Do it yourself

Pompoenlichtjes maken in de herfstvakantie

Wat doen jullie in de herfstvakantie? Soms voel ik mij een beetje schuldig omdat we tot 12:00 uur in de pyjama zitten. De meiden spelen Minecraft op de iPad en ik ruim wat op, klus in huis en werk aan de keukentafel. Ik vraag mij dan af… moeten we niet het bos in, een bioscoopje pakken of een drie lagen taart bakken? Vandaag gingen we eindelijk in actie. Ik had kaartjes voor Walibi, een zak broodjes en pakjes drinken gehaald, maar helaas, we waren even vergeten dat Saar niet zo lang alleen kan 🙂

Naar het zwembad

We gingen voor het alternatieve programma: het zwembad. Prima idee dacht ik zo. Maar ik was niet de enige met dit briljante plan. Mijn tip: ga nooit in de herfstvakantie naar het zwembad! Het was zo druk, dat er een afzetlint was voor de rij, er miste nog een bordje: vanaf hier nog 30 minuten. Desalniettemin, de meiden hadden een topochtend, ondanks dat we om 12:00 uur alweer thuis waren. Hup, hawaïpizzaatje in de oven en naar buiten, knutselen. Pompoenlichtjes maken!

(Lees verder onder de foto’s)

Zo maak je pompoenlichtjes

Ik haalde een tas vol pompoenen. Legde een vuilniszak op de tafel en het feest kon beginnen. Als eerst snij je in de onderkant van de een gat. Haal met een lepel alle pitten eruit en schraap de pompoenen leeg. Ik plakte een plakbandje rondom de pompoen om de verdeling van de gaatjes mooi vanaf de midden te houden. Met een boormachine boorden we gaatjes in de pompoenen, een fake waxinelichtkaarsje erin, klaar!

Lees ook eens: Recept pompoen pannenkoeken. Zoet en lekker smeuïg. Serveer ze bij het ontbijt of als tussendoortje. Eet smakelijk!

Halloween & Pompoencake

Zet de lichtjes bij de voordeur tijdens Halloween en 11 november of in huis is ook hartstikke gezellig. Deze activiteit was mega herfstvakantieproof en een stuk relaxter dan het zwembad. Gebruik je voor de lichtjes eetbare pompoenen? Dan kun je er soep van maken of bak er een pompoencake van, aanrader en helemaal herfstproof.

Fijne dag!

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

Recept bokkenpootjestaart

Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…

Lees meer…

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…

Lees meer…

No Comments

    Leave a Reply