Daar is ie weer, de jaarlijkse appelplukblog. Dit jaar is hij iets anders dan andere jaren en deel ik een appelrecept uit mijn boek; appelchips.
Appels plukken in de tuin van mijn ouders
Vorig jaar maakte ik deze prachtige foto’s van Madee in de tuin bij mijn ouders. Alles op de foto’s vind ik perfect, de zon, de kleuren, het rommelige haar van Madee en haar net te kleine tuinbroek. Helaas hebben we nog geen tijd gehad om appels te plukken, maar hij staat op de planning voor volgende week. Van appelchips moet je meteen een hele bult maken. Want je blijft er van dooreten!
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto’s)
Wat heb je nodig om appelchips te maken
- kilo appels
- mandoline
- kaneel
- citroensap
(Hoe je de appelchips moet maken lees je onder de foto’s)
Zo maak je appelchips
Verwarm de oven voor op 100 graden. Was de appels en snij mooie dunne plakken met de mandoline. Je kunt de appels schillen, maar hoeft niet, de vitamientjes zitten immers onder de schil. Als je geen mandoline hebt snij je plakken met een mes. Zorg ervoor dat de plakken ongeveer even dik zijn. Doe de schijven in een mengkom en strooi hier kaneel en citroensap overheen. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hierop de appelschijven. Zorg ervoor de de schijven elkaar niet raken en bak de schijven in ongeveer tweeëneenhalf uur krokant. Keer de appels na anderhalf uur. Als je schijven nog niet knapperig zijn is niet erg, bij het afkoelen worden ze nog wat krokanter.
(tekst gaat verder onder de foto’s)
Appelchips maken
Is het je gelukt om de appelchips te maken? Heb je tips om dit recept nog beter te maken? Laat het me gerust weten ok? Heb je dit blog ook al gelezen? Mo Lips van Kwantex maakte mijn appelchips uit Smûk.
Nog meer inspiratie nodig? Lees ook eens onderstaande blogs
Rabarberlimonade met aardbei
Op warme dagen als deze moet je goed drinken. Ik merk het eind van de middag meteen als ik te weinig water heb gehad, ik krijg vrij snel…
Pasen met brioche en eieren
Dit jaar vieren we Pasen wat anders. Zonder versierde paastakken, paasknutsels en paasoutfit, ik had er even geen zin in en geen tijd voor. Ik wilde gewoon, lekker rustig…
Panbrood maken met pindakaas zeezout karamel
Zelf een panbrood bakken? ik ga je in dit blog uitleggen hoe je dit moet doen! Maar eerst…. pindakaasfans opgelet! Hoe klinkt pindakaas met zeezout karamel of met…
Recept carrotcake met een frisse topping met citroen.
Wat heb je nodig voor het maken van een carrotcake met citroentopping: 200 gram zelfrijzend bakmeel2 theelepels speculaaskruiden200 gram bruine basterdsuiker1 theelepel bakpoeder3 eierensnuf zout2 winterpenen (ongeveer 400…
Koekjes met amandelschaafsel
Inmiddels is de zaterdag onze bakdag geworden. Rustig aan opstarten in joggingbroek en even niet turend op het scherm. De handen uit de mouwen en kneden op zaterdag….
Pizzetta’s van Jet
Als je je verveelt, dan duurt je vrije dag extra lang. Een heerlijke uitspraak vind ik dat. Het komt niet zo vaak voor dat ik mij verveel. Naast…
Vitamine c boost nodig?
Is het tijd voor een vitamine-c boost? Maak dan eens een limonade vol vitamines. Ik kreeg de tip om thee te maken van een schijfje citroen, een paar…
Zelf verse pasta maken? Easy!
Toen ik even op mezelf woonde kocht ik zakken pasta van 35 cent. Zo goedkoop mogelijk, want als student gaf ik mijn geld liever uit aan andere dingen….
Kersttulband
Donkere dagen voor kerst. Vandaag is de langste nacht en kortste dag. Om drie uur vanmiddag was het al bijna donker en moest ik de kaarsjes al aansteken….
Recept brownietaart.
Ja hoor, daar is de feestmaand! En die gaan we eens flink meepakken. De kerstboom staat te wennen in de garage en er staan genoeg leuk uitjes op…
Maak je eigen Granola in een handomdraai met dit recept
Tijdens deze sinterklaasperiode ligt het huis vol met speculaasbrokken, chocolademunten, pepernoten en schuimpjes. Je kunt deze traktaties ook heerlijk gebruiken om een granola te maken. We hebben de schuimpjes…
Recept karamel appels
Samen met Bente en Madee plukte ik een tijdje geleden een tas vol appels bij mijn ouders uit de tuin. Iets wat we ieder jaar doen. Het zijn…
No Comments