Recepten

Plaattaart maken van appels

Ik kreeg een appje van mijn vader; kom je snel appels plukken? We moeten er vanaf. Wij gingen gisterochtend naar mijn ouders om te plukken, wat inmiddels bijna een jaarlijkse traditie is geworden.

(lees onder de foto’s wat je nodig hebt en hoe je de plaattaart moet maken)

hrappelsplukken-12
hrappelsplukken-9
hrappelsplukken-8
hrappelsplukken-6
hrappelsplukken-7
hrappelsplukken-5
appels plukken
hrappelsplukken
hrappelsplukken-3

Onze nieuwe keuken

Dit zijn de eerste blogbeelden van de nieuwe keuken. Je ziet dat hij nog niet helemaal af is. De stickers moeten nog van de kastjes, de wandplank en lampen moeten worden opgehangen en dan nog wat kit- en verfwerk. Maar ik ben nu al erg blij. Het is zo heerlijk licht en fris.

De oven en afzuigkap zijn deze week geïnstalleerd, er kan weer gebakken worden! Van de appels maken we een easy plaattaart met bladerdeeg. Hier komt het recept:

Wat heb je nodig?

  • plakjes bladerdeeg ontdooid
  • appels
  • kaneel
  • suiker
  • ei losgeklopt
  • slagroom
  • boter om in te vetten

Aan de slag met het maken van de plaattaart

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de appels en snij ze in plakjes. Vet de ovenschaal in en bekleed met de bladerdeeg. Prik met een vorm gaatjes in het deeg. Leg de plakjes appel dakpansgewijs op de bladerdeeg. Strijk met een kwast het geklopt ei over het deeg en de appels. Strooi rijkelijk met de kaneel en suiker over de appels en zet ongeveer een half uur in de oven. Als de appels zacht zijn en het deeg mooi bruin haal je je snelle taartje uit de oven. Klop slagroom op en doe een warm stuk appeltaart met een flinke klodder slagroom op een bordje. Heerlijk hoor, herfst!

Fijne zondag!

hrappelsplukken-4

Iedereen kan knutselen, bakken en handwerken.
Je vindt het in Smûk!

In Smûk laat ik met 60 zelfmakers en recepten zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

60 zelfmakers & recepten. Inspiratie voor elk seizoen!

Nog meer heerlijke recepten

Een Franse Perentaart

Vorig jaar op zondag 6 oktober was de laatste streekmarkt van het seizoen bij It Flinkeboskje. Voor wie de streekmarkt niet kent, de naam zegt…
Lees meer…

No Comments

    Leave a Reply