Toen ik in 2012 begon met bloggen maakte ik één keer per maand een Pinterest-diy. Een zelfmaker die ik gezien had op Pinterest maakte precies na. Laatst scrolde ik in bed weer op Pinterest langs mijn ‘Food I Love’-board en bleef hangen op de pizza’s met bramen en zwarte bessen. Het recept voor het maken van een zomerpizza moest ik proberen. Gisterochtend haalde ik de boodschappen en probeerde het recept van Ciao Florentina na te maken.
Table of contents
(lees verder onder de foto’s)
Als je zin hebt in pizza, heb je de keuze uit verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld een panpizza maken, of je kunt zelf een naanbrood pizza maken voor een iets andere twist. Voor iets fris en zomers kun je kiezen om een zomerpizza te maken met rode vruchten als topping. Als je niet zoveel tijd hebt of gewoon wat kleinere pizzas wilt maken, kun je ook pizzetta’s maken zoals Jet dat doet. Welke optie je ook kiest, je kunt altijd genieten van een heerlijke, zelfgemaakte pizza. In dit blog deel ik hoe je makkelijk zelf een panpizza kan maken.
Wat heb je nodig om zomerpizza’s te maken?
- pizzadeeg (zelf maken is het lekkerst)
- rood fruit (blauwe bessen, aardbeien, frambozen, bramen)
- agavesiroop of honing
- 1 citroen
- 150 gram ricotta
- 150 gram mascarpone
- verse munt
Aan de slag met het maken van de zomerpizza
Doe een hand vol aardbeien, frambozen (diepvries is oké), blauwe bessen, sap van een halve citroen en een eetlepel honing / agavesiroop in een klein pannetje en breng zachtjes aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes vijf minuten koken totdat de zwarte bessen geknapt zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 250 graden. Haal vooraf de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op.
Pizzadeeg maken voor de zomerpizza
Maak het pizzadeeg. Ik gebruike een half pak pizzameel waar ik alleen water en olijfolie aan toe hoefde te voegen. Je maakt een bol deeg van ongeveer 250 gram. Dit kneed je en verdeel je in vier gelijke bollen. Rol het deeg uit met een deegroller. Leg de vier pizzabodems op de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg, anders komt het deeg omhoog. Bak de bodems ongeveer vier minuten af in de oven, totdat ze een mooie lichtbruine kleur krijgen. Haal de bodems uit de oven.Meng de ricotta met de mascarpone, twee eetlepels honing / agavesiroop en een beetje citroensap met een mixer tot een gladde zachte massa. Neem het pannetje met de bessen en verdeel de bessen over de pizzabodems. Doe hier een flinke klodder mascarponemengels op (smeer een beetje uit).
Strooi over de mascarpone nog een beetje fruit en doe de pizza’s nog even drie minuten in de over. Wel erbij blijven! Haal de pizza’s uit de oven. Knip een beetje munt over de pizza’s en klaar om de show te stelen! Neem je pizza’s mee als toetje naar een barbecuefeestje of serveer tijdens een verjaardag.
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Recept plaattaart met rode biet en blauwschimmelkaas
Wat is jouw lievelingsgroente? Ik ga voor rode biet! Ik vind ze zomers lekker door een smoothie, in een salade of als basis voor een broodje hamburger. ‘s…
Recept kersttulband met sinaasappel en cranberries
Zoek eens op Pinterest op kerstrecepten. Je komt de meest feestelijke recepten en ideeën tegen. Op mijn food-board zie ik dat ik dan ook wel heel vaak foto’s…
Recept pompoenpannenkoeken
Mijn favoriete seizoen de herfst is weer volop aan de gang en daar mogen pompoenen niet bij ontbreken. Ik maak met pompoenen curry, de lekkerste soepen of door…
Koffie recepten
Ik weet nog precies met wie en waar ik mijn eerste ijskoffie dronk. Het is 20 jaar geleden dat ik met mijn zus Marije op vakantie was op…
Recept shortbread koekjes met citroen & maanzaad
Yes, er werd weer volop gebakken dit weekend! We begonnen met citroen shortbread koekjes, dat werden later citroen maanzaad shortbread koekjes. We vonden dat de koekjes nog wel…
Recept panpizza
Wat lees je in dit blogGreenpan vrij van PFAS-stoffenDuurzame pannenWat heb je nodig voor dit recept panpizza voor 4 personenWat heb je nodig voor de topping van deze…
Recept alcoholvrije glühwein
Hoe is het? En met de kerststress? Bij mij gaat alles goed, de boodschappen zijn gedaan, het kerstdiner is besteld en de kerstkaarten zijn verstuurd. Nu kan ik…
Recept sinaasappelcake met amandelen
Dit plaatje lijkt alweer lang geleden! Vorig weekend was het fantastisch herfstweer. We maakten de tuin winterklaar en dronken koffie in de zon. Mijn favoriete seizoen. Morgen komt…
Recept plukbrood met veel knoflook
Mijn weekenden vullen zich weer met het bakken van heerlijke dingen! Vorig weekend maakte ik deze naked cake, maar maakte ik ook de Melanzane van Oom Frans. En…
Recept naked cake
Weekend! En wat heb ik er zin in! Vorige week is onze houtkachel geplaatst. Het was een beslissing waar we lang over na hebben gedacht. We zijn er…
Recept appeltaart met yoghurt en walnoten – jaarlijkse appelpluk
Appels uit eigen tuin. Maak een appeltaartje met yoghurt en walnoten.
Zelf een borrelbrood maken? Lees hier het recept.
Borrelbrood uit de pan, dat is toch een mega uitvinding! Vroeger, 15 jaar geleden hadden Wopke en ik een broodbakmachine. Deze bakte heerlijk brood, maar een onding op…
1 Comment
Gertrud
12 juli 2017 at 23:11Dit ziet er watertandend lekker uit! Mooie foto’s ook weer.