Recepten

Zomerpizza maken met rood fruit

Toen ik in 2012 begon met bloggen maakte ik één keer per maand een Pinterest-diy. Een zelfmaker die ik gezien had op Pinterest maakte precies na. Laatst scrolde ik in bed weer op Pinterest langs mijn ‘Food I Love’-board en bleef hangen op de pizza’s met bramen en zwarte bessen. Het recept voor het maken van een zomerpizza moest ik proberen. Gisterochtend haalde ik de boodschappen en probeerde het recept van Ciao Florentina na te maken.

(lees verder onder de foto’s)

zomerpizza's met rood fruit zelf maken - wimke

Als je zin hebt in pizza, heb je de keuze uit verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld een panpizza maken, of je kunt zelf een naanbrood pizza maken voor een iets andere twist. Voor iets fris en zomers kun je kiezen om een zomerpizza te maken met rode vruchten als topping. Als je niet zoveel tijd hebt of gewoon wat kleinere pizzas wilt maken, kun je ook pizzetta’s maken zoals Jet dat doet. Welke optie je ook kiest, je kunt altijd genieten van een heerlijke, zelfgemaakte pizza. In dit blog deel ik hoe je makkelijk zelf een panpizza kan maken.

zomerpizza's met rood fruit zelf maken - wimke

Wat heb je nodig om zomerpizza’s te maken?

  • pizzadeeg (zelf maken is het lekkerst)
  • rood fruit (blauwe bessen, aardbeien, frambozen, bramen)
  • agavesiroop of honing
  • 1 citroen
  • 150 gram ricotta
  • 150 gram mascarpone
  • verse munt
zomerpizza's met rood fruit zelf maken - wimke

Aan de slag met het maken van de zomerpizza

Doe een hand vol aardbeien, frambozen (diepvries is oké), blauwe bessen, sap van een halve citroen en een eetlepel honing / agavesiroop in een klein pannetje en breng zachtjes aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes vijf minuten koken totdat de zwarte bessen geknapt zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 250 graden. Haal vooraf de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op.

zomerpizza's met rood fruit zelf maken - wimke
zomerpizza's met rood fruit zelf maken - wimke
zomerpizza's met rood fruit zelf maken - wimke
zomerpizza's met rood fruit zelf maken - wimke
zomerpizza's met rood fruit zelf maken - wimke

Pizzadeeg maken voor de zomerpizza

Maak het pizzadeeg. Ik gebruike een half pak pizzameel waar ik alleen water en olijfolie aan toe hoefde te voegen. Je maakt een bol deeg van ongeveer 250 gram. Dit kneed je en verdeel je in vier gelijke bollen. Rol het deeg uit met een deegroller. Leg de vier pizzabodems op de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg, anders komt het deeg omhoog. Bak de bodems ongeveer vier minuten af in de oven, totdat ze een mooie lichtbruine kleur krijgen. Haal de bodems uit de oven.Meng de ricotta met de mascarpone, twee eetlepels honing / agavesiroop en een beetje citroensap met een mixer tot een gladde zachte massa. Neem het pannetje met de bessen en verdeel de bessen over de pizzabodems. Doe hier een flinke klodder mascarponemengels op (smeer een beetje uit).

Strooi over de mascarpone nog een beetje fruit en doe de pizza’s nog even drie minuten in de over. Wel erbij blijven! Haal de pizza’s uit de oven. Knip een beetje munt over de pizza’s en klaar om de show te stelen! Neem je pizza’s mee als toetje naar een barbecuefeestje of serveer tijdens een verjaardag.

zomerpizza's met rood fruit zelf maken - wimke
zomerpizza's met rood fruit zelf maken - wimke

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Verbouwen en koken

Eind november, dan is echt alles klaar! De verbouwing duurt wat langer dan dat ik vooraf had gedacht. Het lijkt alsof we al weken met de keuken bezig…

Lees meer…

Recept pompoencake

De herfst is het enige seizoen die zijn afspraken nakomt. Heerlijk vind ik dat. Het is mijn favoriete tijd van het jaar. De kleuren buiten zijn nu op…

Lees meer…

In de broodtrommel

Ik ben ‘s ochtend niet op mijn creatieve hoogtepunt. En dat zie je dus terug in de broodbak. Onze meiden krijgen iedere dag twee of drie stukken brood…

Lees meer…

Recept yoghurt repen

Doe mij nog maar een paar weken van dit heerlijk zonnige weer. Bente ging vandaag logeren bij haar vriendinnetje. Het was vandaag een Madee-dag. Madee mocht bedenken wat…

Lees meer…

1 Comment

  • Reply
    Gertrud
    12 juli 2017 at 23:11

    Dit ziet er watertandend lekker uit! Mooie foto’s ook weer.

Leave a Reply