Wij hadden zin in taart, een taart om te vieren dat het zondag is en dat het zonnetje schijnt. Waarom is er vaak alleen maar taart bij een verjaardag, bruiloft of als je geslaagd bent? Het is toch veel leuker als er bijna elke dag wat te vieren valt. Maar wij hadden dus zin in taart, eentje die niet vier uren moet opstijven in de koelkast of twee uren in de oven. Een lekker-snel-klaar broodtaart. Lees hieronder het recept van de broodtaart.
(lees verder onder de foto’s)
Wat heb je nodig om deze broodtaart maken:
- 1 klein Turks brood
- 1 bakje mascarpone (250 gram)
- 3 eetlepels lemoncurd
- Fruit wat je lekker vindt (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, blauwe bessen, bramen, rode besjes, passievrucht)
- Verse munt
- Poedersuiker
(tekst gaat door onder de foto)
We gaan aan de slag om de broodtaart te maken!
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij het brood horizontaal door de helft en stop beide helften voor ongeveer 15 minuten in de oven. Wanneer het brood in de oven zit kun je vast met je kinderen aan de slag met het snijden van het fruit. Meng ook het hele bakje mascarpone met de lemoncurd totdat je een gladde massa hebt.
Tijd om de broodtaart te gaan beleggen 🙂
Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen. Smeer op de binnenkant de helft van het mascarpone-lemoncurd mengsel. Leg de bovenkant van het brood op het mengsel en smeer de bolle kant van het brood in met de rest van het mascarpone-mengsel. Nu kan het grote versieren beginnen en de kinderen kunnen hier prima bij helpen. Strooi rijkelijk met het fruit en je hoeft niet precies te werken. Hoe rommeliger hoe beter. Strooi als laats de munt over de taart. knip of scheur de munt in kleine stukjes. Maak de taart helemaal af met poedersuiker. Strooi de suiker erover vlak voordat je de broodtaart serveert. Dan heeft de taart het hoogste wauw-gehalte.
(tekst loopt door onder de foto’s)
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Nog meer inspiratie nodig? Lees dan ook eens onderstaande blogs met heerlijke recepten:
Hangstoel in de tuin
De hangstoel kwam net op tijd, of misschien net te laat. Op de laatste mooie zomerse dag (vorige week donderdag) van juni, kwam de witte hangstoel binnen. Na weken…
Recept sodabrood. Supersnel een heerlijk vers brood op tafel.
Weet je nog het panbrood welke ik een paar maanden terug maakte? Met dit recept voor sodabrood kun je een heerlijk knapperig brood maken dat nauwelijks inspanning vergt….
Rabarberlimonade met aardbei
Op warme dagen als deze moet je goed drinken. Ik merk het eind van de middag meteen als ik te weinig water heb gehad, ik krijg vrij snel…
Pasen met brioche en eieren
Dit jaar vieren we Pasen wat anders. Zonder versierde paastakken, paasknutsels en paasoutfit, ik had er even geen zin in en geen tijd voor. Ik wilde gewoon, lekker rustig…
Panbrood maken met pindakaas zeezout karamel
Zelf een panbrood bakken? ik ga je in dit blog uitleggen hoe je dit moet doen! Maar eerst…. pindakaasfans opgelet! Hoe klinkt pindakaas met zeezout karamel of met…
Recept carrotcake met een frisse topping met citroen.
Wat heb je nodig voor het maken van een carrotcake met citroentopping: 200 gram zelfrijzend bakmeel2 theelepels speculaaskruiden200 gram bruine basterdsuiker1 theelepel bakpoeder3 eierensnuf zout2 winterpenen (ongeveer 400…
Koekjes met amandelschaafsel
Inmiddels is de zaterdag onze bakdag geworden. Rustig aan opstarten in joggingbroek en even niet turend op het scherm. De handen uit de mouwen en kneden op zaterdag….
Pizzetta’s van Jet
Als je je verveelt, dan duurt je vrije dag extra lang. Een heerlijke uitspraak vind ik dat. Het komt niet zo vaak voor dat ik mij verveel. Naast…
Vitamine c boost nodig?
Is het tijd voor een vitamine-c boost? Maak dan eens een limonade vol vitamines. Ik kreeg de tip om thee te maken van een schijfje citroen, een paar…
Zelf verse pasta maken? Easy!
Toen ik even op mezelf woonde kocht ik zakken pasta van 35 cent. Zo goedkoop mogelijk, want als student gaf ik mijn geld liever uit aan andere dingen….
Kersttulband
Donkere dagen voor kerst. Vandaag is de langste nacht en kortste dag. Om drie uur vanmiddag was het al bijna donker en moest ik de kaarsjes al aansteken….
Recept brownietaart
Ja hoor, daar is de feestmaand! En die gaan we eens flink meepakken. De kerstboom staat te wennen in de garage en er staan genoeg leuk uitjes op…
No Comments