noemen. Serveer hem als je visite krijgt, je verjaardag viert of neem de dadelnotentaart mee als je op bezoek gaat. Echt…
Recept boterkoek met een vleugje citroen
Bente haar wens was om samen eens een nachtje in de hoofdstad door te brengen. Ik boekte het Student-hotel aan de Wibautstraat en donderdag vertrokken Bente en ik…
Recept Deense kaneelbroodjes
De heerlijke Deense Slakken, de Scandinavische Kaneelbroodjes waarbij ik de beste recepten van jullie heb gekregen.
Gezond eten op drukke dagen
Sinds een klein jaar eet ik geen vlees meer, wel vis. En, heel eerlijk, ik heb mijn gehaktballetje nog niet gemist. Ik wilde eens proberen of ik 30…
Recept worteltaart met royale frostinglaag
Vorig jaar zomer had ik een interview met Greta, de ontwerpster van de BRYCK-banken en woonaccessoires. In de showroom, de oude Douwe Egberts fabriek, maakte ik kennis met…
Appelchips maken uit SMÛK
Daar is ie weer, de jaarlijkse appelplukblog. Dit jaar is hij iets anders dan andere jaren en deel ik een appelrecept uit mijn boek; appelchips. Appels plukken in…
No Comments