Persoonlijk

Rustige naturel slaapkamer

Al een tijdje stond hij op het lijstje om aan te pakken, de slaapkamer. Onze slaapkamer is eenvoudig, klein maar bovenal wit. Met, net als beneden, roze gordijnen als enige kleurelement. Nu vind ik het fijn als een slaapkamer rust uitstraalt, maar sfeer is toch ook een belangrijke factor. Uiteindelijk koos ik voor Sandy beach van Flexa.

Wordt het Tender Clay, Urban Taupe of Sandy Beach?

Ik ben een twijfelkont als het om kleur gaat. Ga ik voor de hotelkamer-look, door te kiezen van donkere tinten of ga ik voor naturel. Dat laatste past beter bij mij maar ook bij de rest van de kamer. Want met een gele marmoleumvloer (jep, een project voor 2020) en roze gordijnen, vallen veel kleuren af. Ik begon mijn zoektocht met de Flexa Visualizer-app. Met de app kon ik meteen zien welke kleuren mooi zouden staan bij ons bed. Ik koos met de app voor 3 kleuren uit de Creations serie voor op de muur: Tender Clay, Urban Taupe of Sandy Beach. Ook online op Flexa.nl en in de nieuwe Creations brochure staan de kleuren handig gecombineerd.

(lees verder onder de foto’s)

Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl

Lees ook: Bright Skies de kleur van het Jaar 2022

Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl

Kleuren testen met de Flexa Kleurtester

Op basis van de app durfde ik het nog niet aan om een definitieve keus te maken, en dat hoeft ook niet. De kleurtesters hebben al mijn twijfels weggenomen. Door de kleuren op kaartjes te verven en op verschillen de plekken in de slaapkamer te hangen  kon ik goed zien hoe de kleuren uit zouden komen op zonnige plekken in de slaapkamer, maar ook ideaal om te zien hoe de kleuren uitkomen nu het zo vroeg donker is.

Sandy Beach

De kleur Urban Taupe viel af. Dit was mijn favoriet, maar werd bij de eerste schemering behoorlijk donker en matchte niet mooi bij de de vloer. Ik hakte de knoop door en koos voor de zandkleur; Sandy Beach

Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl
Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl

Op de woonbeurs had ik al de kleur Fresh Fruit bewonderd. Ik vind het een subtiele Scandinavische kleur rood. Perfect om het bruine antieke nachtkastje met marmer blad. Ook hierbij gaven de kleurtesters de doorslag. De slaapkamer is een combinatie geworden met Sandy Beach, Fresh Fruit en een vleugje blank hout.

Aan de slag met Sandy beach

Het nachtkastje had wel enige voorbehandeling nodig. Eerst werd het kastje geschuurd met een fijne korrel en in de grondverf gezet. Hierdoor hecht de verf beter. Ik heb het kastje daarna twee keer een laag matte lak gegeven. Tussendoor goed laten drogen.

De muur heb ik geschilderd met de krijtverf Sandy Beach uit de Creations collectie. En het resultaat is prachtig. De kleur is exacte dezelfde als het bed, waardoor het bed samensmelt met de muur. Ook de wandplank kreeg dezelfde kleur wat nog meer eenheid en rust geeft. Het wit van het linnen dekbedovertrek lijkt nog witter.

Niet alleen het kastje kreeg de kleur Fresh Fruit, de dot aan de muur kreeg ook deze kleur. Zo komt hij subtiel terug in het kleurpallet.

Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl
Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl
Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl

De muur aan de andere kant van het bed kreeg ook deze kleur Sandy Beach. Op deze wand verfde ik een hoge lambriseren om de ruimte groter te doen lijken.

Lees ook eens: Magisch wit met FLEXA of Mooi Makkelijk van Flexa. Grondverfen niet meer nodig

Flexa slaapkamer inspiratie - www.wimke.nl
Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl
Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl

Het verven van een ruimte kan het zoveel meer warmte, sfeer en rust geven. Ik ben erg blij met het eindresultaat. Het is een kleine aanpassing, met zoveel effect. Wat vinden jullie van het eindresultaat?

Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl

Deze blog maakte ik samen met Flexa. Ik werk al een aantal jaar samen met Flexa en met veel plezier! Door deze samenwerking heeft mijn huis een flinke metamorfose ondergaan, durf ik meer te werken met kleur, kijk maar eens naar onze zolderkamer, en heb ik al drie keer de kans gekregen om een ruimte in te richten op de woonbeurs. Ik kan mezelf bijna een kleurexpert noemen. Voor nog meer inspiratie qua kleuren kijk ook eens op deze inspiratie pagina.

Lees hieronder mijn andere blogs voor Flexa

Bright Skies bij lancering Kleur van het Jaar 2022

Hoe je een lancering moet organiseren, daar weet Flexa wel raadt mee! Wauw, Flexa vroeg kleurvrienden Marij (van Enter my Attic) voor de fantastische styling en Souraya deed de presentatie. Wij (Elske en ik) waren gisteren uitgenodigd voor de kleur van het Jaar 2022 in het Hoogtij in Amsterdam. Een locatie met uitzicht…

Lees meer…

Witte keuken krijgt kleur

Ken je deze blog nog? Onze nieuwe witte keuken, mijn pride & joy :). Vier jaar geleden zochten we de keuken uit. Ik wist precies wat ik wilde, alles moet wit. Zelfs de stootrandjes bij de kastjes moesten wit worden. Kleur kon ik wel toevoegen met accessoires. Op wat houten schalen en snijplanken,…

Lees meer…

Lila in de slaapkamer – Iets heide

Goedemorgen! Wat is het fijn wakker worden in een zomerse slaapkamer! Weet je nog vorig jaar, toen kreeg de slaapkamer een prachtige hotelkamerlook kreeg, met Greyed Green gecombineerd met de Kleur van het Jaar Tranquil Dawn. Wopke was er heel blij mee, stoer en sfeervol. Maar ik moest na een half jaar nog…

Lees meer…

Klaar de Voorjaarsklus; make-over van de werkkamer

De werkkamer Ik knipper met mijn ogen en er is alweer een week voorbij. De tijd gaat snel thuis. En daar helpt het mooie weer ook bij. Vorige week ben ik aan de slag gegaan met het opruimen van de zolder. Wopke deelt hier de werkkamer samen met Madee. Het is een mooie…

Lees meer…

Tranquil Dawn slaapkamer make-over

Aan de slag met de kleur van het jaar! Tranquil dawn. Ik was al heel blij met onze slaapkamer. Lekker naturel en basic, met een mooie zandkleur op de muur en oud roze gordijnen en het lekkerste bed wat je maar kunt bedenken. Ik werd aan het denken gezet toen ik het nieuwe…

Lees meer…

Rich Butterscotch voor een tienerkamer

Twaalf jaar is Bente geworden! Over twee weken mag ze haar boeken ophalen en gaat ze naar de brugklas. Voor haar verjaardag vroeg ze een outfit, schooltas en een make over van haar kamertje, eentje voor grotere meiden. Nu moet ik haar gelijk geven, het kamertje kon wel wat kleur gebruiken. Ik haalde…

Lees meer…

Terug naar een roze basis met Flexa Gentle Red

Dat ik een beetje fan ben van de kleur roze wisten jullie al. Al eerder verfde ik de muren in de woonkamer de Flexa-kleur Stylish Pink. Ik was op slag verliefd op de poederroze kleur, hij is zacht, subtiel, sfeervol en combineert gemakkelijk. Door de verbouwing kregen alle muren weer een witte basis….

Lees meer…

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

No Comments

    Leave a Reply