Als je je verveelt, dan duurt je vrije dag extra lang. Een heerlijke uitspraak vind ik dat. Het komt niet zo vaak voor dat ik mij verveel. Naast mijn werk, blog, sport wil ik de rest van mijn kostbare tijd slijten met familie en vrienden en helemaal op zondag. Vanochtend begon ik met een uurtje sporten en was om 12:00 uur weer terug. De meisjes zaten nog heerlijk in hun pyjama’s te relaxen. We hadden niks in de planning, een vrije zondag om eens lekker in de keuken in te duiken.
Dit Boek van Jet is een van mijn favoriete kookboeken. Jet van Nieuwkerk heeft een fijne schrijfstijl en haar tips zijn bruikbaar. Ook haar recepten zijn erg goed te doen. Zonder ingewikkelde ingrediënten welke we niet bij onze buurtsuper kunnen scoren, ideaal. We maakten al een keer de Chunkey Monkey ijs, de Rode Power smoothie en de linzensoep met kokos van Jet. Vandaag maakte ik de pizzetta’s voor de bij een pittige zoete aardappelsoep.
Zo maak je de pizzetta’s uit het Boek van Jet:
- 500 gram (spelt)bloem
- 7 gram gist
- 300 ml lauwwarm water
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- snuf zout
- peper
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de gist oplossen in het warme water. Meng met je handen (of keukenmachine) de bloem met het water met gist. Doe na 3 minuten het zout en de olijfolie erbij. Kneed met je handen totdat je een soepele bal hebt. Doe de bal ik een schone kom en dek af met een schone theedoek. Laat het deeg een half uur rijzen.
Stap 2.
Verdeel de bal in 4 gelijke balletjes. Kneed ze apart nog even goed. Plet en rol de balletjes tot een deeg van ongeveer 1/2 cm dikte. leg een vel bakpapier op de ovenplaat en leg de bodems (2 per keer) op de bakplaat. Bak de bodem in ongeveer 7 minuten lichtbruin. De bodem moet lekker knapperig zijn. Als het deeg gaat opbollen is niet erg. Je kunt er gewoon gaatjes in prikken.
Stap 3.
Haal de pizza’s uit de oven en bestrijk deze met olie en strooi er wat zout en peper overheen. Beleg de pizzabodem met toppings. Ik maakte een pizza met mozzarella, basilicum en geroosterde tomaten. De andere met gegrilde groentes en ricotta.
Tip van Jet: Snij de pizzabroden in ongelijke stukken, dat ziet er lekker homemade uit 🙂
Lees hieronder nog meer heerlijke recepten
Hangstoel in de tuin
De hangstoel kwam net op tijd, of misschien net te laat. Op de laatste mooie zomerse dag (vorige week donderdag) van juni, kwam de witte hangstoel binnen. Na weken…
Recept sodabrood. Supersnel een heerlijk vers brood op tafel.
Weet je nog het panbrood welke ik een paar maanden terug maakte? Met dit recept voor sodabrood kun je een heerlijk knapperig brood maken dat nauwelijks inspanning vergt….
Rabarberlimonade met aardbei
Op warme dagen als deze moet je goed drinken. Ik merk het eind van de middag meteen als ik te weinig water heb gehad, ik krijg vrij snel…
Pasen met brioche en eieren
Dit jaar vieren we Pasen wat anders. Zonder versierde paastakken, paasknutsels en paasoutfit, ik had er even geen zin in en geen tijd voor. Ik wilde gewoon, lekker rustig…
Panbrood maken met pindakaas zeezout karamel
Zelf een panbrood bakken? ik ga je in dit blog uitleggen hoe je dit moet doen! Maar eerst…. pindakaasfans opgelet! Hoe klinkt pindakaas met zeezout karamel of met…
Recept carrotcake met een frisse topping met citroen.
Wat heb je nodig voor het maken van een carrotcake met citroentopping: 200 gram zelfrijzend bakmeel2 theelepels speculaaskruiden200 gram bruine basterdsuiker1 theelepel bakpoeder3 eierensnuf zout2 winterpenen (ongeveer 400…
Koekjes met amandelschaafsel
Inmiddels is de zaterdag onze bakdag geworden. Rustig aan opstarten in joggingbroek en even niet turend op het scherm. De handen uit de mouwen en kneden op zaterdag….
Pizzetta’s van Jet
Als je je verveelt, dan duurt je vrije dag extra lang. Een heerlijke uitspraak vind ik dat. Het komt niet zo vaak voor dat ik mij verveel. Naast…
Vitamine c boost nodig?
Is het tijd voor een vitamine-c boost? Maak dan eens een limonade vol vitamines. Ik kreeg de tip om thee te maken van een schijfje citroen, een paar…
Zelf verse pasta maken? Easy!
Toen ik even op mezelf woonde kocht ik zakken pasta van 35 cent. Zo goedkoop mogelijk, want als student gaf ik mijn geld liever uit aan andere dingen….
Kersttulband
Donkere dagen voor kerst. Vandaag is de langste nacht en kortste dag. Om drie uur vanmiddag was het al bijna donker en moest ik de kaarsjes al aansteken….
Recept brownietaart
Ja hoor, daar is de feestmaand! En die gaan we eens flink meepakken. De kerstboom staat te wennen in de garage en er staan genoeg leuk uitjes op…
2 Comments
Nikki
17 februari 2017 at 09:20Ik word altijd zo blij van jouw blog! De lichte foto’s, de onderwerpen, heerlijk. (en trek in pizza nu, haha)
Wimke Tolsma
18 februari 2017 at 21:14Wat ontzettend leuk om te horen Nikki! Daar doe ik het voor :). Ik zou morgen gewoon lekker pizza’s gaan maken of bestellen 😉