Nu het voor de meiden nog vakantie is, houden we lekker de korte broek en slippers aan en bij elke minuut zon proberen we wat bij te bruinen. Zo slecht is de zomer nog niet. We krijgen een lange nazomer en deze begint vandaag, let maar op. Afgelopen week wilde ik nog wat bloemen halen bij de pluktuin. De bloemen waren op een paar gladiolen na op, maar er was nog wel fruit. We namen een paar bramen mee naar huis en deden deze in de vriezer. Deze gingen we gebruiken voor het maken van ijs. We maakten makkelijk bosvruchtenijs. Dit is ook nog eens verantwoord ijs wat niet meteen op je heupen plakt. Ik deel in dit blog mijn recept van bosvruchtenijs.
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto’s)
Tip: Op de deze pagina vind je nog veel meer heerlijke recepten
Wat heb je nodig voor 2 grote bekers bosvruchtenijs
- 2 rijpe bananen uit de vriezer
- een hand vol bramen, bosbessen en frambozen uit de vriezer
- een flinke kneep agavesiroop of honing
- 2 eetlepels volle kwark
Bosvruchtenijs maken is eigenlijk heel makkelijk
Eigenlijk is dit recept bosvruchtenijs super makkelijk om te maken. Doe alle ingrediënten in een bak en pureer met de staafmixer of in de blender. Schep in een pot, beker of bakje en eet meteen op.
Bente en Madee namen ook hun camera mee naar de pluktuin, om foto’s van elkaar te maken. Bente is nu negen en in de ban van vloggen en bloggen. Ze maakt filmpjes van zichzelf en haar zusje Madee. Ze bedenkt zelf onderwerpen waarover ze het gaat hebben, zoals: welke kleuren nagellak zijn leuk in de zomer, een room-tour door mijn kamer of hoe maak ik mijn zusje op voor een feestje. Het is heel vermakelijk.
(lees verder onder de foto’s)
Geen zin om zelf ijs te maken? Zet dan je tanden eens in een Rupert on a Stick!
Rupert is 100% (h)eerlijk yoghurtijs op ’n stokje met seizoensfruit van eigenste bodem? Kakelvers Nederlands seizoensfruit, een flinke portie toegevoegde waarde voor boer en kweker en een grote portie
humor in het vriesvak. Klinkt goed en smaakt nog beterder.
Rupert on a Stick is er in 4 heerlijke frisse smaken:
- ’n Rooie Rupert, yoghurtijs met verse stukjes aardbei
- ’n Roze Rupert, yoghurtijs met verse stukjes framboos
- ’n Paarse Rupert, yoghurtijs met verse stukjes bosbes
- ’n Kale Rupert, yoghurt met he-le-maal niets
Elke Rupert kent z’n eigen verhaal
Een verhaal over eerlijke kwekers, boeren, ijsmakers en bedenkers die samen zorgen voor een ijsje om het stokje bij af te likken. Voorbeeld? Komt ie: Zo komt alle melk die we in onze yoghurt verwerken bij boerin Durkje vandaan. Durkje heeft een piepklein boerderijtje vlakbij het Friese Heerenveen. In Durkjes’ stal staan 12 koeien, die elke dag liefdevol met de hand door Durkje worden gemolken. Een betere basis kunnen we onze Ruperts’ niet wensen.
Mijn tip; ga ook eens langs!
Alle Rupert verhalen én de verkooppunten ontdekken? Kijk dan op rupertonastick.nl
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Hier vind je nog een aantal blogs met heerlijke recepten
Recept scones met citroen maanzaad en romige lemoncurd
Het is weer tijd voor een heerlijk recept. Eentje waar je meteen veel van moet maken. Zo heb je wat om weg te geven, of lekker alles voor…
Gevuld Turks brood van restjes groente
Zondag is soepdag. Dat is wat ik van huis uit heb meegekregen. Vroeger aten we rond twee uur ‘s middags groentesoep met balletjes, een karbonaadje en soms bakte…
Met dit recept maak je zelf een overheerlijke franse perentaart.
Vorig jaar op zondag 6 oktober was de laatste streekmarkt van het seizoen bij It Flinkeboskje. Voor wie de streekmarkt niet kent, de naam zegt het al, een…
Limonade zonder alcohol? Jazeker! En nog lekker ook.
In deze blog deel ik de Perenlimonade van The Holy Kauw, Zachtroze Perziklimonade en Mandarijn Crodino cocktail van Jet.
Blauwe bessen-rozemarijncocktail, herfstige mandarijnlimonade en grapefruitwater met rozemarijn.
Zelf limonade maken; easy! Want nog nooit was limonade maken zo populair sinds dit jaar. Overal poppen de lekkerste recepten op en is het ook nog eens hartstikke…
Recept citroensorbetijs
Makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten maak jezelf citroen sorbetijs. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak vol te scheppen.
Ontbijttaart recept. Eentje met o.a. kwark en jam.
Om de lente te vieren bakte ik een taart. Eentje die je bij het ontbijt serveert met een flinke klodder kwark en wat jam.
Zelf een naanbrood pizza maken? Easy, aan de slag!
Omdat ik de meiden langzaamaan wil leren koken, krijgen ze elke week de opdracht om een gerechtje te maken. De ene week is het spaghetti carbonara de andere…
Recept dadelnotentaart
Mijn dadelnotentaart, je kunt het een succesnummer noemen. Serveer hem als je visite krijgt, je verjaardag viert of neem de dadelnotentaart mee als je op bezoek gaat. Echt…
Recept boterkoek met een vleugje citroen
Bente haar wens was om samen eens een nachtje in de hoofdstad door te brengen. Ik boekte het Student-hotel aan de Wibautstraat en donderdag vertrokken Bente en ik…
Recept Deense kaneelbroodjes
De heerlijke Deense Slakken, de Scandinavische Kaneelbroodjes waarbij ik de beste recepten van jullie heb gekregen.
Gezond eten op drukke dagen
Sinds een klein jaar eet ik geen vlees meer, wel vis. En, heel eerlijk, ik heb mijn gehaktballetje nog niet gemist. Ik wilde eens proberen of ik 30…
No Comments