Recepten

Bosvruchtenijs

Nu het voor de meiden nog vakantie is, houden we lekker de korte broek en slippers aan en bij elke minuut zon proberen we wat bij te bruinen. Zo slecht is de zomer nog niet. We krijgen een lange nazomer en deze begint vandaag, let maar op. Afgelopen week wilde ik nog wat bloemen halen bij de pluktuin. De bloemen waren op een paar gladiolen na op, maar er was nog wel fruit. We namen een paar bramen mee naar huis en deden deze in de vriezer. Deze gingen we gebruiken voor het maken van ijs. We maakten makkelijk bosvruchtenijs. Dit is ook nog eens verantwoord ijs wat niet meteen op je heupen plakt.

(lees verder onder de foto’s)

bosvruchtenijs-10
bosvruchtenijs-4
bosvruchtenijs-5
bosvruchtenijs-6

Wat heb je nodig voor 2 grote bekers bosvruchtenijs

  • 2 rijpe bananen uit de vriezer
  • een hand vol bramen, bosbessen en frambozen uit de vriezer
  • een flinke kneep agavesiroop of honing
  • 2 eetlepels volle kwark

Bosvruchtenijs maken is eigenlijk heel makkelijk

Doe alle ingrediënten in een bak en pureer met de staafmixer of in de blender. Schep in een pot, beker of bakje en eet meteen op.

Bente en Madee namen ook hun camera mee naar de pluktuin, om foto’s van elkaar te maken. Bente is nu negen en in de ban van vloggen en bloggen. Ze maakt filmpjes van zichzelf en haar zusje Madee. Ze bedenkt zelf onderwerpen waarover ze het gaat hebben, zoals: welke kleuren nagellak zijn leuk in de zomer, een room-tour door mijn kamer of hoe maak ik mijn zusje op voor een feestje. Het is heel vermakelijk.

(lees verder onder de foto’s)

bosvruchtenijs-3
bosvruchtenijs-7
bosvruchtenijs-2
bosvruchtenijs-8

Geen zin om zelf ijs te maken? Zet dan je tanden eens in een Rupert on a Stick!

Rupert is 100% (h)eerlijk yoghurtijs op ’n stokje met seizoensfruit van eigenste bodem? Kakelvers Nederlands seizoensfruit, een flinke portie toegevoegde waarde voor boer en kweker en een grote portie
humor in het vriesvak. Klinkt goed en smaakt nog beterder.

Rupert on a Stick is er in 4 heerlijke frisse smaken:

Elke Rupert kent z’n eigen verhaal

Een verhaal over eerlijke kwekers, boeren, ijsmakers en bedenkers die samen zorgen voor een ijsje om het stokje bij af te likken. Voorbeeld? Komt ie: Zo komt alle melk die we in onze yoghurt verwerken bij boerin Durkje vandaan. Durkje heeft een piepklein boerderijtje vlakbij het Friese Heerenveen. In Durkjes’ stal staan 12 koeien, die elke dag liefdevol met de hand door Durkje worden gemolken. Een betere basis kunnen we onze Ruperts’ niet wensen.

Mijn tip; ga ook eens langs!

Alle Rupert verhalen én de verkooppunten ontdekken? Kijk dan op rupertonastick.nl

In mijn boek Smûk zijn mijn 60 favoriete zelfmakers en recepten gebundeld.

Ik laat aan de hand van 256 pagina’s zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies indrukwekkende dingen maakt.

60 zelfmakers & recepten. Inspiratie voor elk seizoen!

Hieronder nog een aantal blogs met heerlijke recepten

Citroensorbetijs maken

Makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten maak jezelf citroen sorbetijs. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak vol te scheppen.
Lees meer…

Naanbrood pizza

Door de staking in het onderwijs waren de kinderen afgelopen vrijdag vrij. Een extra lang weekend. Echt een cadeautje. Omdat ik de meiden langzaamaan wil…
Lees meer…

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply