Daar is ie weer, de jaarlijkse appelplukblog. Dit jaar is hij iets anders dan andere jaren en deel ik een appelrecept uit mijn boek; appelchips.
Appels plukken in de tuin van mijn ouders
Vorig jaar maakte ik deze prachtige foto’s van Madee in de tuin bij mijn ouders. Alles op de foto’s vind ik perfect, de zon, de kleuren, het rommelige haar van Madee en haar net te kleine tuinbroek. Helaas hebben we nog geen tijd gehad om appels te plukken, maar hij staat op de planning voor volgende week. Van appelchips moet je meteen een hele bult maken. Want je blijft er van dooreten!
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto’s)
Wat heb je nodig om appelchips te maken
- kilo appels
- mandoline
- kaneel
- citroensap
(Hoe je de appelchips moet maken lees je onder de foto’s)
Zo maak je appelchips
Verwarm de oven voor op 100 graden. Was de appels en snij mooie dunne plakken met de mandoline. Je kunt de appels schillen, maar hoeft niet, de vitamientjes zitten immers onder de schil. Als je geen mandoline hebt snij je plakken met een mes. Zorg ervoor dat de plakken ongeveer even dik zijn. Doe de schijven in een mengkom en strooi hier kaneel en citroensap overheen. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hierop de appelschijven. Zorg ervoor de de schijven elkaar niet raken en bak de schijven in ongeveer tweeëneenhalf uur krokant. Keer de appels na anderhalf uur. Als je schijven nog niet knapperig zijn is niet erg, bij het afkoelen worden ze nog wat krokanter.
(tekst gaat verder onder de foto’s)
Appelchips maken
Is het je gelukt om de appelchips te maken? Heb je tips om dit recept nog beter te maken? Laat het me gerust weten ok? Heb je dit blog ook al gelezen? Mo Lips van Kwantex maakte mijn appelchips uit Smûk.
Nog meer inspiratie nodig? Lees ook eens onderstaande blogs
Recept pompoen pannenkoeken
Mijn favoriete seizoen de herfst is weer volop aan de gang en daar mogen pompoenen niet bij ontbreken. Ik maak met pompoenen curry, de lekkerste soepen of door…
Koffie recepten
Ik weet nog precies met wie en waar ik mijn eerste ijskoffie dronk. Het is 20 jaar geleden dat ik met mijn zus Marije op vakantie was op…
Shortbread koekjes met citroen & maanzaad
Yes, er werd weer volop gebakken dit weekend! We begonnen met citroen shortbread koekjes, dat werden later citroen maanzaad shortbread koekjes. We vonden dat de koekjes nog wel…
Recept panpizza
Ik ontving de nieuwe duurzame pannen van GreenPan van fonQ. Vandaag kon ik ze meteen even testen. Ik maakte snelle panpizza’s, ideaal als lunch of als je even…
Geniet van alcoholvrije glühwein met dit recept
Hoe is het? En met de kerststress? Bij mij gaat alles goed, de boodschappen zijn gedaan, het kerstdiner is besteld en de kerstkaarten zijn verstuurd. Nu kan ik…
Recept sinaasappelcake met amandelen
Dit plaatje lijkt alweer lang geleden! Vorig weekend was het fantastisch herfstweer. We maakten de tuin winterklaar en dronken koffie in de zon. Mijn favoriete seizoen. Morgen komt…
Recept plukbrood met veel knoflook
Mijn weekenden vullen zich weer met het bakken van heerlijke dingen! Vorig weekend maakte ik deze naked cake, maar maakte ik ook de Melanzane van Oom Frans. En…
Recept naked cake
Weekend! En wat heb ik er zin in! Vorige week is onze houtkachel geplaatst. Het was een beslissing waar we lang over na hebben gedacht. We zijn er…
Recept appeltaart met yoghurt en walnoten – jaarlijkse appelpluk
Appels uit eigen tuin. Maak een appeltaartje met yoghurt en walnoten.
Zelf een borrelbrood maken? Lees hier het recept.
Borrelbrood uit de pan, dat is toch een mega uitvinding! Vroeger, 15 jaar geleden hadden Wopke en ik een broodbakmachine. Deze bakte heerlijk brood, maar een onding op…
Recept scones met citroen maanzaad en romige lemoncurd
Het is weer tijd voor een heerlijk recept. Eentje waar je meteen veel van moet maken. Zo heb je wat om weg te geven, of lekker alles voor…
Gevuld Turks brood van restjes groente
Zondag is soepdag. Dat is wat ik van huis uit heb meegekregen. Vroeger aten we rond twee uur ‘s middags groentesoep met balletjes, een karbonaadje en soms bakte…
No Comments