Appelclafoutis dat maak je van zo’n enorm gevulde mand met appels! Ik stelde de vraag op facebook en kreeg veel bruikbare tips. De tip die we meteen gebruikten was de friese stamppot: hete bliksem, stamppot met appeltjes en spekstroopsaus. Deze saus kende ik nog niet maar is zo lekker! Je bakt spekblokjes uit en schenkt er een een flinke scheut schenkstroop overheen en laat het even meepruttelen.
Wat lees je in dit blog
(hoe je de Appelclafoutis moet maken lees je onder de foto’s)
Op woensdagmiddag bakte Bente appelflapjes. Lekker makkelijk te maken en we hebben altijd wel bladerdeeg in de vriezer. Op vrijdag maakten we een appelclafoutis. Een appelclafoutis als toetje. Lekker met een dikke klodder kwark. Ik zal je het recept geven.
Wat heb je nodig voor de appelclafoutis:
- 4 appels
- 3 eetlepels suiker
- 2 theelepels kaneel
- 3 eieren
- 3 eetlepels bloem
- 75 gram suiker
- 1 snufje zout
- 50 ml melk
We gaan aan de slag!
Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de appels en snij ze in vieren. Strooi kaneel en suiker over de appels. Vet een bakvorm in. Klop de eieren en suiker en voeg daarna de bloem, zout en melk toe. Giet het mengsel over de appels. En zet het in de oven voor ongeveer 45 minuten. Je clafoutis is klaar als hij mooi lichtbruin is en eet hem op als hij nog een beetje warm is.
Lees ook: Nog meer lekker recepten met appel vind je hier
De appels plukte ik net als ieder jaar bij mijn ouders uit de tuin. Vorig jaar plukten we appels voor een appelplaattaart en maakten we karamelappels.
Recept bokkenpootjestaart
Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…
Blondies met kokos, witte chocolade en frambozen
O, o, o wat zijn de dagen tussen Kerst en oud & nieuw gezellig! Volgepropt met leuke uitjes, nog teveel lekkers in de kasten en uitslapen. Volgende week…
Recept aubergine dip (baba ganoush)
Het duurde even dat ik ze lekker vond. Ik weet nog precies waar dat omslagpunt lag. Tijdens een etentje bij wereldrestaurant Dara in Amersfoort kwam ik erachter hoe…
Make & Take – een lunch van restjes
Voorkom voedselverspilling en maak met de Make & Take collectie van Brabantia de lekkerste lunches voor onderweg
Bloemkoolroosjes in zuur
Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…
Zomerse cantuccini met een vleugje citroen
Het is weer tijd voor een zomers bakrecept met citroen, want bijna alles met een vleugje citroen is zomers! We maken: Cantuccini, zo lekker! Helemaal als ze bikkelhard…
Sorbetijs maken van sinaasappels
Joe, heb je het weerbericht voor volgende week al even bekeken? Zomer! Heerlijke dagen van 24 graden. Tijd om de tuin klaar te maken en de vriezer vol…
Flower Focaccia recept
Het zit erop, onze stormachtige voorjaarsvakantie. We begonnen met een paar dagen Terschelling. We kunnen altijd zo genieten van dit mooie eiland, maar nu was het weer zo…
Recept plaattaart met rode biet en blauwschimmelkaas
Wat is jouw lievelingsgroente? Ik ga voor rode biet! Ik vind ze zomers lekker door een smoothie, in een salade of als basis voor een broodje hamburger. ‘s…
Recept kersttulband met sinaasappel en cranberries
Zoek eens op Pinterest op kerstrecepten. Je komt de meest feestelijke recepten en ideeën tegen. Op mijn food-board zie ik dat ik dan ook wel heel vaak foto’s…
Recept pompoen pannenkoeken
Mijn favoriete seizoen de herfst is weer volop aan de gang en daar mogen pompoenen niet bij ontbreken. Ik maak met pompoenen curry, de lekkerste soepen of door…
Koffie recepten
Ik weet nog precies met wie en waar ik mijn eerste ijskoffie dronk. Het is 20 jaar geleden dat ik met mijn zus Marije op vakantie was op…
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
No Comments