Recepten

Cake met citroen en maanzaad

Terwijl ik deze blog maak staan de deuren open, het beddengoed wappert lekker aan de waslijn en Saar dartelt van binnen naar buiten. Saar is ons jongste en meest schattige familielid, een ruwharige teckelpup. Maar ik zal haar in een volgend blog voorstellen, want ze is tè leuk. Wat ik eigelijk wil zeggen; het is voorjaar! En daar waren we met zijn allen echt wel een beetje aan toe. Om het voorjaar te vieren bakte ik een citroencake.

(lees verder onder foto’s)

Afval scheiden met de Brabantia Bo Pedal Bin - www.wimke.nl
Afval scheiden met de Brabantia Bo Pedal Bin - www.wimke.nl
Afval scheiden met de Brabantia Bo Pedal Bin - www.wimke.nl
Afval scheiden met de Brabantia Bo Pedal Bin - www.wimke.nl

Overheerlijke cake met citroen en maanzaad

Wat heb je nodig:

 • 115 gram zachte (niet gesmolten) roomboter
 • 115 gram fijne kristalsuiker
 • 4 grote eieren
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 3 citroenen (schil en sap)
 • optie, handjevol gehakte amandelen
 • poedersuiker
 • 40 gram maanzaad

We gaan aan de slag om de cake te maken

Benodigde tijd: 50 minuten.

 • Verwarm de oven voor op 190 graden.

  Vet een normaal formaat cakeblik in met bakspray of boter. Doe de zachte boter samen met 115 gram suiker in een mengkom en mix op hoge snelhuid tot een luchtig beslag. Tik een voor een een eitje bij het beslag. Laat nog even flink doormixen tot je een mooi licht en luchtig beslag heb.

 • Zeef het zelfrijzendbakmeel bij het ei-botermengsel en spatel het voorzichtig door elkaar.

  Rasp de schil van 2 citroenen en pers het sap uit. Doe dit ook bij het beslag. Als laatst spatel je heel voorzichtig het maanzaad en eventueel de gehakte amandelen bij het beslag. De maanzaad geeft ene lekkere nootachtige smaak aan de cake. Let op, meng de cake voorzichtig, want anders komt je beslag niet omhoog. En ik spreek uit ervaring ;). Giet het in het cakeblik en zet in het midden van de oven.

 • Check na ongeveer 40 minuten of je cake gaar is door erin te prikken met een satéprikker.

  Laat de cake afkoelen op een rooster.

 • Maak een papje van een halve bus poedersuiker en het sap van een citroen.

  Doe steeds kleine beetjes citroensap bij het poedersuiker. Schenk het mengsel over de cake en laat hem er lekker overheen druipen. Wedden dat deze cake in de smaak valt!?

Afval scheiden met de Brabantia Bo Pedal Bin - www.wimke.nl
Afval scheiden met de Brabantia Bo Pedal Bin - www.wimke.nl

Afval scheiden met de Bo Pedaalemmer

En omdat ik het beslag van cake één niet luchtig genoeg had geklopt, kwam deze ook niet goed omhoog. De smaak van de cake was daarentegen wel verrukkelijk. Ik maakte nog een cake, eentje die wel fotowaardig was ;).

Door het maken van twee citroencakes had ik veel afval, eischalen, citroenschillen en verpakkingen. Deze gooiden we meteen in de nieuwste afvalbak van Brabantia. Ik kreeg deze beauty, de Bo Pedal Bin, van Brabantia. Doordat deze pedaalemmer er mooi uitziet, ruimtebesparend en ook nog eens geurdicht is, mag hij in de keuken blijven staan. Door met je voet op de pedaal te tikken opent de pedaalammer, konden we meteen de vieze eischalen weggooien.

The Ocean Clean Up

Deze Pedal Bo Bin is perfect voor het scheiden van afval. Je kunt de afvalbak krijgen met wel 1, 2 of 3 binnenemmers. Ik koos voor 2 binnenemmers. Eentje van 11 liter een eentje van 23 liter. De kleine voor groente- fruit en tuinafval en de grote bak voor overig afval. Ben je meteen goed bezig door je afval te scheiden. Wist je dat Brabantia ook nog bij ieder verkochte pedaalemmer een bedrag doneert aan The Ocean Clean Up, help je meteen een beetje mee om de oceanen vrij te maken van de plastic soep. Dat geeft mij in ieder geval een goed gevoel!

Afval scheiden met de Brabantia Bo Pedal Bin - www.wimke.nl

Brabantia

Deze blogpost maakte ik samen met Brabantia. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen.

Heb je onderstaande blogs ook al gelezen?

Recepten

Heerlijke snelle recepten die voor iedereen gemakkelijk te maken zijn, zoals een tulband met Kerstzelf pasta maken tot een heerlijke foccasia met vijgen.

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

60 zelfmakers & recepten. In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken.

1 Comment

Leave a Reply