Recepten

Plaattaart maken van appels

Ik kreeg een appje van mijn vader: “Kom je snel appels plukken? Ze moeten op.” Gisteren gingen we naar mijn ouders om te helpen plukken — een traditie die elk jaar terugkomt. Met zoveel appels móét je natuurlijk iets lekkers maken. Wij maken er altijd een lekkere plaattaart van met appel. In dit blog deel ik mijn recept plaattaart.

(lees onder de foto’s wat je nodig hebt en hoe je de plaattaart moet maken)

Plaattaart maken van appels
Plaattaart maken van appels
Plaattaart maken van appels

Lees ook: Recepten: Gezonde, snel te maken en lekkere recepten.

Plaattaart maken van appels
hrappelsplukken-7
hrappelsplukken-5
appels plukken
Plaattaart maken van appels - www.wimke.nl
Plaattaart maken van appels - www.wimke.nl

Welke ingrediënten heb je nodig voor de plaattaart?

  • plakjes bladerdeeg ontdooid
  • appels
  • kaneel
  • suiker
  • ei losgeklopt
  • slagroom
  • boter om in te vetten

Aan de slag met het maken van de plaattaart

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de appels en snijd ze in dunne plakjes. Vet de ovenschaal in en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg de appelplakjes dakpansgewijs op het bladerdeeg. Bestrijk met een kwast het geklopte ei over de appels en het deeg. Strooi royaal kaneel en suiker over de appels en zet de schaal ongeveer een half uur in de oven. Haal de taart eruit zodra de appels zacht zijn en het deeg mooi goudbruin is. Klop intussen de slagroom op. Serveer een warm stuk appeltaart met een flinke klodder slagroom. Heerlijk, zo smaakt de herfst!

Fijne zondag!

hrappelsplukken-4

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

Nog meer heerlijke recepten

Recept bokkenpootjestaart

Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…

Lees meer…

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…

Lees meer…

No Comments

    Leave a Reply