Als je je verveelt, dan duurt je vrije dag extra lang. Een heerlijke uitspraak vind ik dat. Het komt niet zo vaak voor dat ik mij verveel. Naast mijn werk, blog, sport wil ik de rest van mijn kostbare tijd slijten met familie en vrienden en helemaal op zondag. Vanochtend begon ik met een uurtje sporten en was om 12:00 uur weer terug. De meisjes zaten nog heerlijk in hun pyjama’s te relaxen. We hadden niks in de planning, een vrije zondag om eens lekker in de keuken in te duiken.
Dit Boek van Jet is een van mijn favoriete kookboeken. Jet van Nieuwkerk heeft een fijne schrijfstijl en haar tips zijn bruikbaar. Ook haar recepten zijn erg goed te doen. Zonder ingewikkelde ingrediënten welke we niet bij onze buurtsuper kunnen scoren, ideaal. We maakten al een keer de Chunkey Monkey ijs, de Rode Power smoothie en de linzensoep met kokos van Jet. Vandaag maakte ik de pizzetta’s voor de bij een pittige zoete aardappelsoep.
Zo maak je de pizzetta’s uit het Boek van Jet:
- 500 gram (spelt)bloem
- 7 gram gist
- 300 ml lauwwarm water
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- snuf zout
- peper
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de gist oplossen in het warme water. Meng met je handen (of keukenmachine) de bloem met het water met gist. Doe na 3 minuten het zout en de olijfolie erbij. Kneed met je handen totdat je een soepele bal hebt. Doe de bal ik een schone kom en dek af met een schone theedoek. Laat het deeg een half uur rijzen.
Stap 2.
Verdeel de bal in 4 gelijke balletjes. Kneed ze apart nog even goed. Plet en rol de balletjes tot een deeg van ongeveer 1/2 cm dikte. leg een vel bakpapier op de ovenplaat en leg de bodems (2 per keer) op de bakplaat. Bak de bodem in ongeveer 7 minuten lichtbruin. De bodem moet lekker knapperig zijn. Als het deeg gaat opbollen is niet erg. Je kunt er gewoon gaatjes in prikken.
Stap 3.
Haal de pizza’s uit de oven en bestrijk deze met olie en strooi er wat zout en peper overheen. Beleg de pizzabodem met toppings. Ik maakte een pizza met mozzarella, basilicum en geroosterde tomaten. De andere met gegrilde groentes en ricotta.
Tip van Jet: Snij de pizzabroden in ongelijke stukken, dat ziet er lekker homemade uit 🙂
Lees hieronder nog meer heerlijke recepten
Gevuld Turks brood van restjes groente
Zondag is soepdag. Dat is wat ik van huis uit heb meegekregen. Vroeger aten we rond twee uur ‘s middags groentesoep met balletjes, een karbonaadje en soms bakte…
Met dit recept maak je zelf een overheerlijke franse perentaart.
Vorig jaar op zondag 6 oktober was de laatste streekmarkt van het seizoen bij It Flinkeboskje. Voor wie de streekmarkt niet kent, de naam zegt het al, een…
Limonade zonder alcohol? Jazeker! En nog lekker ook.
In deze blog deel ik de Perenlimonade van The Holy Kauw, Zachtroze Perziklimonade en Mandarijn Crodino cocktail van Jet.
Blauwe bessen-rozemarijncocktail, herfstige mandarijnlimonade en grapefruitwater met rozemarijn.
Zelf limonade maken; easy! Want nog nooit was limonade maken zo populair sinds dit jaar. Overal poppen de lekkerste recepten op en is het ook nog eens hartstikke…
Recept citroensorbetijs
Makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten maak jezelf citroen sorbetijs. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak vol te scheppen.
Ontbijttaart recept. Eentje met o.a. kwark en jam.
Om de lente te vieren bakte ik een taart. Eentje die je bij het ontbijt serveert met een flinke klodder kwark en wat jam.
Zelf een naanbrood pizza maken? Easy, aan de slag!
Omdat ik de meiden langzaamaan wil leren koken, krijgen ze elke week de opdracht om een gerechtje te maken. De ene week is het spaghetti carbonara de andere…
Recept dadelnotentaart
Mijn dadelnotentaart, je kunt het een succesnummer noemen. Serveer hem als je visite krijgt, je verjaardag viert of neem de dadelnotentaart mee als je op bezoek gaat. Echt…
Recept boterkoek met een vleugje citroen
Bente haar wens was om samen eens een nachtje in de hoofdstad door te brengen. Ik boekte het Student-hotel aan de Wibautstraat en donderdag vertrokken Bente en ik…
Recept Deense kaneelbroodjes
De heerlijke Deense Slakken, de Scandinavische Kaneelbroodjes waarbij ik de beste recepten van jullie heb gekregen.
Gezond eten op drukke dagen
Sinds een klein jaar eet ik geen vlees meer, wel vis. En, heel eerlijk, ik heb mijn gehaktballetje nog niet gemist. Ik wilde eens proberen of ik 30…
Recept worteltaart met royale frostinglaag
Vorig jaar zomer had ik een interview met Greta, de ontwerpster van de BRYCK-banken en woonaccessoires. In de showroom, de oude Douwe Egberts fabriek, maakte ik kennis met…
2 Comments
Nikki
17 februari 2017 at 09:20Ik word altijd zo blij van jouw blog! De lichte foto’s, de onderwerpen, heerlijk. (en trek in pizza nu, haha)
Wimke Tolsma
18 februari 2017 at 21:14Wat ontzettend leuk om te horen Nikki! Daar doe ik het voor :). Ik zou morgen gewoon lekker pizza’s gaan maken of bestellen 😉