Bosvruchtenijs

Nu het voor de meiden nog vakantie is, houden we lekker de korte broek en slippers aan en bij elke minuut zon proberen we wat bij te bruinen. Zo slecht is de zomer nog niet. We krijgen een lange nazomer en deze begint vandaag, let maar op. Afgelopen week wilde ik nog wat bloemen halen bij de pluktuin. De bloemen waren op een paar gladiolen na op, maar er was nog wel fruit. We namen een paar bramen mee naar huis en deden deze in de vriezer. Deze gingen we gebruiken voor het maken van ijs.bosvruchtenijs-10
bosvruchtenijs-4
bosvruchtenijs-5
bosvruchtenijs-6We maakten makkelijk bosvruchtenijs. Dit is ook nog eens verantwoord ijs wat niet meteen op je heupen plakt.

Wat heb je nodig voor 2 grote bekers bosvruchtenijs

– 2 rijpe bananen uit de vriezer
– een hand vol bramen, bosbessen en frambozen uit de vriezer
– een flinke kneep agavesiroop of honing
– 2 eetlepels volle kwark

Doe alle ingrediënten in een bak en pureer met de staafmixer of in de blender. Schep in een pot, beker of bakje en eet meteen op.
bosvruchtenijs-3
bosvruchtenijs-7
bosvruchtenijs-2Bente en Madee namen ook hun camera mee naar de pluktuin, om foto’s van elkaar te maken. Bente is nu negen en in de ban van vloggen en bloggen. Ze maakt filmpjes van zichzelf en haar zusje Madee. Ze bedenkt zelf onderwerpen waarover ze het gaat hebben, zoals: welke kleuren nagellak zijn leuk in de zomer, een room-tour door mijn kamer of hoe maak ik mijn zusje op voor een feestje. Het is heel vermakelijk.
bosvruchtenijs-8

Met 60 verrassende en eenvoudige zelfmakers geeft Smûk je volop inspiratie voor elk seizoen.

Zelf buitenkaarsen maken van oude augurkenpotten. Limonade maken van zelfgeplukte vlierbloesem. Je zelfgemaakte wandkleed ophangen of zelfgeraapte tamme kastanjes poffen. Ideeën genoeg om je eigen geluk te creëren! Je kan Smûk hier bestellen

Bestel je Smûk bij mij dan schrijf ik er een persoonlijk kaartje bij, voor je zelf of als je het boek cadeau wilt geven. Dat maakt het boek nog even wat persoonlijker!

Hieronder nog een aantal blogs met heerlijke recepten

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply