Recepten

Appelclafoutis

Appelclafoutis dat maak je van zo’n enorm gevulde mand met appels! Ik stelde de vraag op facebook en kreeg veel bruikbare tips. De tip die we meteen gebruikten was de  friese stamppot: hete bliksem, stamppot met appeltjes en spekstroopsaus. Deze saus kende ik nog niet maar is zo lekker! Je bakt spekblokjes uit en schenkt er een een flinke scheut schenkstroop overheen en laat het even meepruttelen.

(hoe je de Appelclafoutis moet maken lees je onder de foto’s)

Van een mand geplukte appels maak je een appelclafoutis wimke.nl

Op woensdagmiddag bakte Bente appelflapjes. Lekker makkelijk te maken en we hebben altijd wel bladerdeeg in de vriezer. Op vrijdag maakten we een appelclafoutis. Een appelclafoutis als toetje. Lekker met een dikke klodder kwark. Ik zal je het recept geven.

Van een mand geplukte appels maak je een appelclafoutis - wimke.nl
Van een mand geplukte appels maak je een appelclafoutis

Wat heb je nodig voor de appelclafoutis:

  • 4 appels
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels bloem
  • 75 gram suiker
  • 1 snufje zout
  • 50 ml melk

We gaan aan de slag!

Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de appels en snij ze in vieren. Strooi kaneel en suiker over de appels. Vet een bakvorm in. Klop de eieren en suiker en voeg daarna de bloem, zout en melk toe. Giet het mengsel over de appels. En zet het in de oven voor ongeveer 45 minuten. Je clafoutis is klaar als hij mooi lichtbruin is en eet hem op als hij nog een beetje warm is.

Van een mand geplukte appels maak je een appelclafoutis - wimke.nl
Van een mand geplukte appels maak je een appelclafoutis - wimke.nl


De appels plukte ik net als ieder jaar bij mijn ouders uit de tuin. Vorig jaar plukten we appels voor een appelplaattaart en maakten we karamelappels.

Liefs Wimke

Van een mand geplukte appels maak je een appelclafoutis

Recepten

Heerlijke snelle recepten die voor iedereen gemakkelijk te maken zijn, zoals een tulband met Kerstzelf pasta maken tot een heerlijke foccasia met vijgen.

No Comments

    Leave a Reply