Toen ik in 2012 begon met bloggen maakte ik één keer per maand een Pinterest-diy. Een zelfmaker die ik gezien had op Pinterest maakte precies na. Laatst scrolde ik in bed weer op Pinterest langs mijn ‘Food I Love’-board en bleef hangen op de pizza’s met bramen en zwarte bessen. Het recept voor het maken van een zomerpizza moest ik proberen. Gisterochtend haalde ik de boodschappen en probeerde het recept van Ciao Florentina na te maken.
Table of contents
(lees verder onder de foto’s)
Laat je creativiteit los in de keuken met deze pizza-varianten
Als je zin hebt in pizza, heb je de keuze uit verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld een panpizza maken, of je kunt zelf een naanbrood pizza maken voor een iets andere twist. Voor iets fris en zomers kun je kiezen om een zomerpizza te maken met rode vruchten als topping. Als je niet zoveel tijd hebt of gewoon wat kleinere pizzas wilt maken, kun je ook pizzetta’s maken zoals Jet dat doet. Welke optie je ook kiest, je kunt altijd genieten van een heerlijke, zelfgemaakte pizza.
Wat heb je nodig om zomerpizza’s te maken?
- pizzadeeg (zelf maken is het lekkerst)
- rood fruit (blauwe bessen, aardbeien, frambozen, bramen)
- agavesiroop of honing
- 1 citroen
- 150 gram ricotta
- 150 gram mascarpone
- verse munt
Aan de slag met het maken van de zomerpizza
Doe een hand vol aardbeien, frambozen (diepvries is oké), blauwe bessen, sap van een halve citroen en een eetlepel honing / agavesiroop in een klein pannetje en breng zachtjes aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes vijf minuten koken totdat de zwarte bessen geknapt zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 250 graden. Haal vooraf de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op.
Pizzadeeg maken voor de zomerpizza
Maak het pizzadeeg. Ik gebruike een half pak pizzameel waar ik alleen water en olijfolie aan toe hoefde te voegen. Je maakt een bol deeg van ongeveer 250 gram. Dit kneed je en verdeel je in vier gelijke bollen. Rol het deeg uit met een deegroller. Leg de vier pizzabodems op de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg, anders komt het deeg omhoog. Bak de bodems ongeveer vier minuten af in de oven, totdat ze een mooie lichtbruine kleur krijgen. Haal de bodems uit de oven.Meng de ricotta met de mascarpone, twee eetlepels honing / agavesiroop en een beetje citroensap met een mixer tot een gladde zachte massa. Neem het pannetje met de bessen en verdeel de bessen over de pizzabodems. Doe hier een flinke klodder mascarponemengels op (smeer een beetje uit).
Strooi over de mascarpone nog een beetje fruit en doe de pizza’s nog even drie minuten in de over. Wel erbij blijven! Haal de pizza’s uit de oven. Knip een beetje munt over de pizza’s en klaar om de show te stelen! Neem je pizza’s mee als toetje naar een barbecuefeestje of serveer tijdens een verjaardag.
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Recept pompoen pannenkoeken
Mijn favoriete seizoen de herfst is weer volop aan de gang en daar mogen pompoenen niet bij ontbreken. Ik maak met pompoenen curry, de lekkerste soepen of door…
Koffie recepten
Ik weet nog precies met wie en waar ik mijn eerste ijskoffie dronk. Het is 20 jaar geleden dat ik met mijn zus Marije op vakantie was op…
Shortbread koekjes met citroen & maanzaad
Yes, er werd weer volop gebakken dit weekend! We begonnen met citroen shortbread koekjes, dat werden later citroen maanzaad shortbread koekjes. We vonden dat de koekjes nog wel…
Recept panpizza
Ik ontving de nieuwe duurzame pannen van GreenPan van fonQ. Vandaag kon ik ze meteen even testen. Ik maakte snelle panpizza’s, ideaal als lunch of als je even…
Geniet van alcoholvrije glühwein met dit recept
Hoe is het? En met de kerststress? Bij mij gaat alles goed, de boodschappen zijn gedaan, het kerstdiner is besteld en de kerstkaarten zijn verstuurd. Nu kan ik…
Recept sinaasappelcake met amandelen
Dit plaatje lijkt alweer lang geleden! Vorig weekend was het fantastisch herfstweer. We maakten de tuin winterklaar en dronken koffie in de zon. Mijn favoriete seizoen. Morgen komt…
Recept plukbrood met veel knoflook
Mijn weekenden vullen zich weer met het bakken van heerlijke dingen! Vorig weekend maakte ik deze naked cake, maar maakte ik ook de Melanzane van Oom Frans. En…
Recept naked cake
Weekend! En wat heb ik er zin in! Vorige week is onze houtkachel geplaatst. Het was een beslissing waar we lang over na hebben gedacht. We zijn er…
Recept appeltaart met yoghurt en walnoten – jaarlijkse appelpluk
Appels uit eigen tuin. Maak een appeltaartje met yoghurt en walnoten.
Zelf een borrelbrood maken? Lees hier het recept.
Borrelbrood uit de pan, dat is toch een mega uitvinding! Vroeger, 15 jaar geleden hadden Wopke en ik een broodbakmachine. Deze bakte heerlijk brood, maar een onding op…
Recept scones met citroen maanzaad en romige lemoncurd
Het is weer tijd voor een heerlijk recept. Eentje waar je meteen veel van moet maken. Zo heb je wat om weg te geven, of lekker alles voor…
Gevuld Turks brood van restjes groente
Zondag is soepdag. Dat is wat ik van huis uit heb meegekregen. Vroeger aten we rond twee uur ‘s middags groentesoep met balletjes, een karbonaadje en soms bakte…
1 Comment
Gertrud
12 juli 2017 at 23:11Dit ziet er watertandend lekker uit! Mooie foto’s ook weer.