Wij hadden zin in taart, een taart om te vieren dat het zondag is en dat het zonnetje schijnt. Waarom is er vaak alleen maar taart bij een verjaardag, bruiloft of als je geslaagd bent? Het is toch veel leuker als er bijna elke dag wat te vieren valt. Maar wij hadden dus zin in taart, eentje die niet vier uren moet opstijven in de koelkast of twee uren in de oven. Een lekker-snel-klaar broodtaart. Lees hieronder het recept van de broodtaart.
(lees verder onder de foto’s)
Wat heb je nodig om deze broodtaart maken:
- 1 klein Turks brood
- 1 bakje mascarpone (250 gram)
- 3 eetlepels lemoncurd
- Fruit wat je lekker vindt (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, blauwe bessen, bramen, rode besjes, passievrucht)
- Verse munt
- Poedersuiker
(tekst gaat door onder de foto)
We gaan aan de slag om de broodtaart te maken!
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij het brood horizontaal door de helft en stop beide helften voor ongeveer 15 minuten in de oven. Wanneer het brood in de oven zit kun je vast met je kinderen aan de slag met het snijden van het fruit. Meng ook het hele bakje mascarpone met de lemoncurd totdat je een gladde massa hebt.
Tijd om de broodtaart te gaan beleggen 🙂
Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen. Smeer op de binnenkant de helft van het mascarpone-lemoncurd mengsel. Leg de bovenkant van het brood op het mengsel en smeer de bolle kant van het brood in met de rest van het mascarpone-mengsel. Nu kan het grote versieren beginnen en de kinderen kunnen hier prima bij helpen. Strooi rijkelijk met het fruit en je hoeft niet precies te werken. Hoe rommeliger hoe beter. Strooi als laats de munt over de taart. knip of scheur de munt in kleine stukjes. Maak de taart helemaal af met poedersuiker. Strooi de suiker erover vlak voordat je de broodtaart serveert. Dan heeft de taart het hoogste wauw-gehalte.
(tekst loopt door onder de foto’s)
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
Nog meer inspiratie nodig? Lees dan ook eens onderstaande blogs met heerlijke recepten:
Recept brownietaart
Ja hoor, daar is de feestmaand! En die gaan we eens flink meepakken. De kerstboom staat te wennen in de garage en er staan genoeg leuk uitjes op…
Maak je eigen Granola in een handomdraai met dit recept
Tijdens deze sinterklaasperiode ligt het huis vol met speculaasbrokken, chocolademunten, pepernoten en schuimpjes. Je kunt deze traktaties ook heerlijk gebruiken om een granola te maken. We hebben de schuimpjes…
Recept karamel appels
Samen met Bente en Madee plukte ik een tijdje geleden een tas vol appels bij mijn ouders uit de tuin. Iets wat we ieder jaar doen. Het zijn…
Verbouwen en koken
Eind november, dan is echt alles klaar! De verbouwing duurt wat langer dan dat ik vooraf had gedacht. Het lijkt alsof we al weken met de keuken bezig…
Recept pompoencake
De herfst is het enige seizoen die zijn afspraken nakomt. Heerlijk vind ik dat. Het is mijn favoriete tijd van het jaar. De kleuren buiten zijn nu op…
Plaattaart maken van appels
Ik kreeg een appje van mijn vader; kom je snel appels plukken? We moeten er vanaf. Wij gingen gisterochtend naar mijn ouders om te plukken, wat inmiddels bijna…
Recept broodtaart
Wij hadden zin in taart, een taart om te vieren dat het zondag is en dat het zonnetje schijnt. Waarom is er vaak alleen maar taart bij een…
In de broodtrommel
Ik ben ‘s ochtend niet op mijn creatieve hoogtepunt. En dat zie je dus terug in de broodbak. Onze meiden krijgen iedere dag twee of drie stukken brood…
Recept bosvruchtenijs
Nu het voor de meiden nog vakantie is, houden we lekker de korte broek en slippers aan en bij elke minuut zon proberen we wat bij te bruinen….
Zelf fudge maken? In dit makkelijke recept van 5 stappen leg ik je uit hoe.
Het werdt weer hoognodig tijd om zelf fudge te maken. Vandaag had ik zin in chocolade, veel chocolade. Ik had nog zo’n blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk en…
Recept yoghurt repen
Doe mij nog maar een paar weken van dit heerlijk zonnige weer. Bente ging vandaag logeren bij haar vriendinnetje. Het was vandaag een Madee-dag. Madee mocht bedenken wat…
No Comments