Ik kreeg een appje van mijn vader; kom je snel appels plukken? We moeten er vanaf. Wij gingen gisterochtend naar mijn ouders om te plukken, wat inmiddels bijna een jaarlijkse traditie is geworden. Zoveel appels daar moet je iets lekkers van maken natuurlijk! Wij maakte een overheerlijke plaattaart van appels.
(lees onder de foto’s wat je nodig hebt en hoe je de plaattaart moet maken)
Welke ingrediënten heb je nodig voor de plaattaart?
- plakjes bladerdeeg ontdooid
- appels
- kaneel
- suiker
- ei losgeklopt
- slagroom
- boter om in te vetten
Aan de slag met het maken van de plaattaart
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de appels en snij ze in plakjes. Vet de ovenschaal in en bekleed met de bladerdeeg. Prik met een vorm gaatjes in het deeg. Leg de plakjes appel dakpansgewijs op de bladerdeeg. Strijk met een kwast het geklopt ei over het deeg en de appels. Strooi rijkelijk met de kaneel en suiker over de appels en zet ongeveer een half uur in de oven. Als de appels zacht zijn en het deeg mooi bruin haal je je snelle taartje uit de oven. Klop slagroom op en doe een warm stuk appeltaart met een flinke klodder slagroom op een bordje. Heerlijk hoor, herfst!
Fijne zondag!
60 zelfmakers & recepten
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.
Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!
No Comments