Afgelopen vrijdag was de aftrap van mijn vakantie. Heerlijk vooruitzicht, vijf weken lang geen wekker en geen verplichtingen. Ik werk ondertussen door aan mijn freelance klussen en blogopdrachten, want online gaat alles gewoon door. Om de 5 weken te doorbreken gingen we met zijn allen naar Ouwehands Dierenpark. Zondag vertrokken we naar Rhenen, op zoek naar de panda’s. In dit blog lees je ook het recept croissanttaart.
Inhoudsopgave
(Lees hier het recept van de croissanttaart met blauwe bessen)
Lees ook: Recepten
Pandasia
Het verblijf van de reuzenpanda’s, welke nog maar sinds 12 april in Nederland zijn, is in traditioneel Chinese stijl gebouwd. Voor zowel het mannetje als het vrouwtje is een eigen binnen- en buitenverblijf, een kraamkamer, een bamboeopslag en kliniek voor de panda’s. Pandasia, zo heet het Aziatisch leefgebied heeft naast de reuzenpanda’s ook andere Aziatische diersoorten en zelfs een Chinees restaurant en pandagiftshop waar je je eigen Wu Wen of Xing Ya kunt kopen. Bente en Madee zochten ieder een eigen pandaknuffel uit, Bente koos voor het vrouwtje Wu Wen en Madee mocht het mannetje Xing Ya. Een goede verdeling, want Bente kwam erachter dat Wu Wen net als zij jarig is op 11 augustus. De ontdekking van de dag!
Croissanttaart
Om de vakantie te vieren en dat Wu Wen tegelijk jarig is met Bente bakten we een taart van croissantdeeg. Supermakkelijk dit recept croissanttaart.
Wat heb je nodig voor de croissanttaart:
- 1 blik Danerolles croissantdeeg
- 1 bakje blauwe bessen (200 gram)
- (monchou) roomkaas (200 gram)
- 125 gram suiker
- 150 ml melk + zakje vanillesuiker
- twee eieren
- twee handjes walnoten (ongezouten)
- poedersuiker als finishing touch
We gaan aan de slag met het maken van de croissanttaart
Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een ovenschaal en vet deze in. Scheur het deeg in stukjes en verdeel over de schaal. Doe de rest van de ingrediënten (muv de blauwe bessen, walnoten en poedersuiker) in een bak en mix met de staafmixer alles goed door elkaar. Giet dit mengsel in de ovenschaal. Strooi de blauwe bessen en de grof gehakte walnoten erover en zet de schaal in de oven. Na ongeveer 25 minuten is de taart klaar om uit de oven te halen. Laat hem een beetje afkoelen en strooi flink wat poedersuiker over de taart. Als dat geen feest is!
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Recept scones met citroen maanzaad en romige lemoncurd
Het is weer tijd voor een heerlijk recept. Eentje waar je meteen veel van moet maken. Zo heb je wat om weg te geven, of lekker alles voor…
Gevuld Turks brood van restjes groente
Zondag is soepdag. Dat is wat ik van huis uit heb meegekregen. Vroeger aten we rond twee uur ‘s middags groentesoep met balletjes, een karbonaadje en soms bakte…
Met dit recept maak je zelf een overheerlijke franse perentaart.
Vorig jaar op zondag 6 oktober was de laatste streekmarkt van het seizoen bij It Flinkeboskje. Voor wie de streekmarkt niet kent, de naam zegt het al, een…
Limonade zonder alcohol? Jazeker! En nog lekker ook.
In deze blog deel ik de Perenlimonade van The Holy Kauw, Zachtroze Perziklimonade en Mandarijn Crodino cocktail van Jet.
Blauwe bessen-rozemarijncocktail, herfstige mandarijnlimonade en grapefruitwater met rozemarijn.
Zelf limonade maken; easy! Want nog nooit was limonade maken zo populair sinds dit jaar. Overal poppen de lekkerste recepten op en is het ook nog eens hartstikke…
Recept citroensorbetijs
Makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten maak jezelf citroen sorbetijs. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak vol te scheppen.
Ontbijttaart recept. Eentje met o.a. kwark en jam.
Om de lente te vieren bakte ik een taart. Eentje die je bij het ontbijt serveert met een flinke klodder kwark en wat jam.
Zelf een naanbrood pizza maken? Easy, aan de slag!
Omdat ik de meiden langzaamaan wil leren koken, krijgen ze elke week de opdracht om een gerechtje te maken. De ene week is het spaghetti carbonara de andere…
Recept dadelnotentaart
Mijn dadelnotentaart, je kunt het een succesnummer noemen. Serveer hem als je visite krijgt, je verjaardag viert of neem de dadelnotentaart mee als je op bezoek gaat. Echt…
Recept boterkoek met een vleugje citroen
Bente haar wens was om samen eens een nachtje in de hoofdstad door te brengen. Ik boekte het Student-hotel aan de Wibautstraat en donderdag vertrokken Bente en ik…
Recept Deense kaneelbroodjes
De heerlijke Deense Slakken, de Scandinavische Kaneelbroodjes waarbij ik de beste recepten van jullie heb gekregen.
Gezond eten op drukke dagen
Sinds een klein jaar eet ik geen vlees meer, wel vis. En, heel eerlijk, ik heb mijn gehaktballetje nog niet gemist. Ik wilde eens proberen of ik 30…
2 Comments
Anna Maria
9 augustus 2017 at 09:41Ik vind het er super lekker uit zien, al zal ik hem helaas niet gaan maken vanwege de zuivel 😉
Wimke Tolsma
9 augustus 2017 at 12:16Ach dat is jammer, maar misschien ook wel beter, hij is niet heel gezond 😉
Groetjes,
Wimke