Recepten

Recept bosvruchtenijs

Nu het voor de meiden nog vakantie is, houden we lekker de korte broek en slippers aan en bij elke minuut zon proberen we wat bij te bruinen. Zo slecht is de zomer nog niet. We krijgen een lange nazomer en deze begint vandaag, let maar op. Afgelopen week wilde ik nog wat bloemen halen bij de pluktuin. De bloemen waren op een paar gladiolen na op, maar er was nog wel fruit. We namen een paar bramen mee naar huis en deden deze in de vriezer. Deze gingen we gebruiken voor het maken van ijs. We maakten makkelijk bosvruchtenijs. Dit is ook nog eens verantwoord ijs wat niet meteen op je heupen plakt. Ik deel in dit blog mijn recept van bosvruchtenijs.

(lees verder onder de foto’s)

bosvruchtenijs-10
bosvruchtenijs-4
bosvruchtenijs-5

Tip: Op de deze pagina vind je nog veel meer heerlijke recepten

bosvruchtenijs-6

Wat heb je nodig voor 2 grote bekers bosvruchtenijs

  • 2 rijpe bananen uit de vriezer
  • een hand vol bramen, bosbessen en frambozen uit de vriezer
  • een flinke kneep agavesiroop of honing
  • 2 eetlepels volle kwark

Bosvruchtenijs maken is eigenlijk heel makkelijk

Eigenlijk is dit recept bosvruchtenijs super makkelijk om te maken. Doe alle ingrediënten in een bak en pureer met de staafmixer of in de blender. Schep in een pot, beker of bakje en eet meteen op.

Bente en Madee namen ook hun camera mee naar de pluktuin, om foto’s van elkaar te maken. Bente is nu negen en in de ban van vloggen en bloggen. Ze maakt filmpjes van zichzelf en haar zusje Madee. Ze bedenkt zelf onderwerpen waarover ze het gaat hebben, zoals: welke kleuren nagellak zijn leuk in de zomer, een room-tour door mijn kamer of hoe maak ik mijn zusje op voor een feestje. Het is heel vermakelijk.

(lees verder onder de foto’s)

bosvruchtenijs-3
bosvruchtenijs-7
bosvruchtenijs-2
bosvruchtenijs-8

Geen zin om zelf ijs te maken? Zet dan je tanden eens in een Rupert on a Stick!

Rupert is 100% (h)eerlijk yoghurtijs op ’n stokje met seizoensfruit van eigenste bodem? Kakelvers Nederlands seizoensfruit, een flinke portie toegevoegde waarde voor boer en kweker en een grote portie
humor in het vriesvak. Klinkt goed en smaakt nog beterder.

Rupert on a Stick is er in 4 heerlijke frisse smaken:

Elke Rupert kent z’n eigen verhaal

Een verhaal over eerlijke kwekers, boeren, ijsmakers en bedenkers die samen zorgen voor een ijsje om het stokje bij af te likken. Voorbeeld? Komt ie: Zo komt alle melk die we in onze yoghurt verwerken bij boerin Durkje vandaan. Durkje heeft een piepklein boerderijtje vlakbij het Friese Heerenveen. In Durkjes’ stal staan 12 koeien, die elke dag liefdevol met de hand door Durkje worden gemolken. Een betere basis kunnen we onze Ruperts’ niet wensen.

Mijn tip; ga ook eens langs!

Alle Rupert verhalen én de verkooppunten ontdekken? Kijk dan op rupertonastick.nl

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

Hier vind je nog een aantal blogs met heerlijke recepten

Recept bokkenpootjestaart

Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…

Lees meer…

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…

Lees meer…

No Comments

    Leave a Reply