Do it yourself

Pompoenlichtjes maken in de herfstvakantie

Wat doen jullie in de herfstvakantie? Soms voel ik mij een beetje schuldig omdat we tot 12:00 uur in de pyjama zitten. De meiden spelen Minecraft op de iPad en ik ruim wat op, klus in huis en werk aan de keukentafel. Ik vraag mij dan af… moeten we niet het bos in, een bioscoopje pakken of een drie lagen taart bakken? Vandaag gingen we eindelijk in actie. Ik had kaartjes voor Walibi, een zak broodjes en pakjes drinken gehaald, maar helaas, we waren even vergeten dat Saar niet zo lang alleen kan 🙂

Naar het zwembad

We gingen voor het alternatieve programma: het zwembad. Prima idee dacht ik zo. Maar ik was niet de enige met dit briljante plan. Mijn tip: ga nooit in de herfstvakantie naar het zwembad! Het was zo druk, dat er een afzetlint was voor de rij, er miste nog een bordje: vanaf hier nog 30 minuten. Desalniettemin, de meiden hadden een topochtend, ondanks dat we om 12:00 uur alweer thuis waren. Hup, hawaĂŻpizzaatje in de oven en naar buiten, knutselen. Pompoenlichtjes maken!

(Lees verder onder de foto’s)

Zo maak je pompoenlichtjes

Ik haalde een tas vol pompoenen. Legde een vuilniszak op de tafel en het feest kon beginnen. Als eerst snij je in de onderkant van de een gat. Haal met een lepel alle pitten eruit en schraap de pompoenen leeg. Ik plakte een plakbandje rondom de pompoen om de verdeling van de gaatjes mooi vanaf de midden te houden. Met een boormachine boorden we gaatjes in de pompoenen, een fake waxinelichtkaarsje erin, klaar!

Lees ook eens: Recept pompoen pannenkoeken. Zoet en lekker smeuĂŻg. Serveer ze bij het ontbijt of als tussendoortje. Eet smakelijk!

Halloween & Pompoencake

Zet de lichtjes bij de voordeur tijdens Halloween en 11 november of in huis is ook hartstikke gezellig. Deze activiteit was mega herfstvakantieproof en een stuk relaxter dan het zwembad. Gebruik je voor de lichtjes eetbare pompoenen? Dan kun je er soep van maken of bak er een pompoencake van, aanrader en helemaal herfstproof.

Fijne dag!

IN MIJN BOEK SMÛK LAAT IK ZIEN DAT IEDEREEN KAN KNUTSELEN, BAKKEN EN HANDWERKEN

60 zelfmakers en recepten

In mijn boek SmĂ»k laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creĂ«ert. Want SmĂ»k, dat is het mooie zien in de kleine dingen. 

Bestel
Informatie

€ 17,95 en gratis verzending!

Smûk is beoordeeld met 5 sterren via Bol.com

Bloemkoolroosjes in zuur

Lekker voor bij de borrelplank, een zoetzure bite van bloemkool. Of serveer de zoetzure bloemkoolroosjes bij Oosterse gerechten. Heerlijk verfrissend bij een portie bami. Je maakt deze zoetzure…

Lees meer…

Flower Focaccia recept

Het zit erop, onze stormachtige voorjaarsvakantie. We begonnen met een paar dagen Terschelling. We kunnen altijd zo genieten van dit mooie eiland, maar nu was het weer zo…

Lees meer…

Recept panpizza

Ik ontving de nieuwe duurzame pannen van GreenPan van fonQ. Vandaag kon ik ze meteen even testen. Ik maakte snelle panpizza’s, ideaal als lunch of als je even…

Lees meer…

No Comments

    Leave a Reply