Radijsjes in zuur

Recept voor radijsjes in zuur - www.wimke.nl

Iedere keer als in de supermarkt kom neem ik een bos radijsjes mee. Ik doe ze door de salade, in plakjes op een stukje brood met kaas, op de borrelplank of net als vroeger in plakjes op een cracker en dan rijkelijk Aromat erover. Ken je Aromat nog, dat gele strooizout in dat gele ronde busje. Maar goed, er lagen drie bossen radijs in de koelkast. Hier moest ik wat mee doen. Ik legde ze in het zuur om er nog langer van te genieten.

Recept voor radijsjes in zuur - www.wimke.nlRecept voor radijsjes in zuur - www.wimke.nlRecept voor radijsjes in zuur - www.wimke.nl

Zo maak je radijsjes in zuur:

 • 2 bosjes radijsjes
 • 200 ml water
 • 200 ml (witte wijn) azijn
 • 6-8 pimentkorrels
 • t theelepel peperkorrels
 • 2 theelepel suiker
 • 2 theelepel mosterdzaad
 • 1 theelepel venkelzaad of komijnzaad

Was de radijsjes en haal het worteltje van de radijs. Snij met een mandoline de radijsjes in dunnen plakjes. Denk om je vingers! Tip; laat het steeltje aan de radijs zitten, dan gaat het makkelijker er bespaar je je vingers.

Neem een weckpot en kook deze uit.

Doe alle ingrediënten (behalve de radijsschijfjes) in een pannetje en laat het koken. Doe de radijsjes in de steriele pot en schenk het kookvocht over de radijs. Laat alles goed afkoelen en doe de pot dicht. Bewaar de radijsjes in de koelkast. Je kunt de radijsjes zo wel een paar maanden bewaren.

Recept voor radijsjes in zuur - www.wimke.nlRecept voor radijsjes in zuur - www.wimke.nlRecept voor radijsjes in zuur - www.wimke.nlRecept voor radijsjes in zuur - www.wimke.nl

Na de radijsjes ging ik nog even door en legde ook de wortels en komkommer in het zuur. Wie wat bewaard die heeft wat :). Wij eten vanavond salade met zure radijsjes.

Fijne dag!

Recept voor radijsjes in zuur - www.wimke.nl

 

Met 60 verrassende en eenvoudige zelfmakers geeft Smûk je volop inspiratie voor elk seizoen.

Zelf buitenkaarsen maken van oude augurkenpotten. Limonade maken van zelfgeplukte vlierbloesem. Je zelfgemaakte wandkleed ophangen of zelfgeraapte tamme kastanjes poffen. Ideeën genoeg om je eigen geluk te creëren! Je kan Smûk hier bestellen

Bestel je Smûk bij mij dan schrijf ik er een persoonlijk kaartje bij, voor je zelf of als je het boek cadeau wilt geven. Dat maakt het boek nog even wat persoonlijker!

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Alet
  7 juli 2018 at 07:49

  Ik heb ontzettend veel komkommers in eigen tuin.
  Lijkt me een leuk idee om ze op deze manier langer te kunnen bewaren.
  Dankjewel voor de tip 🙂

Leave a Reply