Persoonlijk

Rustige naturel slaapkamer

Al een tijdje stond hij op het lijstje om aan te pakken, de slaapkamer. Onze slaapkamer is eenvoudig, klein maar bovenal wit. Met, net als beneden, roze gordijnen als enige kleurelement. Nu vind ik het fijn als een slaapkamer rust uitstraalt, maar sfeer is toch ook een belangrijke factor. Uiteindelijk koos ik voor Sandy beach van Flexa.

Wordt het Tender Clay, Urban Taupe of Sandy Beach?

Ik ben een twijfelkont als het om kleur gaat. Ga ik voor de hotelkamer-look, door te kiezen van donkere tinten of ga ik voor naturel. Dat laatste past beter bij mij maar ook bij de rest van de kamer. Want met een gele marmoleumvloer (jep, een project voor 2020) en roze gordijnen, vallen veel kleuren af. Ik begon mijn zoektocht met de Flexa Visualizer-app. Met de app kon ik meteen zien welke kleuren mooi zouden staan bij ons bed. Ik koos met de app voor 3 kleuren uit de Creations serie voor op de muur: Tender Clay, Urban Taupe of Sandy Beach. Ook online op Flexa.nl en in de nieuwe Creations brochure staan de kleuren handig gecombineerd.

(lees verder onder de foto’s)

Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl
Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl

Kleuren testen met de Flexa Kleurtester

Op basis van de app durfde ik het nog niet aan om een definitieve keus te maken, en dat hoeft ook niet. De kleurtesters hebben al mijn twijfels weggenomen. Door de kleuren op kaartjes te verven en op verschillen de plekken in de slaapkamer te hangen  kon ik goed zien hoe de kleuren uit zouden komen op zonnige plekken in de slaapkamer, maar ook ideaal om te zien hoe de kleuren uitkomen nu het zo vroeg donker is. De kleur Urban Taupe viel af. Dit was mijn favoriet, maar werd bij de eerste schemering behoorlijk donker en matchte niet mooi bij de de vloer. Ik hakte de knoop door en koos voor de zandkleur; Sandy Beach

Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl
Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl

Op de woonbeurs had ik al de kleur Fresh Fruit bewonderd. Ik vind het een subtiele Scandinavische kleur rood. Perfect om het bruine antieke nachtkastje met marmer blad. Ook hierbij gaven de kleurtesters de doorslag. De slaapkamer is een combinatie geworden met Sandy Beach, Fresh Fruit en een vleugje blank hout.

Aan de slag met Sandy beach

Het nachtkastje had wel enige voorbehandeling nodig. Eerst werd het kastje geschuurd met een fijne korrel en in de grondverf gezet. Hierdoor hecht de verf beter. Ik heb het kastje daarna twee keer een laag matte lak gegeven. Tussendoor goed laten drogen.

De muur heb ik geschilderd met de krijtverf Sandy Beach uit de Creations collectie. En het resultaat is prachtig. De kleur is exacte dezelfde als het bed, waardoor het bed samensmelt met de muur. Ook de wandplank kreeg dezelfde kleur wat nog meer eenheid en rust geeft. Het wit van het linnen dekbedovertrek lijkt nog witter.

Niet alleen het kastje kreeg de kleur Fresh Fruit, de dot aan de muur kreeg ook deze kleur. Zo komt hij subtiel terug in het kleurpallet.

Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl
Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl
Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl

De muur aan de andere kant van het bed kreeg ook deze kleur Sandy Beach. Op deze wand verfde ik een hoge lambriseren om de ruimte groter te doen lijken.

Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl
Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl
Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl
Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl

Het verven van een ruimte kan het zoveel meer warmte, sfeer en rust geven. Ik ben erg blij met het eindresultaat. Het is een kleine aanpassing, met zoveel effect. Wat vinden jullie van het eindresultaat?

Flexa Creations Sandy Beach op de muur www.wimke.nl

Deze blog maakte ik samen met Flexa. Ik werk al een aantal jaar samen met Flexa en met veel plezier! Door deze samenwerking heeft mijn huis een flinke metamorfose ondergaan, durf ik meer te werken met kleur, kijk maar eens naar onze zolderkamer, en heb ik al drie keer de kans gekregen om een ruimte in te richten op de woonbeurs. Ik kan mezelf bijna een kleurexpert noemen. Voor nog meer inspiratie qua kleuren kijk ook eens op deze inspiratie pagina.

Online bestellen

Bestel je Flexa verf makkelijk en snel online via bol.com
Gratis retourneren ✓
30 dagen bedenktijd ✓
Snel in huis ✓

Lees hieronder mijn andere blogs voor Flexa

Pure meisjeskleuren

Een bruine kast!? Hoe had ik dat kunnen bedenken? Madee was niet helemaal tevreden met de kleur van de verf voor op de kast. Van …
Lees meer…

WarmGlow en Heart Wood

Na de woonbeurs zag ik de kleur van het jaar Heart Wood in allerlei fijne kleurcombinaties. Hoewel ik eerst moest wennen aan de kleur, is …
Lees meer…

Een zwarte veranda

Drie dagen voor onze vakantie naar Oostenrijk en Toscane leek het ons nog een goed idee om de veranda zwart te verven. Een stoere uitstraling …
Lees meer…

Lush Indigo

Jep, ik bestelde de Lush Indigo Pure van Flexa, een super donkerblauwe kleur voor de werkkamer. En dat was best spannend. Het is geen off-white …
Lees meer…

Zolderkamer met lef

Ik vind mezelf op dit moment best stoer. De knoop is doorgehakt en de kleur is besteld. De zolder wordt anders. Ik zal je er …
Lees meer…

Magisch wit met FLEXA

De afgelopen maanden heb je een beetje mee kunnen kijken met onze verbouwing. De nieuwe keuken, bijkeuken en washok zijn klaar. Maar ook werd onze vloer …
Lees meer…

Denim slinger diy

Misschien ben je al naar de woonbeurs geweest of ga je nog? Ik maakte voor de stand van Flexa een werkkamer waar je aantal zelfmakers …
Lees meer…

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

60 zelfmakers & recepten. In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken.

No Comments

    Leave a Reply