Toen ik in 2012 begon met bloggen maakte ik één keer per maand een Pinterest-diy. Een zelfmaker die ik gezien had op Pinterest maakte precies na. Laatst scrolde ik in bed weer op Pinterest langs mijn ‘Food I Love’-board en bleef hangen op de pizza’s met bramen en zwarte bessen. Het recept voor het maken van een zomerpizza moest ik proberen. Gisterochtend haalde ik de boodschappen en probeerde het recept van Ciao Florentina na te maken.
Table of contents
(lees verder onder de foto’s)
Als je zin hebt in pizza, heb je de keuze uit verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld een panpizza maken, of je kunt zelf een naanbrood pizza maken voor een iets andere twist. Voor iets fris en zomers kun je kiezen om een zomerpizza te maken met rode vruchten als topping. Als je niet zoveel tijd hebt of gewoon wat kleinere pizzas wilt maken, kun je ook pizzetta’s maken zoals Jet dat doet. Welke optie je ook kiest, je kunt altijd genieten van een heerlijke, zelfgemaakte pizza. In dit blog deel ik hoe je makkelijk zelf een panpizza kan maken.
Wat heb je nodig om zomerpizza’s te maken?
- pizzadeeg (zelf maken is het lekkerst)
- rood fruit (blauwe bessen, aardbeien, frambozen, bramen)
- agavesiroop of honing
- 1 citroen
- 150 gram ricotta
- 150 gram mascarpone
- verse munt
Aan de slag met het maken van de zomerpizza
Doe een hand vol aardbeien, frambozen (diepvries is oké), blauwe bessen, sap van een halve citroen en een eetlepel honing / agavesiroop in een klein pannetje en breng zachtjes aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes vijf minuten koken totdat de zwarte bessen geknapt zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 250 graden. Haal vooraf de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op.
Pizzadeeg maken voor de zomerpizza
Maak het pizzadeeg. Ik gebruike een half pak pizzameel waar ik alleen water en olijfolie aan toe hoefde te voegen. Je maakt een bol deeg van ongeveer 250 gram. Dit kneed je en verdeel je in vier gelijke bollen. Rol het deeg uit met een deegroller. Leg de vier pizzabodems op de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg, anders komt het deeg omhoog. Bak de bodems ongeveer vier minuten af in de oven, totdat ze een mooie lichtbruine kleur krijgen. Haal de bodems uit de oven.Meng de ricotta met de mascarpone, twee eetlepels honing / agavesiroop en een beetje citroensap met een mixer tot een gladde zachte massa. Neem het pannetje met de bessen en verdeel de bessen over de pizzabodems. Doe hier een flinke klodder mascarponemengels op (smeer een beetje uit).
Strooi over de mascarpone nog een beetje fruit en doe de pizza’s nog even drie minuten in de over. Wel erbij blijven! Haal de pizza’s uit de oven. Knip een beetje munt over de pizza’s en klaar om de show te stelen! Neem je pizza’s mee als toetje naar een barbecuefeestje of serveer tijdens een verjaardag.
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Recept karamel appels
Samen met Bente en Madee plukte ik een tijdje geleden een tas vol appels bij mijn ouders uit de tuin. Iets wat we ieder jaar doen. Het zijn…
Verbouwen en koken
Eind november, dan is echt alles klaar! De verbouwing duurt wat langer dan dat ik vooraf had gedacht. Het lijkt alsof we al weken met de keuken bezig…
Recept pompoencake
De herfst is het enige seizoen die zijn afspraken nakomt. Heerlijk vind ik dat. Het is mijn favoriete tijd van het jaar. De kleuren buiten zijn nu op…
Plaattaart maken van appels
Ik kreeg een appje van mijn vader; kom je snel appels plukken? We moeten er vanaf. Wij gingen gisterochtend naar mijn ouders om te plukken, wat inmiddels bijna…
Recept broodtaart
Wij hadden zin in taart, een taart om te vieren dat het zondag is en dat het zonnetje schijnt. Waarom is er vaak alleen maar taart bij een…
In de broodtrommel
Ik ben ‘s ochtend niet op mijn creatieve hoogtepunt. En dat zie je dus terug in de broodbak. Onze meiden krijgen iedere dag twee of drie stukken brood…
Recept bosvruchtenijs
Nu het voor de meiden nog vakantie is, houden we lekker de korte broek en slippers aan en bij elke minuut zon proberen we wat bij te bruinen….
Zelf fudge maken? In dit makkelijke recept van 5 stappen leg ik je uit hoe.
Het werdt weer hoognodig tijd om zelf fudge te maken. Vandaag had ik zin in chocolade, veel chocolade. Ik had nog zo’n blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk en…
Recept yoghurt repen
Doe mij nog maar een paar weken van dit heerlijk zonnige weer. Bente ging vandaag logeren bij haar vriendinnetje. Het was vandaag een Madee-dag. Madee mocht bedenken wat…
1 Comment
Gertrud
12 juli 2017 at 23:11Dit ziet er watertandend lekker uit! Mooie foto’s ook weer.