Nu het voor de meiden nog vakantie is, houden we lekker de korte broek en slippers aan en bij elke minuut zon proberen we wat bij te bruinen. Zo slecht is de zomer nog niet. We krijgen een lange nazomer en deze begint vandaag, let maar op. Afgelopen week wilde ik nog wat bloemen halen bij de pluktuin. De bloemen waren op een paar gladiolen na op, maar er was nog wel fruit. We namen een paar bramen mee naar huis en deden deze in de vriezer. Deze gingen we gebruiken voor het maken van ijs. We maakten makkelijk bosvruchtenijs. Dit is ook nog eens verantwoord ijs wat niet meteen op je heupen plakt. Ik deel in dit blog mijn recept van bosvruchtenijs.
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto’s)
Tip: Op de deze pagina vind je nog veel meer heerlijke recepten
Wat heb je nodig voor 2 grote bekers bosvruchtenijs
- 2 rijpe bananen uit de vriezer
- een hand vol bramen, bosbessen en frambozen uit de vriezer
- een flinke kneep agavesiroop of honing
- 2 eetlepels volle kwark
Bosvruchtenijs maken is eigenlijk heel makkelijk
Eigenlijk is dit recept bosvruchtenijs super makkelijk om te maken. Doe alle ingrediënten in een bak en pureer met de staafmixer of in de blender. Schep in een pot, beker of bakje en eet meteen op.
Bente en Madee namen ook hun camera mee naar de pluktuin, om foto’s van elkaar te maken. Bente is nu negen en in de ban van vloggen en bloggen. Ze maakt filmpjes van zichzelf en haar zusje Madee. Ze bedenkt zelf onderwerpen waarover ze het gaat hebben, zoals: welke kleuren nagellak zijn leuk in de zomer, een room-tour door mijn kamer of hoe maak ik mijn zusje op voor een feestje. Het is heel vermakelijk.
(lees verder onder de foto’s)
Geen zin om zelf ijs te maken? Zet dan je tanden eens in een Rupert on a Stick!
Rupert is 100% (h)eerlijk yoghurtijs op ’n stokje met seizoensfruit van eigenste bodem? Kakelvers Nederlands seizoensfruit, een flinke portie toegevoegde waarde voor boer en kweker en een grote portie
humor in het vriesvak. Klinkt goed en smaakt nog beterder.
Rupert on a Stick is er in 4 heerlijke frisse smaken:
- ’n Rooie Rupert, yoghurtijs met verse stukjes aardbei
- ’n Roze Rupert, yoghurtijs met verse stukjes framboos
- ’n Paarse Rupert, yoghurtijs met verse stukjes bosbes
- ’n Kale Rupert, yoghurt met he-le-maal niets
Elke Rupert kent z’n eigen verhaal
Een verhaal over eerlijke kwekers, boeren, ijsmakers en bedenkers die samen zorgen voor een ijsje om het stokje bij af te likken. Voorbeeld? Komt ie: Zo komt alle melk die we in onze yoghurt verwerken bij boerin Durkje vandaan. Durkje heeft een piepklein boerderijtje vlakbij het Friese Heerenveen. In Durkjes’ stal staan 12 koeien, die elke dag liefdevol met de hand door Durkje worden gemolken. Een betere basis kunnen we onze Ruperts’ niet wensen.
Mijn tip; ga ook eens langs!
Alle Rupert verhalen én de verkooppunten ontdekken? Kijk dan op rupertonastick.nl
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Hier vind je nog een aantal blogs met heerlijke recepten
Recept worteltaart met royale frostinglaag
Vorig jaar zomer had ik een interview met Greta, de ontwerpster van de BRYCK-banken en woonaccessoires. In de showroom, de oude Douwe Egberts fabriek, maakte ik kennis met…
Appelchips maken uit SMÛK
Daar is ie weer, de jaarlijkse appelplukblog. Dit jaar is hij iets anders dan andere jaren en deel ik een appelrecept uit mijn boek; appelchips. Appels plukken in…
Maak zelf radijsjes in zuur
Iedere keer als in de supermarkt kom neem ik een bos radijsjes mee. Ik doe ze door de salade, in plakjes op een stukje brood met kaas, op…
Recept voor Vlierbloesemlimonade
We genieten al een tijd van het heerlijke weer. En het wordt aankomende weken nog mooier! Heerlijk! De tuin in en maximaal genieten van de mooie dagen die…
Recept cake met citroen en maanzaad
Terwijl ik deze blog maak staan de deuren open, het beddengoed wappert lekker aan de waslijn en Saar dartelt van binnen naar buiten. Saar is ons jongste en…
Madeleines; een mooie traktatie als je visite krijgt
Sunday’s are for baking. Madeleines, ik vind de naam zo mooi elegant. Een tijdje geleden werden deze cakejes bij ons op school (ik werk een paar dagen per…
Recept voor granaatappel cake
Merry Christmas! Hoe was jullie Eerste Kerstdag? Die van mij speelde zich vooral af in de keuken. Kerstavond vierden we met mijn de familie van Wopke en gisteren…
Recept stoofpot met abrikozen en bier
Abrikozen, bruin bier, wortel en runderlappen, de basis voor een heerlijke (herfst) stoofpot met een salade van gekaramelliseerde pecannoten en abrikozen geserveerd met aardappelpartjes. Boterzacht Minimaal 4 uren…
Een appelclafoutis als toetje. Lekker met een dikke klodder kwark.
Appelclafoutis dat maak je van zo’n enorm gevulde mand met appels! Ik stelde de vraag op facebook en kreeg veel bruikbare tips. De tip die we meteen gebruikten…
Croissanttaart met blauwe bessen
Afgelopen vrijdag was de aftrap van mijn vakantie. Heerlijk vooruitzicht, vijf weken lang geen wekker en geen verplichtingen. Ik werk ondertussen door aan mijn freelance klussen en blogopdrachten,…
Recept zongedroogde tomaten
Hallo lange zomeravonden! Gooi de temperatuur nog maar 10 graden omhoog, wij zijn klaar voor warme zwoele zomeravonden. Als het warm is (en vakantie) heb ik geen zin…
Zomerpizza maken met rood fruit
Toen ik in 2012 begon met bloggen maakte ik één keer per maand een Pinterest-diy. Een zelfmaker die ik gezien had op Pinterest maakte precies na. Laatst scrolde…
No Comments