Bosvruchtenijs

Nu het voor de meiden nog vakantie is, houden we lekker de korte broek en slippers aan en bij elke minuut zon proberen we wat bij te bruinen. Zo slecht is de zomer nog niet. We krijgen een lange nazomer en deze begint vandaag, let maar op. Afgelopen week wilde ik nog wat bloemen halen bij de pluktuin. De bloemen waren op een paar gladiolen na op, maar er was nog wel fruit. We namen een paar bramen mee naar huis en deden deze in de vriezer. Deze gingen we gebruiken voor het maken van ijs.bosvruchtenijs-10
bosvruchtenijs-4
bosvruchtenijs-5
bosvruchtenijs-6We maakten makkelijk bosvruchtenijs. Dit is ook nog eens verantwoord ijs wat niet meteen op je heupen plakt.

Wat heb je nodig voor 2 grote bekers bosvruchtenijs

– 2 rijpe bananen uit de vriezer
– een hand vol bramen, bosbessen en frambozen uit de vriezer
– een flinke kneep agavesiroop of honing
– 2 eetlepels volle kwark

Doe alle ingrediënten in een bak en pureer met de staafmixer of in de blender. Schep in een pot, beker of bakje en eet meteen op.
bosvruchtenijs-3
bosvruchtenijs-7
bosvruchtenijs-2Bente en Madee namen ook hun camera mee naar de pluktuin, om foto’s van elkaar te maken. Bente is nu negen en in de ban van vloggen en bloggen. Ze maakt filmpjes van zichzelf en haar zusje Madee. Ze bedenkt zelf onderwerpen waarover ze het gaat hebben, zoals: welke kleuren nagellak zijn leuk in de zomer, een room-tour door mijn kamer of hoe maak ik mijn zusje op voor een feestje. Het is heel vermakelijk.
bosvruchtenijs-8

Bestel mijn boek Smûk voor nog meer inspiratie!

Bestel Smûk bij mij! Met 60 zelfmakers en recepten om met elkaar te genieten. Makkelijk, snel en met groots resultaat. Ik schrijf er dan een persoonlijk kaartje bij, voor je zelf of als je het boek cadeau wilt geven. Dat maakt het boek nog even wat persoonlijker! 

Meer informatie 
of bestel mijn boek via Bol.com

 

Hieronder nog een aantal blogs met heerlijke recepten

Andere blogs...

Geen reacties

Laat een reactie achter