Recepten

Rabarberlimonade met aardbei


Op warme dagen als deze moet je goed drinken. Ik merk het eind van de middag meteen als ik te weinig water heb gehad, ik krijg vrij snel hoofdpijn. Heel vervelend, maar dan weet ik wel dat ik flink moet bijtanken. Ik drink eigenlijk altijd lauwwarm water. Het klokt lekkerder weg dan koud water en ik krijg minder last van een brainfreeze en van mijn darmen.

Maar elke dag 6 glazen lauwwater is ook heel ongezellig en we willen ook wel eens wat anders. Net als de meiden. De hele dag limo of frisdrank doen we niet. Maar af en toe een glaasje home-brew limo met wat suiker moet kunnen. Helemaal op zomerse dagen als deze. Zelf vind ik gekookte koude rabarber heerlijk. Een kloddertje door de yoghurt of lekker uit een bakje. Ik ben hier in huis de enige die van een schaaltje rabarber kan genieten. Volgens mijn medebewoners zitten er teveel draden in en is het zuur. Maar als je er limonade van maakt is het een ander verhaal, dan is rabarber heerlijk fris. Ik maakte zelf limonade.rabarberlimonade met aardbei en gember recept

Wat heb je nodig voor 1 liter rabarberlimonade?

  • 1 liter water
  • 4 stengels rabarber
  • ongeveer 8 (overrijpe) aardbeien
  • sap van 1 citroen
  • 1 theelepel gemberrasp
  • 100 gram rietsuiker

Was de rabarber en snij de rabarber in kleine stukjes (ongeveer 1 cm). Doe de rabarber in een pan met 1 liter koud water. Pers de citroen uit, rasp de gember en voeg de aardbeien in stukje gesneden toe. Breng het water aan de kook. Laat het water 20 minuten zacht koken. Zeef de limonade boven een kan en zet het in de koelkast. Laat het goed afkoelen. Serveer met een takje munt of een paar schijfjes citroen!

Ik schreef eens eerder over zelf warme winter limonade maken, ook een aanrader om die koud te drinken.

Liefs Wimke

Andere blogs...

1 Reactie

  • Reageer
    Stella
    3 juni 2017 op 22:32

    dat klinkt lekker, ga ik eens proberen!

  • Laat een reactie achter